היי פרנצסקה, המתכון שלי
יש לי מתכון מנצח, טעים מאד - אבל אם תעשי בדיוק כמו שאני כותבת לך, יצא לך כמו שלי ובלי פספוסים. קודם כל צריך בשר בקר כתף מיושן מס' 4 (הדגש הוא על בשר מיושן ובסוף המתכון אסביר למה מיושן) לחתוך את הבשר לקוביות (כמו לגולאש), למרוח את הבשר בחרדל (רצוי דיז'ון חלק ולא גרגרי)ופפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור ומעט מלט., לטגן בצל גדול ולהוסיף גם שום בסיר רחב, עד להזהבה. להכניס את קוביות הבשר עם המשרה לסיר, להוסיף עלי דפנה (5-4 עלים) ו5-4 עיגולי פלפל אנגלי, מעט רוטב סויה וכוס יין אדום יבש (שימי לב - לא מים בכלל) להפוך את קוביות הבשר עם כף, לבשל על אש קטנה בערך כשעה (לבדוק אם הבשר רך. וזהו, בתיאבון. וכעת - למה בשר מיושן? בשר טרי הוא בשר מפרה שנשחטה ומועברת למכירה, השרירים בבשר עדיין מכווצים ואז הבשר יוצא בבישול צמיגי. בשר מיושן - הוא בשר שכל חלק ממנו דרוש לו לאחר השחיטה זמן שונה ובטמפרטורה שונה לשהות ולהרפות את השרירים המכווצים, למשל לפילה דרוש פחות זמן ולכתף כמה ימים אפילו, הקצבים יודעים בדיוק כמה זמן והם מוכרים את זה תחת השם בשר מיושן לאחר שקונים אותו שמים בפריזר להקפאה. בשר מיושן הוא הכי טעים ורך לבישול ומי שלא התנסה בו יגלה את איכותו. אגב הוא לא יקר בכלל. חג שמח, שיר