למישהו יש מתכון טוב לעוגת ריבה?

r66

New member
פרטי נמקי והסבירי../images/Emo13.gif

האם את מתכוונת לבצק הפריך עם הריבה ומעליה פירורים??
 

r66

New member
עוגת פירורים פשוטה/גילפוד..טעימה

מאוד
מתוך האתר: הידד לנירה רוסו הדגולה והאהובה, שהקימה את המתכון הפשוט והטעים הזה לתחייה במדורה במוסף 'הארץ' לפני מספר שבועות! אצל מי לא הכינו בבית את העוגה הבסיסית הזו? נכון, לכל אחד גירסה משלו (גם לי) אבל הרעיון הוא אותו רעיון: בצק פשוט ושמן, עליו ריבה ועליה פירורי בצק. מינימום עבודה, המון עוגה כתוצאה, וחיוך מאושר גם. בגירסה שאני מכיר מהבית, חשוב שהריבה תהיה ריבת תפוזים מרה (אני משתמש בריבת חושחשים שאני מכין מפירות העץ של השכנה). גם כמויות הסוכר במתכון שלי שונות מהמתכון המקורי של רוסו - אצלי שמים פחות סוכר. אבל העיקרון דומה, והתודות המאליפות נתונות כולן לנירה רוסו, על החסד שעשתה במדורה עם המתכון הזה ועמנו. החומרים הדרושים: לבצק: 200 גרם חמאה 3 ביצים 1 חבילת קמח תופח שני שליש כוס סוכר 1 גביע גבינה 5 אחוז 2 כפות תמצית וניל לציפוי: 12 כפות ריבת תפוזים מרה לפירורים: 1 כוס קמח תופח 100 גרם חמאה קרה מאוד בקוביות 4 כפות סוכר 1 כף תמצית וניל אופן ההכנה: 1. שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק אחיד. 2. משמנים ומקמחים תבנית מלבנית גדולה ומשטחים בה את הבצק. 3. מורחים על הבצק את הריבה (זה יהיה קל יותר אם הריבה לא תצא ישר מהמקרר, אלא תהיה בטמפרטורת החדר). 4. מערבבים (או במעבד המזון, שאין צורך לשטוף מהבצק הקודם, או פשוט בידיים) את חומרי הפירורים, עד שמתקבלים פירורים גדולים. מפזרים על הריבה. 5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) עד שהעוגה מזהיבה (כחמישים דקות). וטיפ חשוב לאפייה: אם עוד לא התמכרת לתבניות החד פעמיות שמוכרים במרכולים ובמכולות, זה הזמן לעשות זאת. יש תבניות בכל גודל וצורה, הן עולות גרושים, והשימוש בהן חוסך המון שטיפת כלים. אחלה פטנט. http://www.gilfood.co.il/weeklyRecipes/recipe20020922_1.asp
 

fairy_mi

New member
חיתוכיות ריבה עם פירורים

חיתוכיות ריבה עם פירורים החומרים: לבצק: ¼ 2 כוסות קמח ½ כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח 200 גר' מרגרינה למלית: 1 כוס ריבה טובה תוספת לבצק לפירורים: 2 כפות סוכר ¼ כוס קמח אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני. לשים יחד את החומרים לבצק, משטחים ¾ ממנו על תחתית תבנית אפיה. מושחים את הבצק בריבה. מוסיפים ליתרת הבצק סוכר וקמח לבצק קשה יותר ומגררים את הבצק בעזרת פומפיה עבה. מפזרים הפירורים על הריבה. אופים כ35- דקות עד שהפירורים מתקשים ומזהיבים. חותכים לריבועים בעוד המאפה חם ומצננים. מקור המתכון: לא ידוע רשמה: fairy_mi
 

33גיא ברק

New member
כיף קטן שהיה לי

אחרי כל הבלגן שהיה בסוף שבוע... יום א' של ניקיון וסדר שבסופו ישבתי לקרוא ספר חדש שקיבלתי מתנה - על חכמת הילד--- מהסוג שאת לא מוכנה שיגמר -- חכם ומשעשע תענוג !!!
 

fairy_mi

New member
מרובעי ריבה עם שטרויזל

מרובעי ריבה עם שטרויזל רכיבים: לתחתית: 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם סוכר 150 גרם קמח 1/8 כפית מלח למלית: ½ כוס ריבה טובה לפירורים (שטרויזל): 150 גרם קמח ½ כפית אבקת אפיה 60 גרם סוכר 120 גרם חמאה קרה 40 גרם שקדים קצוצים קליפה מגורדת מלימון אחד אופן הכנה: מכינים את התחתית: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד שהחמאה אוורירית, מוסיפים קמח ומלח ומערבלים בתנועות זהירות (מבלי לערבב יותר מדי), עד שנוצר בצק. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליו את הבצק בשכבה אחידה, מחוררים אותו במזלג ומקררים חצי שעה. מחממים תנור ל-170°. אופים במשך כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור (לא מכבים אתו). מורחים ריבה על הבצק. שמים בצד. מכינים את הפירורים (שטרויזל): שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומפעילים בפולסים, עד שמתקבלים פירורים בגודל אחיד. מפזרים את הפירורים על שכבת הריבה. מחזירים לתנור למשך כ-25-30 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. חותכים את העוגה למרובעים של 4/4 ס"מ הערות: עוגיות ריבה חמאתיות שסבתות רבות מכינות. הריבה יכולה להתחלף לפי העונה. פשטות משתלמת. חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20/28 ס"מ (כ-24 מרובעים) מקור המתכון: "על השולחן", יולי 2004
 

fairy_mi

New member
עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה

עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה רכיבים: 350 גרם קמח תופח (1/2 2 כוסות) 1 מרגרינה או חמאה (200 גרם) בטמפרטורת החדר 1/2 כוס סוכר (לא צריך יותר כי מלית הריבה-מתוקה) 2 ביצים מס´ 1 1/2 כוס שמנת לקצפת ריצ´ (או שמנת לקצפת חלבית) גרידת קליפה מלימון שלם 2 כפיות תמצית וניל ריבת תות-שדה או כל ריבה אחרת לפי טעמכם (לדעתי: שווה לנסות עם ריבה חמוצה כמו תפוזים או פסיפלורה) תבנית מלבנית 20*30 אופן הכנה: מערבבים ידנית את הקמח, המרגרינה/חמאה והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית. מעבדים אותה ביד לפירורים עדינים ומודדים כוס מהתערובת ושומרים בצד (לציפוי). ליתר הפירורים בקערה - מוסיפים ביצים, שמנת מתוקה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים לעיסה חלקה וסמיכה מאד. מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית 20*30 (כמו התבניות החד-פעמיות הבינוניות), מנערים קלות כדי לשטח את העיסה ואופים 15 דקות בחום 180 מעלות (בתנור שחומם מראש). מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה שכבה של ריבה טובה. מפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 15-20 דקות בחום בינוני. מחכים עד שתתקרר לטמפרטורת החדר ונהנים מעוגה מאד עדינה, לא מתוקה מדי ונימוחה (נמסה בפה). הערות: מקור המתכון: שיגריס
 

fairy_mi

New member
עוגת ריבה של גילי

עוגת ריבה של גילי החומרים: 200 גר´ חמאה בטמפ´ החדר 1 ורבע כוס סוכר 2 ביצים שקית סוכר וניל קליפת תפוז או לימון 3 כוסות קמח תופח 3/4 כוס מיץ תפוזים 1/4 כוס מי סודה (אפשר להמיר במים) 3/4 כוס ריבת פובידל לפירורי בצק: 4 כפות קמח 3 כפות סוכר שקית סוכר וניל 50 גר´ חמאה קרה כלים: תבנית קפיצית 26 אופן ההכנה: לחמם תנור ל-180 מעלות. לערבל החמאה הסוכר לתערובת קלילה ואוורירית, להוסיף את הביצים הוניל והקליפה ולערבל במהירות גבוהה 2-3 דקות. להאט את המערבל ולהוסיף לסירוגין הקמח מיץ התפוזים ומי הסודה. מתקבל מרקם סמיך למדי. לצקת לתבנית. לחמם קצת את הריבה ולמרוח עם כף על העוגה. להכין הפירורים בידיים ולפזר מעל. לאפות כ- 40 דק´. הערות: אפשר להשקיע בבצק חתיכות שזיפים טריים ולהקטין את כמות הריבה בהתאם. אפשר לערבב קינמון בתערובת הפירורים, אפשר להוסיף צימוקים לעוגה ואפשר אגוזים למעלה עם הפירורים. מקור המתכון: גילי, ynet
 

wan

New member
חיתוכיות ריבה ואגוזים - עוגיות..

עוד מתכון. ישן נושן. של חברתי וולנטין. השנה: 1975 זה מה שמצויין אצלי במחברת האישית. רק שפעם קראו לזה עוגה ממולאת ריבה ,ופירורים. חיתוכיות ריבה ואגוזים 1 מרגרינה-200 גר' 1 שמנת חמוצה-גביע 1 קמח אוסם קטן-350 גר' ריבה לפי בחירה אגוזים לפי בחירה-פקאן או מלך. קליפת לימון ותפוז מגוררים. אבקת סוכר לבזיקה. הכנה: ללוש בצק מכל המרכיבים,לא ללוש יותר מדי. להוריד חתיכת בצק קטנה ולהקפיא-לגירוד אח"כ מעל העוגה. לרדד ולשטח בצק ישירות על התבנית המשומנת קלות ומקומחת קלות. למרוח ריבה . לפזר קליפה מגוררת ואגוזים קצוצים. לגרד חתיכת בצק שהקפאנו מעל. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. לאפות עד הזהבה. כשעדיין חם לפזר אבקת סוכר. לחתוך לריבועים בעודה חמה. לאחסן בקופסא סגורה. מקור:רשמה WAN
 

wan

New member
עוגה בצק פריך ריבה ואגוזים

עוד מתכון מאותה תקופה. 1975 הייתה להיט אז. נתנה לי גם ע ידי אותה חברה -וולנטין. ממנה למדתי להכין בצק פריך ... עוגת בצק פריך ריבה ואגוזים. מצרכים: 2 כוסות קמח אוסם- כוס=200 מ"ל -סיסי-כוס דוראלקס של פעם... קליפה מתפוז שלם -מגוררת. 4 ביצים- מופרדות. 2 כפות לבן 100גר' מרגרינה או גולד בנד...-חצי חבילה. חצי כוס סוכר. 50 גר' אגוזי מלך או פקאנים.-קצוצים. 100 גר' קוקוס. צנצנת ריבה קטנה- לפי הטעם. הכנה: ללוש בצק - קמח+ רבע כוס סוכר+מרגרינה+קליפת תפוז+4 חלמונים+2 כפות לבן. למרוח בצק על תבנית . על הבצק למרוח את הריבה. לפזר אגוזים קצוצים. חלבונים להקציף עם רבע כוס סוכר נותר. להוסיף בקיפול קוקוס. אפשר גם תמצית ווניל. למרוח קצף מעל העוגה. לאפות בחום בינוני כ- שלושת רבעי שעה. תלוי בתנור. מקור:רשמה WAN
 

pirge

New member
עוגת פירורים עם ריבה נהדרת

מקור: עוגה ישנה משפחתית. בצק: מרגרינה רכה קמח תופח קטן כוס סוכר ללוש לפירורים פירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה. ליתר להוסיף: שמנת חמוצה סוכר וניל ביצה לשטח בתבנית עגולה ולאפות רבע שעה. לקרר. על הבצק החצי אפוי למרוח ריבה\קונפיטורה בשכבה נדיבה. לפזר את הפירורים ששמרנו בצד. לאפות עד להשחמת הפירורים. להגיש עם אבקת סוכר או אגוזים גרוסים למעלה. אפשר להוסיף בין התפוחים שברי אגוזים . מי שאוהב קינמון, מוסיף המון.....
 
למעלה