למסירה סטאף בריא או שיורדם!!

אאאורן

New member
למסירה סטאף בריא או שיורדם!!

למסירה עקב הולדת תינוק בבית, כלב סטאף בריא, מטופל, בן 8 שנים לבית חם. אם לא ימצא לו בית - הוא יורדם. אנא עיזרו למצוא בית דחוף!!!! 08-9353606, 08-9451632

kasa

New member
רוצו לעמותות המקיימות ימי אימוץ

יש יום אימוץ כל שבת ברמלה, באמצעות עמותת "תנו לחיות לחיות" - 6241776-03 ויש גם בהרצליה של SOS !!! לא ברורה לי השיטה הזאת של להרדים כלב כי נולד תינוק....
הקלות הבלתי נסבלת !

Michalz70

New member
מה זה קשור שנולד תינוק ? אכזריות!!!

למה כשנולד תינוק מוסרים את הכלב? איזה הגיון מעוות... האם כשיוולד התינוק הבא תמסרו את התינוק הישן?! אתם שוברים את לב הכלב! איפה המצפון שלכם? כלב זה לכל החיים! זה כל כך מקומם לקרוא הודעה כזו - בגלל צורת התנהגות חסרת אחריות ומצפון כמו שלכם יש בישראל כל כך הרבה כלבים נטושים ויותר ממאה אלף כלבים מומתים בשנה במכלאות העירוניות. אולי תשקלו שוב?

babe10

New member
אני רוצה!

להרדים את ההורים. למסור כלב בן 8 בגלל תינוק? ומה הלאה? ימסרו את התינוק כשהוא יגדל כי יהיה תינוק חדש? כלב בריא, מטופל, למה למסור? ??????? ומי נותן לאנשים רשיון להיות הורים או בכלל לחיות?

אורקוש

New member
לא מצליחה לקלוט

אני רוצה להיות אמא ועוד לבד כנראה ואני בשום אופן לא חושבת למסור אותן או לחשוב על משהו קשה יותר איך אפשר למה מה הוא עשה חוץ מלאהוב כל הזמן אותכם ולהעניק ומה אתם עושים דבר ראשון אני יודעת שזה קשה לפעמים אבל למה אתם חושבים שיש לכם את הזכות להחליט על מותו של יצור חי רק בגלל בואו של יצור חי אחר.

מקודה

New member
להרדים אם לא מוצאים לו בית?!? ../images/Emo46.gif

קודם כל, אפשרי בהחלט לגדל כלב גם אם נולד תינוק חדש במשפחה. שנית, אם החלטתם למסור אותו, למה חיכיתם עד עכשיו??? הרי היו לכם תשעה חודשים! חוץ מזה איך אתם יכולים פתאום להחליט להרדים אותו? אחרי 8 שנים נתקלתם בבעיה, אז בחרתם בפיתרון ה"קל"? להרדים את המסכן רק בגלל שלא מוצאים לו בית??? תתביישו לכם!!! חבל שכל אחד יכול לגדל חיה במדינה הזאת. אם הוא היה עולה לכם 10,000 דולר הייתם חושבים פעמיים! גם אם לא הייתם אוהבים אותו כבר, הרי הוא עלה הרבה כסף, אז חבל . . . לדעתי אתם סתם אנשים אגואיסטים ואכזריים. לא בא לכם להתעמץ או לחכות עוד קצת, אז אתם מחליטים להרדים אותו וזהו?!? אתם פושעים, ועוד יותר פושע הווטרינר שיסכים להרדים כלב בריא ומטופל, רק בגלל שלא מוצאים לו בית. מעניין איזה הורים תהיו לילדים שלכם . . . כשיוולד לכם עוד תינוק, ויהייה קצת צפוף או שתתקלו בקשיים, תרדימו את אחד מהם? וסליחה אם הגזמתי בתגובה שלי, אבל הפיתרון הזה של "להרדים" לא מובן לי, ובטח לא מקובל עלי! וכל פעם אני מזדעזעת מחדש. מקודה.

babe10

New member
מה שאותי מעניין לא פחות

הוא - איזה וטרינר מוכן להרדים כלב כי נולד תינוק. כלב בריא.. מעניין אותי נורא - אל מי פונים לשלול לאותו "רופא" את הרשיון!

מייקלס

New member
אכן, גם אותי מעניין

מי הוטרינר שמוכן להרדים כלב בריא לחלוטין. למיטב ידיעתי, אף וטרינר שמכבד את עצמו לא יסכים לפעולה שכזאת. ואם כן, עצוב, עצוב מאד לשמוע.

kasa

New member
בואו לא נהיה תמימים לרגע....

כמו בכל מקצוע - גם במקצוע הוטרינריה יש כאלה שתמורת בצע כסף יהיו מוכנים לעשות הכלללל..... ממש הכל. גם להרדים כלב בריא (ואם נסתכל רגע בעיניים פקוחות - הרי לכולנו כאן ברור שבכל יום מורדמים לא מעט כלבים בריאים....100,000 כלבים מורדמים בשנה. רובם בריאים. רק חסרי בית. זה כל העוול שלהם) אז - קשה לי להאמין שמישהו כאן ימסור לכם את שמו של אותו וטרינר. אבל - אני בטוחה שאתן לא עד כדי כך תמימות בשביל להאמין שכל הוטרינרים אוהבים בעלי חיים... (ועל זה בדיוק נאמר: "דייג - אוהב דגים ?!?") וסתם לידע כללי - יצא לי לפני זמן-מה לפגוש וטרינר שלא התבייש לרגע להשתחצן בפניי כמה כסף טוב הוא עושה מגזירת אוזניים....נכון, זה אסור עפ"י חוק, אבל - הכל נסגר בחדרי חדרים. ובכלל - איפה רשום שאנחנו מדינת חוק ?!? - חבר´ה תתעוררו ! אנחנו מתיימרים להיות מדינת חוק, אבל - כ"כ הרבה דברים לא חוקיים מתרחשים מתחת לפני השטח... (כמו כל המתים שבאים להצביע בקלפי....וזו רק דוגמא קטנה). אל תהיו תמימים. לצערי, יש גם וטרינרים שיסכימו להרדים כלב בריא תמורת כסף.

לילךLilach

New member
ההודעה הרדמה לא נכונה

הכלב לא יורדם ,זה נכתב כדי למשוך את תשומת ליבנו. חשוב למצוא לכלב בית אחר וטוב לפני שיגיע לידי אנשים שחס וחלילה יקחו את הכלב לקרבות כלבים או כדי להיות קשור ולשמור.

veredtered

New member
וטרינרים והרדמות

יש וטרינרים שיסכימו, ויש שלא. אני מאלה שלא. אבל לפעמים אני חושבת שאני פשוט מטמינה את הראש בחול, ולא פותרת כלום כי אלה שאני מסרבת להם ילכו למישהו אחר שכן ירדים. ומצד שני, אני זו שצריכה לחיות עם המצפון שלי אח"כ. הנה לכם דוגמא: לפני כמה שנים באה אלי לקוחה, שהיו לה 3 כלבות מבוגרות - אחת רק בת 7, אבל שתי אחרות בנות 14. אחת או שתיים מהן היו גם עושות פיפי בבית. האשה היתה מוכה, ורצתה לברוח למעון לנשים מוכות. לא מקבלים שם כלבים, והיא ביקשה שארדים אותם, כי לא היה לה פתרון אחר בשבילהן. אני התחננתי בפניה שלפחות תנסה למצוא להן מקום בתנו לחיות לחיות וכו´, והתקשרתי וניסיתי להפעיל קשרים שיקבלו אותם אבל לא הצלחתי. בכלל, לקח לי הרבה זמן לשכנע אותה שתתן לי לנסות, משום שהיא טענה, ובצדק לדעתי, שאלה לא חיים לחיות בכלוב בתנו לחיות לחיות, והיא אינה רוצה שיסבלו. אני בכל זאת לא הסכמתי להמית אותם, והיא הלכה לוטרינר אחר שכן הסכים. אני עדיין שמחה שלא הסכמתי כי לדעתי אם עושים את זה פעם אחת זה עלול להיות פתח לעוד פעמים, אבל אני לא יכולה להגיד שאני לא מבינה את האשה המסכנה הזו. מה דעתכם/ן? ורד הוטרינרית (שמחפשת את כלבתה נוימן)

GAUDI

New member
ובכן

אם משווים זאת לנושא הרדמות החסד באנשים (לא חוקי)אז אפשר להבחין בכמה נקודות חשובות : האנשים שבהם מדובר הם במצב סופני (או שהם חסרי פעילות מוחית) לרוב הם סובלים מרמות כאב בלתי ניתנות לתיאור ושגם סמים לא עוזרים . הכלבים שמוצאים להרדמה (לפחות בשני הדוגמאות כאן) בסך הכל מפריעים למצפונם של בעלהם . לכן אם מדובר במיקרים הניתנים להשוואה עם מיקרי המתת החסד באדם(לא חוקי) אז לדעתי הוטרינר לא רק שיכול אלא גם חייב להרדים את הכלב , אבל אם זה מישום שהבעלים לא מרגיש נוח אז זה לא רק לא מוסרי אלא גם פשע מצידו. מי יודע אולי הכלב יגיע לבית חם ? אולי הוא יברח וימצא חיים שונים בתור כלב משוטט (שלפי דעתי זה עדיף מלהורגו מישום שייש לו תיקווה ) אני למשל נאלצתי למסור פעם כלבת רועה גרמני בת 12 להרדמה מישום שלאחר 2 ניתוחים עדיין סבלה מדימומים ולא יכלה ללכת בגלל בעיות אגן . אני יכול לומר היום שאני לא מצטער על ההחלטה שלי(וההורים) והייתי עושה זאת שוב מישום שהמשך החיים שלה היה פרושו סבל רב וציפיה למוות .

veredtered

New member
ובכן

אני לא חושבת שלמישהו כאן יש בעיה עם המתת חסד אמיתית - כזה שבאמת עושה חסד עם הכלב שסובל. ומבחינתי, הלוואי וזה היה חוקי גם אצל בני אדם. אני לא מסכימה איתך לגבי חיי כלב משוטט - בקיץ, ובמקומות הנכונים (למשל פארק גדול בו עושים על האש כל הזמן ויש שאריות) זה אולי נכון, אבל בחורף בקור, גשם ורעב, כלבים חיים חיים אומללים למדי. כשהם נדרסים, כשהם חולים, אין מי שיטפל בהם. שלא לדבר על האפשרות שמישהו יתפוס אותם ויתעלל בהם. הלוואי והיו לי פתרונות לבעיות האלה. ורד

GAUDI

New member
ובכן

אני יודע שלא מעט כלבים סובלים ברחובות אבל אני עדיין חושב שייש להם לפחות סיכוי כל שהוא וזה עדיף ממוות . אני יודע שזה נושא בעייתי מישום שייש אנשים שזורקים לרחוב במקום למסור לאגודות אבל זהו נושא שונה . אני חושב שפיתרונות יש די הרבה אבל הבעיה היא לישם אותן .

kasa

New member
אני מסכימה איתך, אבל קצת לא מבינה

מדוע ארגוני הוטרינרים לא יוצאים במסע של לחץ ציבורי, ושכנוע נציגי ציבור לחייב בחוק סירוס/עיקור כל כלב שאינו גזעי (וחסר תעודות), כך שהרבעות יוכלו להיות ממוסדות אך ורק באמצעות רכזי הגזע, ושלא כל מן דהוא המחליט להרביע את כלבתו יעשה זאת, ואז - יזרוק את הגורים, הוא ימוסרם לכל דורש.... (ראי מה קורה במרכזים מסחריים בשבתות. פשוט זוועה המיסחור בגורי כלבים !!!) למה לא מתקיים כל קמפיין מצד ארגוני הןטרינרים לטובת בעלי החיים וכנגד השמדתם ???

לכלב שלא הורדם יש סיכוי לאימוץ../images/Emo70.gif

אני מתנגדת להרדמת כלבים משוטטים בריאים! לכלבים, שהיו פעם כלבי בית, יש לפעמים סוג של תחושה מי אוהב כלבים ויכול ל"אמץ" אותם. אני אימצתי כלבלב נטוש שהלך אחרי. לפעמים אנשים, שלא יגיעו לעולם לעמותות, יאמצו את הכלב ש"מבקש" שהם יהיו המאמצים שלו. אני הרגשתי שהכלבלב מבקש אותי אישית ורע לו בחוץ! מישהו רחמן יכול היה להחליט שאין לו סיכוי בחוץ וכדאי להרדים אותו מיד. GAUDI כתב שחייבים לתת להם סיכוי. אני לא יכולה לחשוב על זה שהיו מרדימים את הכלבלב שלי, בלי לתת לו סיכוי! מה אתם חושבים? ארנבת

ולורד - לך יש דוגמא אישית של כלבה

כרגע קראתי שנוימן שלך היתה כלבה נטושה שבאה אליך למרפאה. ממש חשוב להביא למודעות הווטרינרים לא להרדים כלבים בריאים. אני מקווה, ורד, שלעולם לא תסכימי לכך! שלך ארנבת

מייקלס

New member
ובכן GAUDI ,

יש הבדל מהותי בין המתת חסד, לבין המתה מתוך נוחות. אני בהחלט מסכימה עם כך שלמשפחה יש בעיה, והפתרון הוא מציאת בית חדש לכלב. לא תמיד הפיתרון הטוב ביותר הוא להחזיק את הכלב "בכל מחיר". ובמקרה זה אני באופן אישי לא מסכימה עם חלק מחברי הפורום שאסור בשום פנים ואופן למסור את הכלב, שמדובר ב"אכזריות" , "הגיון מעוות" וכו´. כאשר מדובר בכלב דומיננטי וחזק, העלול לתקוף תינוק - לי אין שום דילמה בעניין. אך מכאן ועד המתת הכלב הדרך רחוקה מאד. ואכן, כפי שציינה דר´ ורד לעיתים ניתן להתקל בוטרינרים המבצעים המתות "נוחות" (לא חסד). אין ספק שהדבר פסול מיסודו, ואני מאמינה (ומקווה) שמדובר באחוז קטן מאד וזניח. כאשר מדובר בהמתות חסד, הדילמה היא קשה מאד, ולא אחת הוטרינר מתחבט ומתלבט - איך, מתי ,האם להמתין מעט ? אולי ההמתנה ארכה זמן רב מידי.... ובכלל, כיצד ומתי להציע לבעלים את האופציה??? מדובר במשפחה הזקוקה לעזרה, והצגת הדברים כניראה נעשתה בצורה שגוייה. אני באמת תקווה שהוטרינר והמשפחה לא יבחרו בפתרון הקל של הרדמת הכלב, ויתאמצו למצא פיתרון יותר הולם. חלק מחברי הפורום נתנו עיצות מצויינות, והיפנו למקומות הנכונים. נקווה שגם לסיפור זה יהיה סוף יותר משמח.

יורקי28

New member
למה הסקת שהכלב יתקוף תינוק????

מה הקשר??? זאת לא היתה הטענה שלהם וחוץ מזה זה סתם תרוץ, לא מדובר פה בכלב תוקפני - מדובר כאן רק על אי נוחות וזה מה שמכעיס - וזה בהחלט היגיון מעוות, אם תקראי את ההודעה האחרונה שהשארתי למאטה אז תביני שאני משווה את זה בדיוק לאותו מצב שיש פתאום 2 ילדים במקום ילד אחד וזה כבר "לא כל כך נוח" - אז ימסרו ילד אחד???? זה הגיון בריא בשבילך??? למה בגלל שזה כלב והוא לא יכול לדבר אז אפשר לעשות איתו מה שרוצים??? איפה האחריות המינימלית???? הבעיה עם גישה כזו של אנשים היא שאם הם לא ימצאו לו בית לא יהיה אכפת להם גם לזרוק אותו לרחוב (מה שקורה בהרבה מקרים) וכל זאת בגלל שיש תינוק???? לדעתי זה כן זוועתי ואני לא מוצאת שום מילה אחרת להגדיר את זה - ואף אחד לא הזכיר כאן תוקפנות של כלב, אין כאן שום סימן בהודעות לכך שהכלב הראה סימני תוקפנות.

למעלה