יורקי ,אז ככה
לגבי הכלב הזה: אני מקווה שהכלב לא ינטש, מהשיחה הארוכה עם בעלת הכלב ברור לי שאם לא ימצאו לו בית מאמץ טוב הוא לא יוצא מהבית שלהם ,המלצתי לסרס אותו ולקחת למומחה להתנהגות כלבים ,אני מקווה שזה יעשה ,אבל אני לא שוטרת ולא יכולה לדעת מה באמת יעשו עם הכלב ,אין לי שליטה על זה. יש הבדל בין מסירה לנטישה: משפחה שמחפשת לכלב בית אחר ועושה את זה בצורה אחראית ,תוך שימת לב למי מוסרים את הכלב ,לא נוטשת אותו ,אלא מוסרת אותו ,יש הבדל גדול בין מסירה אחראית לבין נטישה של כלב לגורל בלתי ידוע. לגבי הכלבים הנטושים: אני מבינה את הכאב שלך ,גם אותי מאד מתסכל המצב הזה , אני ממש רותחת כשאני שומעת שיש אנשים שנוטשים את בע"ח בכל מיני מצבים. לא מזמן היתה כתבה כואבת על בע"ח שננטשים כאשר אנשים נוסעים לחו"ל או בע"ח שננטשים כאשר אנשים בורחים מהבית בגלל מצבי חירום שונים וכו ועוד נטישות מנטישות שונות. כדי להקטין את הנטישות צריך לפעול בכמה מישורים: 1. הסברה וחינוך ,שזה אומר לנסות ולהעביר לאנשים את המסר שלגדל בעלי חיים זה משהו שדורש אחריות רבה וצריך לעשות את זה מתוך אהבה גדולה לבע"ח ומודעות ,לחנך שלא משנה מה יקרה אסור לנטוש בע"ח ,אלא למצוא פתרון הגיוני שיגרום הכי פחות נזק לבע"ח. 2. חקיקה ואכיפת החוקים הקיימים , כרגע אין כמעט סנקציות על מי שנוטש כלב , והחוק אפילו מאפשר לאנשים למסור את בע"ח שלהם לצב"ח ,אז יש כאלה שלא נוטשים שמוסרים לצב"ח ושם לא פעם בע"ח מורדמים. יכול להיות שחוק הכלבים החדש שמחייב שבב ע"פ חוק ,ימנע למעשה נטישות המוניות משום שניתן יהיה לאתר ישר של מי הכלב שננטש ,משום שכל נתוני השבב יהיו במאגר השבבים הארצי ,אולי אם יטילו קנסות כספיים כבדים על מי שנוטש זה יעזור. 3. חקיקה שתחייב סירוס ואילוף של כלבים שמועדים להתנהגות תוקפנית ,תפחית את מספר הכלבים המסוכנים ,לפי מיטב ידיעתי חוק הכלבים החדש, מתכוון אכן לחייב סירוס של כלב שמוגדר "כלב מסוכן" ,אני מניחה שזה יקטין את הנטישה של כלבים ,משום שגילויי התוקפנות של כלבים יהיו פחותים ,אבל גם עם זה קיימת בעיה מסויימת ,משום שכל כלב, שגודל בצורה לא נכונה ,כי הבעלים לא השקיעו בחינוך נכון ואילוף אם צריך ,יכול לגלות תוקפנות ,אפילו גולדנים רטריברים שגדלים בצורה שגויה יכולים לתקוף מישהו במצבים מסויימים. כלומר הכי חשוב פה זה למעשה הבעלים של הכלב: אם הם יודעים ומסוגלים לגדל כלב בצורה נכונה ,כלומר לגדל את הכלב בצורה שלא תגרום לבעיות התנהגות בעתיד. ומכיון שלא עוברים קורסים וטסטים בגידול בע"ח וילדים, זה אומר שמיד יהיו אנשים שמגדלים את בע"ח והילדים שלהם בצורה לא נכונה, את זה אי אפשר למנוע.