למי יש מתכון למרק תירס קל ומתקתק?

טוב זה לא פייר להמליץ על המתכון שלי

אבל ממליצה בחום
 

kיצי

New member
מרק תירס ../images/Emo91.gif

מרק תירס - קיצי 1 קופסאות תירס עם המיץ 4 כוסות מים 1 כפות אבקת מרק עוף 2 כפות קורנפלור 1 ביצים מלח פלפל בסיר גדול להרתיח את התירס (כולל המיץ שבקופסה), המים, אבקת המרק לערבב את הקורנפלור עם מעט מים (על מנת להמיסו) ולאחר רתיחה להוסיף את הקורנפלור לסיר ולתבל עם מלח ופלפל. לשבור את הביצה ולקשקש ואז בזרימה איטית למזוג לסיר ולערבב תוך כדי על מנת ליצור חוטים דקים מהביצה...להמשיך לבשל לרתיחה נוספת ואז להוריד מהאש ולהוסיף כף חמאה. ניתן לתקן תיבול לפי הטעם... המתכון מבוסס על המתכון של סם
 
קיצי../images/Emo51.gifעל המתכון נשמע טעים מאוד

זה ממש כמו במסעדות הסיניות, אני יכין בטוח,
מרק תירס
 

wan

New member
מרק תירס תוספת קטנה אני מכינה

עם ציר מרק קל שאני מכינה לפני הכנסת התירס. זורקת פנימה למים קצת עלים כמו פטרוזיליה . סלרי גם גזר קצת לתת למים ערך מוסף מינרלי...לבסיס המרק...כי תירס ואבקה אין בהם כלום... אחרי מיצוי הטעמים מוציאה וממשיכה כרגיל. יוצא טעים והמחשבה שזה גם מזין מוסיפה...
 
בסיס של ציר ירקות מצוין לכל המרקים

כך אני גם עושה עם מרק בצל, כדי להוסיף לו ערכים תזונתיים וכדי להמנע מאבקת מרק. כדי לא לעבוד קשה כל פעם מחדש, אני מכינה כמות גדולה ומחלקת לקופסאות ... ולפריזר.
 

wan

New member
צודקת מאד לפחות שהמרק לא יהיה

מה שקוראים "אוכל ריק" ... אבל כשממהרים זה בסדר ..לא נורא מדי פעם לחפף.כמו שהבת שלי אומרת ..
ג'ינג'ר אכן מוסיף..אני מכניסה פרוס דק מאד לגפרורים מאד דקים. ולבסוף שמן שומשום... הילדות שלי גדלו על המרק הזה ..ממש כמו מיץ פטל....
 
כמובן שמחפפת לא פעם

אני דווקא מעדיפה חתיכה אחת של זנגביל. כי אני מוציאה אותו במהלך הבישול. אצלנו החיך מורגל פחות לזנגביל מאצל הבנות שלך ואם יש יותר מארומה ומעט גוון חמצמץ שהזנגביל מוסיף, אוהבים את זה פחות.
 
חתיכה קטנה של זנגביל טרי

עושה פלאות למרק - מקפיצה את הטעם. אם אין טרי קצת זנגביל טחון גם מוסיף. עם זנגביל טחון להזהר, כמות לא מבוקרת נספגת חזק בגרגירי התירס וגורמת למרירות.
 
לא מקפיאה את מרק התירס

מקפיאה את ציר הירקות שיהיה מוכן לפעמים הבאות. לא ניסיתי להקפיא מרק תירס. אף פעם לא נישאר ממנו.
 
ברגע זה חיסלנו סיר מרק תירס טעים

טעים,ממש הברקה של מרק,קל להכנה,מהיר,בריא,ומוצלח ביותר. תודה לכולכן.
 
למעלה