אתה טועה בגדול.
אין לך כל זכות לחלק את הלבנונים. העובדות הפשוטות הן: ישראל פלשה לשטח לבנון. לבנון לא פלשה לשטח ישראל. מאז 1949 לבנונים לא נלחמו נגד ישראל, לא תקפו אותה, ובוודאי לא פלשו לשטחה. אחרי הרס התשתיות הפלסטיניות בלבנון ב-1982, לא היתה כל "עילה חוקית" להמשך הכיבוש של חלקים מלבנון, וכל הלבנונים, לא חשוב איך הם אתה קורא להם, שהתנגדו לכיבוש הישראלי, היו הצד הצודק. הם לא נלחמו בישראל, אלא ישראל נלחמה בהם - בכך שהיא פלשה לארצם. ממשלת לבנון הרשמית מעולם לא הזמינה את ישראל לפלוש לשטחה ולהישאר שם, ואף התלוננה רשמית, ולא אחת, באו"ם על התוקפנות מצד ישראל. הן מעשית והן רשמית, ישראל היא מדינה המאיימת על לבנון ומפירה את ריבונותה, ולא להיפך. השאר זו התחכמות. לא העסק לך מה עושים לבנונים שונים באזורים שונים בארצם. גם כל תוקפנות מצד לבנונים כלשהם יכולה בהחלט להיחשב כתוקפנות מצד מדינת לבנון. המצב הוא פשוט כזה, שאין תוקפנות מצד אף לבנונים, וישנה תוקפנות מצד ישראל על לבנון, למשל הפרות המרחב האווירי. ב-agreement שהזכרת, עד כמה שאני מבין, דובר רק בפעולה טכנית חד-פעמית. אין שם זכר לכך, לאלו לבנונים מותר ולאלו אסור להימצא באזור זה או אחר של לבנון; אולי תציג לי איפה כתוב שאני טועה?