למעדיפים דל פחמימה - פשטידת ירקות וגבינות ללא קמח

מתכננת להכין לחג אבל מביאה עכשיו את המתכון למי שרוצה להיערך מראש. טעים ומשביע.

קובייה גבינה בולגרית (אני משתמשת ב- 5% של מחלבות שומרון שהיא בולגרית קצת קשה וקצת חמצמצה בטעם של פעם.)
חבילה גבינה טוב טעם
כ- 120 גרם גבינה צהובה מגוררת (עדיף לא בעלת טעם עז ודומיננטי)
4 ביצים
ירקות לטעמכם - עד כה השתמשתי בפטריות קצוצות גס או בזוקיני חתוך בינוני או בתערובת של כרוב פרוס דק דק במעבד עם
גזר מגורר גס במעבד ובכרשה. אפשר גם מנגולד קצוץ גס שעובר טיגון כנ"ל עד להתכווצות וסילוק נוזלים מיותרים.
אחותי שלא חוששת מחרקים, הכינה מכרובית חתוכה לפרחים בינוניים מינוס.
גם כמות הירקות - לפי הטעם. אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים או טריים, לפי הטעם.
אחותי העבירה את הירקות במיקרו כמה דקות.
אני מעדיפה לפרוס בצל גדול, לטגן קלות בשמן זית, להוסיף את הירקות ולטגן קצת, לריכוך חלקי.
מי שנוקט בשיטת אחותי, מוטב לו שיוסיף קצת שמן זית לתערובת.
מערבבים הכול ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשכבה דקה של שמן. אני אוהבת שהפשטידה בגובה בערך 3-4 ס"מ.
אופים בשליש התחתון של תנור מחומם מראש לכ- 180-190 מעלות, עד שהפשטידה יציבה ומתחילה להשחים.
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכננת להכין לחג אבל מביאה עכשיו את המתכון למי שרוצה להיערך מראש. טעים ומשביע.

קובייה גבינה בולגרית (אני משתמשת ב- 5% של מחלבות שומרון שהיא בולגרית קצת קשה וקצת חמצמצה בטעם של פעם.)
חבילה גבינה טוב טעם
כ- 120 גרם גבינה צהובה מגוררת (עדיף לא בעלת טעם עז ודומיננטי)
4 ביצים
ירקות לטעמכם - עד כה השתמשתי בפטריות קצוצות גס או בזוקיני חתוך בינוני או בתערובת של כרוב פרוס דק דק במעבד עם
גזר מגורר גס במעבד ובכרשה. אפשר גם מנגולד קצוץ גס שעובר טיגון כנ"ל עד להתכווצות וסילוק נוזלים מיותרים.
אחותי שלא חוששת מחרקים, הכינה מכרובית חתוכה לפרחים בינוניים מינוס.
גם כמות הירקות - לפי הטעם. אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים או טריים, לפי הטעם.
אחותי העבירה את הירקות במיקרו כמה דקות.
אני מעדיפה לפרוס בצל גדול, לטגן קלות בשמן זית, להוסיף את הירקות ולטגן קצת, לריכוך חלקי.
מי שנוקט בשיטת אחותי, מוטב לו שיוסיף קצת שמן זית לתערובת.
מערבבים הכול ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשכבה דקה של שמן. אני אוהבת שהפשטידה בגובה בערך 3-4 ס"מ.
אופים בשליש התחתון של תנור מחומם מראש לכ- 180-190 מעלות, עד שהפשטידה יציבה ומתחילה להשחים.
תודה אורני, נקרא טוב.
ראיתי מאוחר מידי, אבל אזכור לאירוחים עתידיים.
 

shira1960

Active member
תודה אורני. אם לא קשה לך - מה המשקל של קוביה גבינה בולגרית וחבילה טוב טעם?
 
תודה אורני. אם לא קשה לך - מה המשקל של קוביה גבינה בולגרית וחבילה טוב טעם?
טוב טעם רבע קילו - היא יקרה כי יש בה פחות מלח ובאופן טבעי גם הרבה פחות מים. אפשר גבינה לבנה רגילה,
אבל אותה צריך לסנן מעודף נוזלים.
קובייה בולגרית שוקלת בסביבות רבע קילו. בהצלחה ותיהני.
 
טוב טעם רבע קילו - היא יקרה כי יש בה פחות מלח ובאופן טבעי גם הרבה פחות מים. אפשר גבינה לבנה רגילה,
אבל אותה צריך לסנן מעודף נוזלים.
קובייה בולגרית שוקלת בסביבות רבע קילו. בהצלחה ותיהני.
ואחותי אומרת שהכינה גם עם מנגולד שעבר קיצוץ גס ואודה עד להתכווצות. גם במקרה זה יש להוסיף קצת שמן זית למניעת חנק.
מוסיפה זאת גם במתכון המקורי.
 

shira1960

Active member
טוב טעם רבע קילו - היא יקרה כי יש בה פחות מלח ובאופן טבעי גם הרבה פחות מים. אפשר גבינה לבנה רגילה,
אבל אותה צריך לסנן מעודף נוזלים.
קובייה בולגרית שוקלת בסביבות רבע קילו. בהצלחה ותיהני.
תודה רבה. דווקא גבינה בסגנון טוב טעם אפשר למצא כאן בלי בעיה וזה לא נורא יקר.
 
למעלה