מרובעי ריבה עם שטרויזל
מרובעי ריבה עם שטרויזל רכיבים: לתחתית: 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 100 גרם סוכר 150 גרם קמח 1/8 כפית מלח למלית: ½ כוס ריבה טובה לפירורים (שטרויזל): 150 גרם קמח ½ כפית אבקת אפיה 60 גרם סוכר 120 גרם חמאה קרה 40 גרם שקדים קצוצים קליפה מגורדת מלימון אחד אופן הכנה: מכינים את התחתית: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד שהחמאה אוורירית, מוסיפים קמח ומלח ומערבלים בתנועות זהירות (מבלי לערבב יותר מדי), עד שנוצר בצק. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליו את הבצק בשכבה אחידה, מחוררים אותו במזלג ומקררים חצי שעה. מחממים תנור ל-170°. אופים במשך כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור (לא מכבים אתו). מורחים ריבה על הבצק. שמים בצד. מכינים את הפירורים (שטרויזל): שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומפעילים בפולסים, עד שמתקבלים פירורים בגודל אחיד. מפזרים את הפירורים על שכבת הריבה. מחזירים לתנור למשך כ-25-30 דקות או עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. חותכים את העוגה למרובעים של 4/4 ס"מ הערות: עוגיות ריבה חמאתיות שסבתות רבות מכינות. הריבה יכולה להתחלף לפי העונה. פשטות משתלמת. חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20/28 ס"מ (כ-24 מרובעים) מקור המתכון: "על השולחן", יולי 2004