למישהי יש רעיונות לשדרוגים של ארוחות + סקר

למישהי יש רעיונות לשדרוגים של ארוחות + סקר

הצהריים? המתכונים הקבועים של אורז, פסטה, שניצל וכו' כבר משעממים. אבקש המלצות ואם תצרפו מתכונים מה טוב. סקר - מה אתן / אתם מבשלות / מבשלים לצהריים?
 
גם צלנו מחפשים חידושים, אולי...

מוקפץ, קציצות ירק או קציצות עדשים, קציצות בשר, קוסקוס עם רוטב, פתיתים, אני מרגישה שכל הזמן הכל חוזר על עצמו, ובשישי שוברת את הראש מה להכין. תנסי גם בפורום מתכונים.
 

gines 5

New member
נסי גם בפורום בישול לילדים. אעקוב גם../images/Emo9.gifבעיה

מוכרת
 
אם אני לא אשכח אני אשאל את הטבחית שלנו

היא גם מבשלת קוסמת עם בורגול ממש טעים, את יכולה לבשל גם קינואה, אוהבת.? בעצם שחושבים על זה אפשר לגוון, למשל כנפיים בתנור. מה לגבי ירקות בתנור? או ירקות מאודים?
 

אילנית12

New member
אני תמיד מגוונת,מג'דרה בורגול ועדשים,קיצ'רי

-אורז ועדשים ממרח עדשים סלט קינואה קר ממרח שעועית לבנה מוקפץ פסטוה עם זיתים יש לך המון רעיונות בבלוג שלי,את מוזמנת להתרשם
 

אילנית12

New member
בקשה רצועות עוף מוקפצות

לכל התמונות:http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1583150 רצועות עוף מוקפצות/אילנית12 חומרים: בין 2 עד 3 מנות מתאים גם לילדים עם פסטה/אורז. אפשר במקום הפלפלים:תירס/גזר חומרים: 3 נתחים של חזה עוף ללא עצמות(שניצל) חתוכים לרצועות/או פרגיות 3 פלפלים מתוקים,גמבה,אדומה,צהובה,ירוקה,חתוכים לרצועות (לנועזים אפשר לשלב פלפל ירוק חריף) 1 בצל קצוץ תבלינים: 3 שיני שום כתוש/אבקת שום קורט אבקת ג`ינג`יר(לא חובה) תבלין לעוף/בשר פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור קורט כמון. הכנה: מזהיבים בצל בשמן קנולה/זית בסיר רחב ושטוח,או במחבת רחבה,או בווק. מוסיפים את רצועות העוף /פרגיות , מטגנים עד שהעוף משנה את צבעו. להוסיף את הפלפלים,התבלינים השום,מערבבים. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים ,מכסים מנמיכים להבה ,ומבשלים כ20 דקות בערך או יותר מעדן.
 
אפשר גם נודלס עם ירקות ורצועות עוף

מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, ואחר כך מקפיצים במחבת ירקות שחתוכים לרצועות: פלפלים בצבעים שונים, גזר, קישואים, אפשר גם נבטים, מי שצמחוני יכול להסתפק בכך, לערבב הירקות עם הנודלס, מי שרוצה ארוחה בשרית יכול להקפיץ גם רצועות חזה עוף ולהוסיף לנודלס ולירקות, ואז הארוחה ממש משביעה וכוללת כמה אבות מזון: פחמימה, ירק וחלבון. בתאבון.
 

שיר 5559

New member
היי פרנצסקה, המתכון שלי

יש לי מתכון מנצח, טעים מאד - אבל אם תעשי בדיוק כמו שאני כותבת לך, יצא לך כמו שלי ובלי פספוסים. קודם כל צריך בשר בקר כתף מיושן מס' 4 (הדגש הוא על בשר מיושן ובסוף המתכון אסביר למה מיושן) לחתוך את הבשר לקוביות (כמו לגולאש), למרוח את הבשר בחרדל (רצוי דיז'ון חלק ולא גרגרי)ופפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור ומעט מלט., לטגן בצל גדול ולהוסיף גם שום בסיר רחב, עד להזהבה. להכניס את קוביות הבשר עם המשרה לסיר, להוסיף עלי דפנה (5-4 עלים) ו5-4 עיגולי פלפל אנגלי, מעט רוטב סויה וכוס יין אדום יבש (שימי לב - לא מים בכלל) להפוך את קוביות הבשר עם כף, לבשל על אש קטנה בערך כשעה (לבדוק אם הבשר רך. וזהו, בתיאבון. וכעת - למה בשר מיושן? בשר טרי הוא בשר מפרה שנשחטה ומועברת למכירה, השרירים בבשר עדיין מכווצים ואז הבשר יוצא בבישול צמיגי. בשר מיושן - הוא בשר שכל חלק ממנו דרוש לו לאחר השחיטה זמן שונה ובטמפרטורה שונה לשהות ולהרפות את השרירים המכווצים, למשל לפילה דרוש פחות זמן ולכתף כמה ימים אפילו, הקצבים יודעים בדיוק כמה זמן והם מוכרים את זה תחת השם בשר מיושן לאחר שקונים אותו שמים בפריזר להקפאה. בשר מיושן הוא הכי טעים ורך לבישול ומי שלא התנסה בו יגלה את איכותו. אגב הוא לא יקר בכלל. חג שמח, שיר
 

ויקי65

New member
ארוחות ילדים

אני מאמינה גדולה בגיוון. יש לזה שתי פנים האחת לחשוף את הילדים לקבוצות מגוונות של מזון והשנייה לתת ערך נוסף ברמת הבישול הבריא. ממולאים חושבים שזו עבודה קשה אבל לא לדעתי ממולאים פעם רק עם בשר פעם רק עם אורז ופעם אורז ובשר. ניתן למלא פלפלים, קישואים, עגבניות, תפוחי אדמה, כרוב, בצל.... עוף עם תפוחי אדמה בתנור במגוון עצום של רטבים you name it שיש בזה את היתרון של מנה עיקרית ותוספת. יש מוקפץ עם או בלי רצועות עוף ויש את הקדירה ספרדית עשירה מתכון להכניס לתבנית עמוקה או פיירקס או סיר אובלי שנכנס לתנור את המרכיבים הבאים: חומרים: 6 כרעיים שלמים או חצויים 2 כוס אורז שטוף 1-1וחצי, כוסות מים 1 כף אבקת מרק עוף עדיף אורגני 2 גזר מגורר 1 בצל מגורר 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1 פלפל ירוק/צהוב/כתום לפי בחירה חתוך לקוביות 2 קישואים מגוררים עגבנייה מגוררת (לא חובה) אני שמה 2 בנוניות מלח ופלפל לפי הטעם ניתן להוסיף : כרשה/ סלרי אמריקאי/ פטרוזיליה/ שמיר/ נענע/ לימון חצוי לשניים עם הקליפה/ ומה שבא. מומלץ להוסיף ירק כל שהוא. אופן ההכנה לרחוץ את האורז ולשים בסיר ומעליו להכניס את שאר המרכיבים למעט העוף. את הכרעיים טובלים בתערובת שמן+ פפריקה מתוקה + שום כתוש ומניחים מעל האורז לאפות בחום 200 מעלות בכלי ללא מכסה יש לכסות בנייר אלומיניום כ-3/4 שעה לאחר מכן להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ- 1/4 עד 1/2 שעה. ניתן להכין יום מראש ולאפות את החלק האחרון ביום השני- אבל אז יש להרטיב שוב את הכרעיים ברוטב שמן-שום-פפריקה שעועית לבנה מבושלת עם גרון הודו 2 כוסות שעועית שהושרתה מס' שעות במים 2 בצל בנוני קצוץ מעט שמן לטיגון הבצל 1-2 גרונות הודו חתוכים (בקשי מהקצב) ומורתחים פעם אחת 2 כפות אבקת מרק אורגני או רגיל לבחירתך. לטגן את הבצל עד לשקיפות להוסיף את השעועית וגרונות ההודו לכסות במים ולבשל (ללא תיבול) אחרי שהשעועית רותחת יש להנמיח את הלבה על אש ממש קטנה או פלטה ולשכח לכמה שעות. זו מלאכה שעושים על הבוקר מוקדם ובצוהריים יש יופי ש ארוחה. כשהשעועית התבשלה מגבירים את הלהבה למצב ביעבוע מוסיפים את אבקת מרק העוף וממשיכים לבשל מספר דקות להמניח שוב את הלהבה עד להגשת הארוחה מגישים בליוי אורז וזה טעיםםםםםםםם כמה פשוט ככה טעים. קציצות דגים יכולות להיות יאמי ילדים אוהבים אותם בכל ליווי ותוספת. בטח יהיו פה המון הצעות נוספות בהצלחה. יש תבשיל שנקרא במחבת אחת
 

gines 5

New member
אהבתי! (מתה על ממולאים)על איזה רוטב את

ממליצה? (כתבת שיש מגוון עצום...)
 

אילנית12

New member
../images/Emo19.gif בבקשה קציצות דגים של פעם משנות ה50

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1577772 (בקרוב בבלוג קציצות דגים גם ברוטב) קציצות דגים של בית הספר,משנות ה50 למי שזוכר היו מכינים בבתי ספר יסודי בארוחת צהרים. חומרים והכנה: סוחטים היטב 1 ק"ג פילה בקלה מוקפא ומופשר .טוחנים במטחנת בשר יחד עם 2 בצלים קלופים,4-5 שיני שום קלופות וצרור פטרוזליה,או כוסברה. מעבירים לקערה ומוסיפים תוך כדי עירבוב: 4 ביצים,1 כוס קמח רגיל,מלח,פלפל שחור,כמון,בוחשים חצי כפית סודה לשתיה עם חצי כוס מים, יוצקים לעיסה ומערבבים היטב. צרים קציצות.מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. טעים פה בתמונה הגשתי עם מג`דרה . הקלדתי מעתון לאישה המקור של בתיה זלצברג טבחית ביה"ס משנות ה50 בהצלחה:אילנית12
 
למעלה