למי יש ניסיון בהזמנה מארהב מאתר שלא שולח לארץ

oferbic

New member
למי יש ניסיון בהזמנה מארהב מאתר שלא שולח לארץ

הפער במחיר אופניים שלמים כלשהם שאני מעוניין להזמין הוא יותר מ 3k, ואני שוקל להזמין בעצמי.
אז קודם כל, האם אפשר לחסוך הרבה. וכמה?
אם כן אז אשמח לשמוע פרטים יותר מדוייקים דרך מי לשלוח, איך מזדכים על המעם המקומי ואם יש עוד דברים חשובים.

aviMalool

New member
האם ניסית את מחשבון העלויות שבאתרים?

האם אתה מודע לחברות השילוח שנותנות לך כתובת בארה"ב, או שואל עליהן?
יש לי מעט מאד נסיון, מהעבר הרחוק, בפריטים קלים מאד.
למרבית החברות יש מחשבון באתר שלהן, ולפעמים אופניים מופיעות בו. זה עוזר כי זה אומר שהן ניסו לכלול את ההתיחסות של המכס בארץ. שוה לעבור גם על ה FAQ שהן רושמות. מהו המקומי שעליו אתה רוצה זיכוי מע"מ? המקומי של המדינה בארה"ב? נדמה לי שאי אפשר. אולי פניה לשירות הלקוחות של החברות האלו תעזור לך להעריך את הטיב שלו. הנושא של יבוא מאתרים שלא שולחים לארץ עולה מדי פעם בפורומים. למשל, בפורום צרכנות. שים לב שענין האחריות הוא קצת בעיתי. מבחינת המוכר, הוא מכר בתוך ארה"ב. אז אם בחרת שילוח ימי, זול ולרוב איטי, הוא עשוי לא להבין למה אתה נזכר מאוחר שיש פגם. ואם צריך להחזיר, אז השילוח חזרה, לפחות עד שמגיעות לארה"ב, הוא ענינך. כולל הזמן שזה לוקח. וגם ההחזרה אחרי הפעלת האחריות מארה"ב לארץ.

יותם87

New member
כן, בטח, כולם עושים את זה!!

יש כל מיני חברות שילוח מארה"ב. שנולדו עקב בעיות מישלוח מחוץ לארה"ב. וזה עסק לא רע!
ההבדלים במחירים בין ארה"ב לישראל זה הבדלים מטורפים!!!
אני רציתי מערכת הילוכים: כולל קסטה, מעביר, שרשרת, שיפטרים קראנק.... דגם האחרון, הטופ שבטופ. קיצר כל החבילה.
תנחש כמה הבדל יצא לי .....תן ניחוש פרוע....
..... ובכן, מוכן לשמוע?, יצא לי הבדל של 9000 שקל!!!!!!
שאלתי את המוכר לפשר ההבדל זה... לא היה לו הסבר.

אני אישית נרשמתי ל "BUY2USA"
נרשמים שם ממלאים פרטים לא כזה מסובך, עניין של חמש שבע דקות, מקבלים כתובת בארה"ב.
עם הכתובת הזו אתה מכניס אותו לאי ביי.
אין לי טענות לגבי החברה הזו, הם נותנים את המחיר הסופי כולל מיסים ומשלוח ימי או אווירי, פירוש "מחיר הסופי" אין הפתעות ותוספות משונות בדרך.

לגבי המחירים בין החברות השונות בשילוח לישראל, לא בדקתי.
בהצלחה

xrlmike

New member
פער קטן מידי כנראה

מע"מ תצטרך לשלם פעמיים - אתה שולח בתוך ארה"ב אז המעמ של המדינה אליה נשלח מחוייב והשילוח לארץ חוקי אז גם מעמ פה - יחד משהו כמו 25% מעמ לאופניים של 10K זה 2.5K ונמחק לך רוב היתרון
הוצאות משלוח גם בים, ועמלות מכס למיניהן עוד 1K בחישוב גס
לאופניים שמחירם באיזור 10K ש"ח בארה"ב ההפרש שציינת לא מצדיק איבוד אחריות או התעסקות
אם האופניים שווים יותר עוד פחות. אם מחירם נמוך יותר אולי שווה את ההתעסקות

oferbic

New member
אבל האם אפשר לקבל את המעמ המקומי חזרה?

מעמ מקומי חייבים לשלם, אבל ביציאה מהמדינה ניתן להזדכות. השאלה היא האם זו פרוצדורה אפשרית ולא מסובכת מדי.

nightjar

New member
איך אתה מבצע את הקניה?

אם חברת השילוח בניו-יורק למשל ואתה מזמין אליה מג'נסון- אין שום מס מקומי

steiff

New member
זה לא מע׳מ זה מס

והוא שונה ממדינה למדינה.
ואין עליו החזר (למעט מדינה אחת או שתיים).
הדרך היחידה להימנע ממנו היא לקנות במדינה אחת ולשלוח למדינה אחרת בה אין לחנות או לרשת ממנה נרכש המוצר סניף פעיל. למשל אם מדובר בחנות שיש לה רק סניף אחד במדינת מרילנד, ושולחים למדינת ווירג׳יניה בה אין לחנות הזו סניף, אז לא צריך לשלם מס. (יותר נכון לומר: דווקא צריך לשלם מס, אבל חובת התשלום היא על הקונה בווירג׳יניה, שצריך להצהיר על הקניה בפני הרשויות המקומיות).

xrlmike

New member
המעמ המקומי זה מה שהופך את הקניה לכדאית?

כפי שתוקנתי קניה מקליפורניה לדוגמא (זנסן) לניו ג'רסי (חברות השילוח) פתורה ממע"מ מקומי (התבלבתי עם מקרה ששלחתי בתוך קליפורניה)
ועדיין אני לא מצליח לראות כדאיות אם ההפרש הוא רק 3 אש"ח (רק מע"מ ישראלי יקזז את החלק הארי)
לא חייבים לקנות בחו"ל אם היבואן בארץ נותן מחיר הגון - ובמקרה הזה זה נשמע כך, מותר גם לפרנס ישראלים לא חמדנים וזה מלבד נושא האחריות ששווה משהו

יותם87

New member
כן, ההבדל הוא 9000 שקל אמרתי לכם לשבת לפני...

בשבילכם, תבדקו כמה עולה בארץ מערכת סראם XX1 לעומת חו"ל.
אגב המיסים היו בחישוב.
פשוט עצוב, וכואב הלב!! כי זה לא מקרה יחיד!
אני לא אכניס את עצמי לסוג של בור. שזה יגרור שמות. (ואין לי כוונה להכניס שמות כאן, מפאת כבוד)
להוכיח או להביא את התחשבנויות למינהם ולשכנע אותכם, כי אני לא הגננת
.
וזה היה מכירה פומבית...

אתם כל כך בהלם כמו שאני הייתי, מהפרש מחירים, עד כדי כך שאתם מספרים סיפורים על מיסים, ארנונה, מס אוויר, אלון חסן והוועד עובדי נמל, ציפי ליבני ובעיות משפטיות, ומס שיטת המצליח ועוד 56 גרביים שונים...
גם אם תכניסו את כל המיסים והסיפורי סבתא. עדיין לא תגיעו ל-9000 שקל הפרש!
אבל אני לא בא לשכנע אותכם.
כי אני בסך הכל עזרתי לעופר בעניין חברת שילוח.

oferbic

New member
יפה חסכת...

לגבי המעמ, אני לא מכיר את החוקים האמריקאים, אבל בקנייה באנגליה למשל מקבלים בשדה התעופה החזר על כל המעמ ששילמת במדינה על מוצרים שאתה מוציא ממנה.
כך גם בקניה ב crc, אתה מקבל מחיר בריטי מינוס המעמ המקומי.

oferbic

New member
תודה רבה לכולם, עזרתם לי לגבש דעה

פרטים מלאים בקרוב....

למעלה