למישהו יש רעיון להצגה קטנה + הפעלה

למישהו יש רעיון להצגה קטנה + הפעלה

לילדים בכיתה א', לכבוד החנוכה
ההפעלה יכולה להיות ריתמוסיקלית, לאו דווקא יצירה.

תאטרון צלליות

הי חגית מה שלומך? אני היום הכנתי תאטרון צלליות לארץ יצורי הפרא בפחות משעה! את התאטרון מקופסת קרטון עם נייר פרגמנט ומסביב קישטתי בניירות שחורים יצרתי יער... את הצלליות של היצורים ציירתי וגזרתי הוספתי בצלופן עיניים צהובות. הוספתי מקלות... למקס יצרתי סירת מיפרש. אם קשה לך הציור אפשר לצלם במכונת צילום לגודל המתאים לגזור ולהעתיק לנייר שחור. היצורים השתוללו לצלילי "מלך ההר" והיה נהדר! אחר כך גם הילדים יצרו יצורים בצלליות. אם זה לא מתאים, אפשר גם גברת קרש ומר מערוך... בהצלחה ונשיות של שמש!

טוב ,מה דעתך על סיפור חג החנוכה בצלליות?

לא חייב חשכה ...מספיק לכבות את האורות ויראו נפלא את המסך. יש לי בוידאו הדרכה אם יועיל בטובו מר דודי לפתוח את ערוץ הוידאו של גולשי הפורום בלבד... בינתיים אוכל לשלוח אלייך במייל.... לי יש סיפור נפלא לחג ששידרגתי מאיזה ספר מימיי אנטיוכוס
רשמי לי מייל ואשלח לך את הסיפור + תמונות הדמויות.. את תצטרכי: ילד או ילדה-גמד או חית מחמד- עץ זית - עץ אלון ועליו ספלולים ובלוטים [ממש לא קשה להכנה, יש לי שיטה פשוטה...]-כבשה - וחנוכיה מוכנה מספלולים.... זהו סיפור שהולך איתי מעל ל20 שנה .....הוא רק הולך ומשתבח....המון מחמאות קיבלתי עליו ....אני מספרת אותו לחובה -א-ב- ואפילו ג' ד'.... יאללה תחליטי אוטוטו ראשון..

תודה רבה , אבל לא בא לי להשקיע

בזה. ביקשו ממני להתנדב בכיתה של הבן שלי. יש לי חוץ מזה הרבה עבודה בגנים שלי, ועכשיו אני בכלל חולה ותוך כדי מכינה סביבונים. אבל תודה רבה על הרעיון...בעתיד איישם אותו.

דלעת לאן את נעלמת לנו

אני לא מאמין כי רק שילשום שאלתי את עצמי איפה גליתוי????????????????????????????????????????? מה קורה איתה? מה מעשייה בימים אלה? והאם זה שהיא לא כותבת זה בגלל שהיא לא מתעסקת בתחום כרגע?! והנה את מופיעה!!!!! ממש כאילו שידרתי לך והזמנתי אותך לפה
ואני גם מבין שאת עובדת ופועלת ואפילו במהירות לספר על ת' הצלליות שהכנת ולא להעלות גם תמונות?!
לא יקום ולא יהיה!
אני דורש ממך לספק בהקדם האפשרי את סקרנותם של חברי הפורום ושלי בעיקר
נ.ב למרות שלתיאטרון של חגית קוראים
של
אני בהחלט מסכים איתך שבשמש יש המון נשיות...

דודייייייייייי

אני קוראת על מעלליך וליבי מתמלא גאווה
אתה כזה מוכשר ומשקיען שהיה ברור לי שתעשה את זה הכי טוב שאפשר!
אני ממשיכה ללמד ולהנות במקום שבו אני נמצאת. אני מציגה מדי פעם בגנים ועם הכיתות הצעירות וזה כייף שיש לי את הכלי הזה. לפעמים מתעורר בי געגוע להופיע יותר והרצון להמשיך ולהתפתח בתחום כנראה שזה יצטרך לחכות... תאטרון הצלליות היה די פשוט אבל בצלליות יש איזשהוא קסם שתמיד מצליח! התגעגעתי מאוד אולי מתישהוא נצליח להפגש או לפחות לדבר בטלפון.
גלית

תודה גלית

שמח לשמוע שאת מרוצה, נהנת ומצליחה לשלב על הדרך גם פה ושם הופעות כדי לשמור על הגחלת ולספק את היצר והאהבה לתחום
אין לי ספק שיגיע הרגע שבו תוכלי לבצע את רצונותייך!!!! כמו שכתבתי השבוע לשרית (החברה החדשה בפורום) אנחנו נגועים בחיידק הזה שלעולם לא מרפה
אמצא זמן במהלך השבוע להתקשר אלייך ולהשלים קצת פערים. שבוע נפלא והמון
בחזרה

יש את הסיפור מי הכי חשוב מסימני החג

סיפור מקסים. הילדים יכולים להיות סמלי החג. והם צריכים לשכנע מי הכי חשוב בחנוכה. עד שבאה החנוכיה הגדולה ואומרת להם-כולכם חשובים.. חמוד מאד

לא מכירה , אשמח לשמוע קצת יותר פרטים

נשמע מעולה. סביבונים יש, נרות יש, סופגניה וכד יהיו....רק חנוכיה לא התכוונתי להכין. אבל זה 2 דקות עבודה. תשלחי לי קישור של הסיפור בבקשה.

יש לי רעיון לסיפור שאני אוהב וקל להכנה

כל מה שאת זקוקה לו הוא את עצמך בתור האישה, בובת איש\סבא וארגז עץ או תיבה הסיפור שאת בוודאי מכירה אותו עוסק בבעל ואישה מבוגרים ועניים שבערב חנוכה חשקה נפשם בלביבות... אבל אין שמן, אין תפוחי אדמה וגם ה
אינו מצויי בכיסם והשניים מחליטים שבמשך השנה הקרובה הם ישמרו פרוטה לפרוטה ויחסכו אותה בתוך ארגז ובערב החג הבא יהיה להם מספיק כסף כדי להעלות על שולחנם את הלביבות הנחשקות כ"כ. בכל פעם שמישהו מהם מתכוון להכניס ל"קופה" כסף הוא מוצא סיבה יותר חשובה לשימוש בו וסומך על כך שהשני חוסך וגם כך יהיה מספיק כסף להכנת הלביבות. בערב החג הם פותחים בהתרגשות גדולה ובשמחה את הארגז וכמובן שמגלים בתדהמה שהארגז ריק
השניים מתחילים להתווכח, לריב ולהאשים זה את זו עד שבמהלך המריבה נופלים השניים לארגז שנסגר ומתחיל להתגלגל ולנסוע ברחבי הכפר עד שהם נעלמים ויש שאומרים שעד היום הם עדיין נוסעים בתוך הארגז ורבים ורבים ורביייייייייייייייייייייייים!!!!!!! * סתם רעיון לתוספת - את יכולה לספר שבערב החג שבו נפלה ההחלטה על החיסכון הם כ"כ מתלהבים מהרעיון עד שהם מבטיחים להזמין את כל אנשי הכפר בערב החג הבא לחגיגת חנוכה, הדלקת נרות וגולת הכותרת: לביבות מעשה ידיה של הגב' כך את יכולה להפוך את הילדים לאנשי הכפר ואף לשלב תוך כדי הדלקת נרות עם הברכה ושירי חנוכה.

תודה דודי, עכשיו אני מתלבטת.

יש לי כ"כ הרבה אביזרים לחנוכה שמתחשק לי להשתמש בהם.....ומצד שני הסיפור שהצעת. כשאני חושבת לעומק נדמה לי שאין לי בובת איש. אולי רק מלך או נסיך. לא נראה לי כ"כ מתאים.לעומת זאת יש לי את המכשפה (אפשר לראות אותה בחברי הפורום) ואני יכולה להיות האיש
טוב לא יודעת

הנה הסיפור- מריבת סמלי החג

מריבת סמלי החג. בערב חג החנוכה בבית משפחה אחת כשכולם כבר נרדמו, התעוררו סמלי החג, שעד עכשיו ישנו בתוך ארגז מעץ במחסן והתחילו להתווכח מי מהם חשוב יותר ומי יפתח את החג, קם על רגליו הכד הקטן ועמד באומץ מול הגדולים ואמר: "זוכרים אתם את המכבים? זוכרים אתם אם היוונים? אני הוא זה שהציל את המצב, אני הוא זה שבזכותו דלקו הנרות 8 ימים בבית המקדש. ולכן לי מגיע הכבוד שיזכירו ראשון בחג החנוכה. פתאום קפץ מתוך הארגז הסביבון התגלגל לו בחדר עד שהתעייף וישב. לקח נשימה ארוכה ואמר: "אני כאן בשביל הילדים כי הרי בכל חג יש משחק יחיד ומיוחד. אני הסביבון, שכל ילד ולילדה משחקים בחג החנוכה ולכן לי מגיע להיות הראשון שיזכירו בחג ". אז פתאום הרצפה רעדה כי הסופגנייה התגלגלה, כשהגיעה אל החבורה נעצרה ואמרה: "נכון, אני שמנה ועגולה ובי המון ריבה ,אני כה טעימה אז אין על מה להתווכח אותי צריך להזכיר ראשונה. אצו רצו 8 נרות דקיקים וצבעונים מתוך הארגז דילגו ובשניות כמו במקהלה דיברו: "אנחנו 8 נרות דקיקים אבל מאוד צבעוניים, בלעדינו לא יהיה אור בחג ואיך תצליחו לגרש החושך? אנחנו 8 ימים דולקים ולא פוחדים מאש או מהחום ולכן אותנו צריכים להזכיר ראשונים בחג האורים ". ואז צחוק דקיק נשמע מתוך הארגז. כולם הפנו את מבטם וראו עיניים מציצות, אלא היו עיניה של הלביבה העדינה והדקיקה. על מה את צוחקת?" שאלו כולם הוויכוח בעיננו חשוב ביותר, כי הרי החג כבר בפתח. "אני צוחקת על הדברים ששמעתי בזמן שישנתי" אמרה הלביבה המשומנת, הדקיקה "הרי אני הכי חשובה, אותי מכינים מתפוחי- האדמה וטובלים בשמן חם. אני הכי חשובה בחג החנוכה. מריבת סמלי החג. בערב חג החנוכה בבית משפחה אחת כשכולם כבר נרדמו, התעוררו סמלי החג, שעד עכשיו ישנו בתוך ארגז מעץ במחסן והתחילו להתווכח מי מהם חשוב יותר ומי יפתח את החג, קם על רגליו הכד הקטן ועמד באומץ מול הגדולים ואמר: "זוכרים אתם את המכבים? זוכרים אתם אם היוונים? אני הוא זה שהציל את המצב, אני הוא זה שבזכותו דלקו הנרות 8 ימים בבית המקדש. ולכן לי מגיע הכבוד שיזכירו ראשון בחג החנוכה. פתאום קפץ מתוך הארגז הסביבון התגלגל לו בחדר עד שהתעייף וישב. לקח נשימה ארוכה ואמר: "אני כאן בשביל הילדים כי הרי בכל חג יש משחק יחיד ומיוחד. אני הסביבון, שכל ילד ולילדה משחקים בחג החנוכה ולכן לי מגיע להיות הראשון שיזכירו בחג ". אז פתאום הרצפה רעדה כי הסופגנייה התגלגלה, כשהגיעה אל החבורה נעצרה ואמרה: "נכון, אני שמנה ועגולה ובי המון ריבה ,אני כה טעימה אז אין על מה להתווכח אותי צריך להזכיר ראשונהונהונה בחג אצו רצו 8 נרות דקיקים וצבעונים מתוך הארגז דילגו ובשניות כמו במקהלה דיברו: "אנחנו 8 נרות דקיקים אבל מאוד צבעוניים, בלעדינו לא יהיה אור בחג ואיך תצליחו לגרש החושך? אנחנו 8 ימים דולקים ולא פוחדים מאש או מהחום ולכן אותנו צריכים להזכיר ראשונים בחג האורים ". צחוק דקיק נשמע מתוך הארגז. כולם הפנו את מבטם וראו עיניים מציצות, אלא היו עיניה של הלביבה העדינה והדקיקה. על מה את צוחקת?" שאלו כולם הוויכוח בעיננו חשוב ביותר, כי הרי החג כבר בפתח. "אני צוחקת על הדברים ששמעתי בזמן שישנתי" אמרה הלביבה המשומנת, הדקיקה "הרי אני הכי חשובה, אותי מכינים מתפוחי- האדמה וטובלים בשמן חם. אני הכי חשובה בחג החנוכה. מריבת סמלי החג. בערב חג החנוכה בבית משפחה אחת כשכולם כבר נרדמו, התעוררו סמלי החג, שעד עכשיו ישנו בתוך ארגז מעץ במחסן והתחילו להתווכח מי מהם חשוב יותר ומי יפתח את החג, קם על רגליו הכד הקטן ועמד באומץ מול הגדולים ואמר: "זוכרים אתם את המכבים? זוכרים אתם אם היוונים? אני הוא זה שהציל את המצב, אני הוא זה שבזכותו דלקו הנרות 8 ימים בבית המקדש. ולכן לי מגיע הכבוד שיזכירו ראשון בחג החנוכה. פתאום קפץ מתוך הארגז הסביבון התגלגל לו בחדר עד שהתעייף וישב. לקח נשימה ארוכה ואמר: "אני כאן בשביל הילדים כי הרי בכל חג יש משחק יחיד ומיוחד. אני הסביבון, שכל ילד ולילדה משחקים בחג החנוכה ולכן לי מגיע להיות הראשון שיזכירו בחג ". אז פתאום הרצפה רעדה כי הסופגנייה התגלגלה, כשהגיעה אל החבורה נעצרה ואמרה: "נכון, אני שמנה ועגולה ובי המון ריבה ,אני כה טעימה אז אין על מה להתווכח אותי צריך להזכיר ראשונהונהונה בחג אצו רצו 8 נרות דקיקים וצבעונים מתוך הארגז דילגו ובשניות כמו במקהלה דיברו: "אנחנו 8 נרות דקיקים אבל מאוד צבעוניים, בלעדינו לא יהיה אור בחג ואיך תצליחו לגרש החושך? אנחנו 8 ימים דולקים ולא פוחדים מאש או מהחום ולכן אותנו צריכים להזכיר ראשונים בחג האורים ". צחוק דקיק נשמע מתוך הארגז. כולם הפנו את מבטם וראו עיניים מציצות, אלא היו עיניה של הלביבה העדינה והדקיקה. על מה את צוחקת?" שאלו כולם הוויכוח בעיננו חשוב ביותר, כי הרי החג כבר בפתח. "אני צוחקת על הדברים ששמעתי בזמן שישנתי" אמרה הלביבה המשומנת, הדקיקה "הרי אני הכי חשובה, אותי מכינים מתפוחי- האדמה וטובלים בשמן חם. אני הכי חשובה בחג החנוכה. שקט, שקט בבקשה" נשמעה קולה של החנוכייה הזקנה, אין כאן תחרות בכלל, כי הרי כולנו מסמלים את החג. בלעדינו לא היה חג, ואיתנו השמחה כפולה. הרי סיפור החנוכה והנס היו שם ואנחנו היום כאן, לגרש את החושך ולהביא את האור, לאכול מטעמי חג ולשחק בסביבון.

למעלה