למישהו יש רעיון

שמרית211

New member
למישהו יש רעיון


אתמול ניסיתי להכניס לתנור בטטות ודלעת עם שמן זית, מלח ופלפל-ויצא דוחה.. (הבטטות היו מתוקות מידי, הדלעת פשוט לא טעימה ובנוסף הטעם של הפלפל השחור היה גס מידי)
יכול להיות שהירוקות הכתומים לא מתאימים לי או שאני עושה משהו לא נכון?

מישהו ניסה לבשל בטטה במים חמים ולאכול אותה ככה? (כמו תפו"א)..
אני פשוט לא מצליחה להבין למה כל הניסיונות שלי להכניס ירקות לתנור אינם צולחים.
 

Gidi Shemer

New member
שלש אפשרויות

קודם כל, אולי זה פשוט לא הטעם שלך (אני למשל ממש לא אוהב דלעת, אלא אם היא באה כמרק).

שנית, נסי כאלטרנטיבה לשים את הירקות (לאחר חציה) במיקרוגל למס' דקות (עם קצת מים כדי שלא יתכוצ'צו) ואז לאפות אותם. יכול להיות שאת גם אוהבת אותם יותר פריכים ואז גריל לסיום האפיה יכול להיות נחמד.

ניסוי אחרון- שוב מיקרו, הפעם בכלל בלי תנור, רק מיקרו לזמן ארוך יותר של 10 דקות. במקרה הזה הייתי שם את שמן הזית לפני המיקרו.

אם אין מיקרו= בישול במים יהיה תחליף טוב.
 

שמרית211

New member
גידי המון תודה

נראה לי שאני אנסה לבשל אותן במים חמים..
אם לא יצלח ננסה לעבור למיקרו..
רק שאלה-האם יש צורך לקלף את הקליפה טרם ההכנסה למיקרו?

האמת שזה מוזר-שלשום ישבתי בבית קפה והזמנתי פסטה עם פסטו ובטטה-והבטטה הייתה ממש חלומית (נימוחה בפה ולא מתוקה יתר על המידה)
שאלתי אותם איך הם הכינו אותה והם אמרו לי שבאמצעות אפייה.. ניסיתי להכין בבית אתמול עם פסטו ויצא ממש לא טעים :(
 

ladybug6

New member
בטטות טעימות לי רק אפויות

בבישול הן די מבאסות לטעמי.
האמת היא שזה נכון לגבי כל הירקות. האפייה, במיוחד בחום גבוה עד שהם מתחילים להחרך, מוציאה מהם טעמים שאידוי או בישול בחיים לא יוציאו.
יכול להיות שהטעם של הבטטה פשוט לא טעים לך.
אני משוגעת על בטטה אבל לא אוהבת דלעת. דלורית כן. עניין של טעם.
 

Octopussy

New member
ממליץ להחליף הדלעת בדלורית

ממליץ לפזר עליהם מעט מאד פפריקה חריפה ו\או סומק,
וכל יתר ההמלצות שלך מטעימות גם לי...
 

שמרית211

New member
איך לחמם במיקרו?

וכמה זמן? (הרי היא ממש קשה כשקונים אותה בסופר)
תודה :))))
 

awareness3

New member
מה שמעניין בבטטה

שהיא כל כך קשה, אבל מתרככת מהר.
אני שוטפת את הקליפה ושמה במיקרו לבערך 3 דקות בעצמה גבוהה, פותחת את הדלת, הופכת את הבטטה, כך שהצד שהיה על הצלחת, פונה עכשיו למעלה ומפעילה לעוד כ- 2 דקות.
זה מאוד תלוי במיקרו, לכן אני ממליצה לך לבדוק כמה זמן לאפות במיקרו שלך.
הבטטה מוכנה כשניתן לנעוץ בה מזלג בקלילות או, אם אין לך בעיה לגעת בדברים חמים, אז כשהיא נמעכת קלות כש"ממששים" אותה.
בימים שאכלתי יוגורט, הייתי מערבבת יוגורט עם שום ושמיר, פותחת את הבטטה ומוסיפה מהיוגורט (לזה עוד לא מצאתי תחליף...)
 
אולי

תערובת של מיצלימון סחוטרי, מעט שמן זית והתיבול כפי שציינת?
וגם טחינה דלילה יחסית עם אותו תיבול?
 
עוד רעיונות

למרוח את התבנית במעט שמן זית, לפזר עליה מעט מלח גס.
להניח את הדלעת על פניה כשהקליפה כלפי מעלה- עם דלורית ודלעת ערמונים זה הכי קל כי הן קטנות בדלעת גדולה זו תמיד תהיה חתיכה ואז מה שכדאי זה להשאיר את הקליפה ולהניח על אחד הצדדים שאינו הקליפה.
גם את הבטטות ניתן לחצות ולהניח באותו אופן, קליפה למעלה.
לחכות עד הינעץ מזלג בקליפה ולהוציא.

עכשיו שתי אופציות- לאכול כך או למעוך לפירה. באשר למתיקות הבטטה עם זה אין מה לעשות חוץ מלהוסיף ירק נטרלי יותר כמו תפוח אדמה או שורש סלרי.

ואולי באמת לא טעים לך וגם זו אפשרות.
ד"א- יש הרבה זני דלעת וההבדלים בטעם, במרקם, בעמילניות ממש שמיים וארץ.
 

שמרית211

New member
שאלה בבקשה

איך מבדילים בין זנים של בטטות? כל הבטטות נראות לי זהות..
בדקתי גם בעדן טבע מרקט וגם בניצת הדובדבן וגם בסופר רגיל ותמיד ראיתי רק סוג אחד של בטטות
 
דלעות לא בטטות

והן נראות אחרת. בצבע הקליפה, בגודל, בעובי הבשר ביחס לשאר החלקים, בגוון הבשר...
בטטות יש גם זנים שונים אבל הן מאד דומות ובפועל לא ממש משנה מי פגשת בשוק.
 

נטאשKה

New member
משהו לא מסתדר לי

מצד אחד את כותבת שטעם הבטטה שאכלת בבית קפה היה לך חלומי ומצד שני שבבית באפייה לא. כלומר זה לא שאת לא אוהבת את טעם הבטטה/לדעת, אבל מהתיאור שלך אני לא מוצאת משהו שעשית לא נכון.

כמה זמן הבטטה/דלעת בתנור? על איזה חום? באיזה שלב את מוציאה אותה? כלומר איך את בודקת האם היא מוכנה?

האם מרחת אות כולה בשמן זית? "עיסית" אותה בשמ"ז מה שנקרא? אם לא, כדאי לדאוג שכולה תהיה מכוסה בשכבה דקה של שמ"ז, לא להטביע אותה כמובן. פזרי מלח גס על התבנית, לא על הבטטה עצמה. נסי ככה.

נסי גם לאפות את הבטטה/דלעת בשמ"ז עד שמתחילה קצת להתרכך וקל יותר לחתוך אותה (אפשר גם לרכך במיקרו, אני אישית לא אוהבת להשתמש במיקרו ומשתמשת בו לחימום בלבד כשאין לי זמן), חתכי אותה לקוביות - השרי אותה במרינדה של סילאן, שמ"ז, מיץ לימון, טיפה מלח, טיפה פלפל, טיפה שום. דאגי שכל קוביות הבטטה יעוסו במרינדה. הכניסי לתנור להמשך אפייה.מיץ הלימון מלימון אחד, או חצי לימון יאזן לך את טעמי המתיקות של הבטטה/דלעת.

אני עושה קערה כזאת עם דלורית בנוסף. קערה של שלושה כתומים שאנחנו קוראים לה הקערה השמחה. מאוד אוהבים


את יכולה לנסות למעוך בממחה, כמו פירה, עם טיפה מחמאה, מלח, פלפל ושום, תמיד לשים קודם פחות מהתבלון, לטעום ואם צריך אז להוסיף.

לשאלתך - אפשר בהחלט לבשל במים חמים וגם לאדות, עם סטימר. כל צורת בישול תוציא ממנה טעמים אחרים. ואם לא מסתדר לך משום מה עם בטטה או דלעת, אז עברי קצת לירקות אחרים, אולי אחרי שתצברי טיפ טיפה יותר נסיון בעבודה עם ירקות בתנור תחזרי אליי ותגלי שאת מסתדרת יותר בקלות
 

שמרית211

New member
אני באמת שוברת את הראש

כדי להבין למה בבית קפה הטעם היה חלומי ובבית לא..
ההבדל הכי משמעותי שמצאתי בין בית הקפה לבית הוא שבבית הקפה לא הייתה את מתיקות היתר שקיימת אצלי אחרי אפייה בתנור..
בעיקרון חתכתי את הבטטה לאצבעות, מרחתי את כולן בשמן זית, הנחתי על תבנית אפיה, הוספתי מלח ופלפל שחור והכנסתי לתנור.
חיממתי בערך 30-40 דקות על טמפרטורה לא גבוהה עד שהרגשתי שאפשר לנעוץ מזלג בפנים ואז הוצאתי..
לצערי, הטעם עדיין היה מתוק מידי וגרוע מכך-לא השתלב בכלל עם טעם הפלפל השחור =\[
אולי אני אעבור באמת לפטריות :))
 

נטאשKה

New member
אז פעם הבאה בלי פלפל


נסי את המרינדה שכתבתי לך עם הלימון ואל תסתפקי רק בשמ"ז. הלימון יאזן לך את מתיקות הדלעת/בטטה הטבעית
 

RSPA

New member
הסיפור של בטטות ודלעת נורא פשוט. הן מתוקות !

יש מי שאוהב את המתיקות שלהן ויש מי שלא. בצד זאת, יש מי שאוהב אותן בשילוב עם דברים אחרים או לא.
אישית, אני מסוגל להתמודד עם בטטה אפויה עד חריכה על קליפתה בתנור כשאני מתבלה כרצוני בתבלינם שונים וממליחה לצורך איזוני טעם.
אני גם אוהב מאוד פירה תפוחי אדמה ובטטות בשילוב בצל מטוגן.
מצד שני, אני לא סובל דלעת, למעט כשהיא באה כחלק (קטן) ממערך הירקות במרק ירקות.
איש איש וטעמיו.
 
למעלה