למסירה סטאף בריא או שיורדם!!

מייקלס

New member
יורקי,

הסקתי מן הסתם שיש חשש לתקיפה, משום שמדובר בגזע דומיננטי, עם בעיות התנהגות, המועמד לסרוס..... לא תמיד אנשים מוסרים כלב בגלל אי נוחות, לפעמים מדובר בבעיות רציניות שקשה להתמודד איתם. במקרה הזה, כפי שלילך ציינה, היא דיברה באופן אישי עם הבעלים, וכניראה שיש הצדקה למסור את הכלב. אני לא מעוניינת לשפוט את הבעלים, כל עוד אני לא עומדת במקומם. עצם העובדה שהכלב נמצא אצלם 8 שנים מוכיח שלאנשים יש רגשות לכלב, ואני סבורה שלא קל להם להגיע להחלטה לאחר תקופה כה ארוכה.

יורקי28

New member
אני לא רוצה לשפוט, אבל בכל זאת

זה מכעיס, אחרי 8 שנים של אחזקת כלב, גם אם הוא דומיננטי, אפשר לנסות להרגיל אותו לתינוקות, הם אפילו לא מנסים, יכול להיות שבכלל לא תהיה בעיה, פשוט עצם העובדה שבגלל התינוק מוסרים את הכלב זה ממש מכעיס, ממש כואב לי על הכלב שלא יכול לדבר ואני בטוחה שאם היה יכול לדבר הוא היה מתחנן להשאר במשפחה הזו דווקא בגלל שהיו מסורים אליו וגידלו אותו באהבה 8 שנים - זה לא קל לכלב לעבור למשפחה אחרת (אם בכלל תמצא) - וגם לא מדובר כאן במשפחה שחלילה מתעללת בו או שממש רע לו, פשוט הם צריכים קצת יותר להתאמץ ולהשקיע קצת בכלב, זה הכל - לא הייתי בחיים מוסרת כלב מסיבה כזו. - שוב - אני לא רוצה לשפוט אף אחד אבל קשה לי להבין ולקבל את ההחלטה הזו.

יורקי28

New member
ועוד משהו שאני חייבת לאמר...

גם אם יש בעיה רצינית לדעתי צריך לפתור אותה. יש משפחות שיש להם ילדים כל כך בעיתיים וכל כך קשה להם שזה משנה להם את כל אורך החיים, אז מה הם מוסרים את הילדים????? אז זה לא בדיוק אותו מקרה???? כן, לדעתי זה אותו מקרה - וזו בדיוק השוואה טובה לעשות - בעיה הכי גדולה שתהיה עם הילד שלי לא הייתי מוסרת אותו, כנ"ל לגבי כלב. זאת דעתי בכל אופן.

לילךLilach

New member
יורקי , את צודקת בתאוריה

אני מסכימה שיש הרבה דברים שניתן לעשות לפני שמוסרים כלב, אני אישית לא אמסור את החתולים שלי באף מצב ,ברגע שהכנסתי אותם הביתה עשיתי איתם חוזה בלתי כתוב, שאני מתחיבת לדאוג להם לכל ימי חייהם. לן למרות שטושי שלי יכול לנשוך ולשרוט לפעמים ,אני יודעת שאני אמצא פתרונות שיאפשרו לו להישאר בכל מיני מצבים ואין שום דבר שיאלץ אותי להוציא אותו מהבית. אולם את חייבת להבין שישנם משפחות שלא מוכנות לנקוט בכל מיני אמצעים, אני לא מצדיקה אותם ,אבל זאת עובדה קיימת , אין לך שום אפשרות להכריח אותם ולחייב אותם לנקוט באמצעים שאת מציעה. כרגע יש מצב אחד שאליו צריך להקדיש את הדעת: האם לכלב יהיה טוב איפה שהוא נמצא או שעדיף למצוא לו בית אחר? עם התנאים הקיימים לדעתי עדיף יהיה לכלב בבית אחר , לכן כדאי להפנות את המשאבים והחשיבה ,כיצד מוצאים לכלב בית ובעלים חדשים מתאימים ,זה מה שנקרא לחשוב על טובת הכלב.

יורקי28

New member
לילך....

בטוח שאין לי כוונה להכריח ואני גם לא יכולה להכריח אף אחד לקבל את הדעה שלי או את ההצעות שלי אך זה לא אומר שאני יכולה לשנות את דעתי בנושא וכאן בפורום אני מביעה את דעתי וכעסי - ולדעתי הכעס שלי מוצדק. את טוענת שכרגע מה שחשוב זה למצוא לכלב בית אך יש בעיה עם זה. לילך, אני חושבת שכל מה שכתבתי מוצדק מסיבה אחת, הרבה כלבים מסתובבים ברחוב ובסוף מומתים בגלל משפחות כאלה כמו המשפחה הזו ולכן חשוב מאד להדגיש את האכזריות שבענין וזה לא קשור אם להכריח או לא להכריח. זאת פשוט דרך חיים מעוותת שקיימת אצל הרבה מהמשפחות שברגע שיש ילדים הכלבים כבר לא כל כך חשובים ולדעתי כן חשוב להתעכב על הנקודה הזו, כי אולי לכלב הזה נצליח למצוא בית אבל יש עוד אלפי כלבים כאלה שננטשים מאותן הסיבות ולבסוף מתים...ועליהם אני חושבת וזה בדיוק לחשוב על טובת הכלב. ומי אמר לך שימצא לכלב בית??? ואם לא??? אז הוא יומת???? הרי המשפחה הזו תוותר עליו בכל מקרה??? ואולי עם כל הדברים החמורים שכתבנו הם יחשבו קצת ויגיעו למסקנה שזה לא בסדר מה שהם עושים??? ואולי יש כאן עוד קוראים בפורום שנתקלו במקרים כאלה ומה שנכתוב ישפיע לעתיד??? מה את אומרת לילך??? לדעתי הבעיה היא בכלל לא אם למצוא לכלב הזה בית או לא, הבעיה היא יותר עמוקה....ונכון...אי אפשר לשנות את כל העולם...אך יש תפיסות מעוותות שאי אפשר לא להגיב להם בזעם...ובאמת צריך לעצור לרגע ולהפסיק להיות אופטימים לרגע - ישנם אלפי כלבים בכלביות ברחבי הארץ...אז מי מבטיח שמישהו ירצה לקחת כלב בן 8???? האם יש לך תשובה מה יקרה לכלב הזה, לילך, אם לא ימצאו לו בית???? האם למשפחה הזו יש תשובה לשאלה הזו????

לילךLilach

New member
יורקי ,אז ככה

לגבי הכלב הזה: אני מקווה שהכלב לא ינטש, מהשיחה הארוכה עם בעלת הכלב ברור לי שאם לא ימצאו לו בית מאמץ טוב הוא לא יוצא מהבית שלהם ,המלצתי לסרס אותו ולקחת למומחה להתנהגות כלבים ,אני מקווה שזה יעשה ,אבל אני לא שוטרת ולא יכולה לדעת מה באמת יעשו עם הכלב ,אין לי שליטה על זה. יש הבדל בין מסירה לנטישה: משפחה שמחפשת לכלב בית אחר ועושה את זה בצורה אחראית ,תוך שימת לב למי מוסרים את הכלב ,לא נוטשת אותו ,אלא מוסרת אותו ,יש הבדל גדול בין מסירה אחראית לבין נטישה של כלב לגורל בלתי ידוע. לגבי הכלבים הנטושים: אני מבינה את הכאב שלך ,גם אותי מאד מתסכל המצב הזה , אני ממש רותחת כשאני שומעת שיש אנשים שנוטשים את בע"ח בכל מיני מצבים. לא מזמן היתה כתבה כואבת על בע"ח שננטשים כאשר אנשים נוסעים לחו"ל או בע"ח שננטשים כאשר אנשים בורחים מהבית בגלל מצבי חירום שונים וכו ועוד נטישות מנטישות שונות. כדי להקטין את הנטישות צריך לפעול בכמה מישורים: 1. הסברה וחינוך ,שזה אומר לנסות ולהעביר לאנשים את המסר שלגדל בעלי חיים זה משהו שדורש אחריות רבה וצריך לעשות את זה מתוך אהבה גדולה לבע"ח ומודעות ,לחנך שלא משנה מה יקרה אסור לנטוש בע"ח ,אלא למצוא פתרון הגיוני שיגרום הכי פחות נזק לבע"ח. 2. חקיקה ואכיפת החוקים הקיימים , כרגע אין כמעט סנקציות על מי שנוטש כלב , והחוק אפילו מאפשר לאנשים למסור את בע"ח שלהם לצב"ח ,אז יש כאלה שלא נוטשים שמוסרים לצב"ח ושם לא פעם בע"ח מורדמים. יכול להיות שחוק הכלבים החדש שמחייב שבב ע"פ חוק ,ימנע למעשה נטישות המוניות משום שניתן יהיה לאתר ישר של מי הכלב שננטש ,משום שכל נתוני השבב יהיו במאגר השבבים הארצי ,אולי אם יטילו קנסות כספיים כבדים על מי שנוטש זה יעזור. 3. חקיקה שתחייב סירוס ואילוף של כלבים שמועדים להתנהגות תוקפנית ,תפחית את מספר הכלבים המסוכנים ,לפי מיטב ידיעתי חוק הכלבים החדש, מתכוון אכן לחייב סירוס של כלב שמוגדר "כלב מסוכן" ,אני מניחה שזה יקטין את הנטישה של כלבים ,משום שגילויי התוקפנות של כלבים יהיו פחותים ,אבל גם עם זה קיימת בעיה מסויימת ,משום שכל כלב, שגודל בצורה לא נכונה ,כי הבעלים לא השקיעו בחינוך נכון ואילוף אם צריך ,יכול לגלות תוקפנות ,אפילו גולדנים רטריברים שגדלים בצורה שגויה יכולים לתקוף מישהו במצבים מסויימים. כלומר הכי חשוב פה זה למעשה הבעלים של הכלב: אם הם יודעים ומסוגלים לגדל כלב בצורה נכונה ,כלומר לגדל את הכלב בצורה שלא תגרום לבעיות התנהגות בעתיד. ומכיון שלא עוברים קורסים וטסטים בגידול בע"ח וילדים, זה אומר שמיד יהיו אנשים שמגדלים את בע"ח והילדים שלהם בצורה לא נכונה, את זה אי אפשר למנוע.

מקודה

New member
אני מאוד מעריכה את זה ../images/Emo45.gif

שלא הסכמת להמית אותן, ובכלל את זה שאת נגד הרדמות. כל הכבוד לך! מקווה שתמצאי את כלבתך האהובה בריאה ושלמה. אל תאבדי תקווה. בהצלחה! מקודה.

חגינול

New member
היית צריכה לעזור לה אולי....

להרדים את בעלה זה נראה לי הכי הומני שיכול להיות. הרי במילה הוא חלאה שמכה אותה מאנייקים מטורפים יש לנו מספיק אפשר להרדים את חלקם. במיוחד שעומדות מול 4 נשמות (אישה ושלוש כלבות) מול נשמה אחת מאוד מסריחה.

לילךLilach

New member
ורד , עשית החלטה נכונה ../images/Emo45.gif

אני בהחלט מחזקת את ידייך, הלואי שכל הוטרינרים היו כמוך ! כמו שסיפרת אז היה וטרינר שהסכים להמית את הכלבים, זה פשוט עצוב ומזעזע שהחוק מאפשר לוטרינר להמית כלב בריא. לי אישית קשה מאד עם המתה של בעל חיים בריא,שכל אשמתו שהוא לא רצוי , אני יודעת שאני אשקול הרדמה של בע"ח רק במקרה של המתת חסד, כלומר אם בעל החיים חולה וסובל וההמתה תקל עליו. גם בפעם הבאה שמישהו יבקש ממך מעשה שהוא לדעתך לא מוסרי, אל תסכימי לבצע , הלקוח כמעט תמיד צודק , אבל לפעמים עדיף לאבד לקוח מאשר לעזור לו לבצע משהו שברור שהוא בלתי מוסרי. ולגבי האשה הזאת ,היא פשוט אומללה ,אין ספק שהיא עברה סבל רב בחייה, אבל זה עדיין לא נותן לה שום זכות מוסרית להמית כלבים בריאים.

לילךLilach

New member
המממ צודקת לא חשבתי על זה

התכוונתי כמובן ללקוח שמשלם ,לא לבעלי החיים.

girl111

New member
הייתי מרדימה את

כל המפשחה.. סליחה על הבוטות, אבל אני פשוט לא מצליחה לעכל איך יש כאלה אנשים...

גינגית1.

New member
אם הכלב שייך לך

רק רציתי לומר תתבייש לך. ועזרה? יש בנענע פורום לאמסטפים - תשאיר שם הודעה.

שרית(^_^)

New member
ההודעה שלך עשתה לי בחילה../images/Emo67.gif

אני מרחמת על הילד שיוולד לאנשים כמוכם.

רקפת7

New member
נסיון מקומם למניפולציה!

קשה לי להאמין שמישהו שגידל כלב במשך 8 שנים ירדים אותו בגלל הולדת תינוק. נראה לי שהכותב/ת יודע שנזדעזע ומעונין שנדאג לכלב בדחיפות לבית חם. עדיין איני מבינה מדוע לא להעזר בשירותיו של מישהו מקצועי, כמו מאלף כלבים, כדי שהסטאף יוכל להתרגל לתינוק ולהשאר בבית. אני חושבת על הסטאף המסכן שיעזוב את המשפחה שהוא מכיר. מסירת הכלב בגלל הולדת התינוק נראית לי מעשה לא אנושי. בכל מקרה ניתנו עצות לגבי פניות לעמותות השונות בצרוף הסברים. אני מקווה שבעל הסטאף יודיע כאן שאינו מתכוון בשום מקרה להרדים את הכלב. רקפת

ד ו ר י ס

New member
../images/Emo5.gif תמיד אמרתי שצריך לחוקק חוק שלא

יאפשר לכל אידיוט להביא ילדים לעולם. ההודעה הזו היא ההוכחה לכך שאני צודקת. "יורדם" עאלק... "הרדמה" היא המילה השנואה עלי בלקסיקון של "חובבי הכלבים". מי שמספיק שלם עם עצמו כדי להרוג כלב בריא ומטופל (ושוב - עאלק... טיפול כזה לא הייתי רוצה...) - שיהיה מספיק שלם עם עצמו לקרוא לילד בשמו - ה-ר-י-ג-ה. אני כבר יכולה לראות הודעה שתופיע בעוד כ- 15 שנים בפורום להיות הורים בתפוז - למסירה ילד בריא או שיורדם!! למסירה עקב עייפות ההורים ילד בריא, בן 15 שנים, לבית חם. אם לא ימצא לו בית הוא יורדם. אנא עיזרו לו למצוא בית דחוף!!

שרית(^_^)

New member
התגובות שהתקבלו כאן

לעומת זאת (כולל התגובה שלי, אגב), בהחלט יכולות להכלל תחת ההגדרה של "לינצ´" (מאד מוצדק, לדעתי!), ולמרות זאת לא הצעת למחוק את ההודעה או את תגובותיה (נכתב בהקשר להודעה הקודמת על פרסום מודעות שידוכים)...

למעלה