למישהו יש הסבר

שזלונג

New member
בערך...

אתה כמובן מדבר על תופעת ה"צמרמורת". חיפוש בויקיפדיה הביא אותי לתוצאה הזו: http://he.wikipedia.org/wiki/צמרמורת התופעה מתוארת, כהזדקרות של השערות ("עור ברווז") לצד רעידות בלתי נשלטות. שתי תופעות אלו הן למעשה רפלקסים של הגוף בעת התגוננות. בכל מקרה, הערך הזה אינו מדייק. נכתב שם כי הגורמים הם: פחד, קור, צליל. אבל ידוע לנו שזה לא כל הסיפור. במיוחד שכתוב, שנושא הצליל לא נחקר לגמרי, ולא ידוע הרבה על התופעה. כמובן שיש גם גורם של מגע, וכן את עניין הזיכרון, כיוון שבעת כתיבת שורות אלא, חשתי צמרמורת. ואין לי בבית שום לוח גיר או משהו בסגנון. אני נזכרתי בתחושה הכללית של ציפורניים על לוח גיר. אכן נושא מעניין למחקר. שיטה טובה (שהוכיחה את עצמה), היא לסרוק את מוחו של נבדק בMRI או בסריקה אלקטרומגנטית אחרת, תוך כדי גירוי (צלילים מסוימים, או להעסיק בחורה עם ציפורניים ארוכות ולארגן לוח גיר...)

tweeg

New member
בלדד השוחי מסביר את זה יופי

למטה בערך בויקי. אקיצר מנגנון אבולוציוני שנגרם ע"י צלילים נמוכים שנועד להכין את הגוף לסכנה. צמרמורות ועור ברווז כדי לחמם את השרירים.

yaakii

New member
נצל"ש: מתי בדיוק צוחקים, ולמה..

אני שמעתי שצוחקים כשיש משהו מפתיע. אבל זה לא לגמרי מדוייק, למשל במופע סטנדאפ צוחקים מהצורה שהסטנדאפיסט מציג את המציאות בצורה צינית ועוקצנית. לא שייך כאן הפתעה. ו...מה בדיוק קורה בגוף..?

tweeg

New member
אממ

בעקרון צוחקים על דברים רעים שקוראים למישהו אחר. זה אולי מתקשר קצת לקטרזיס,הקלה של המוח שזה לא אנחנו,ושאנחנו בסדר. זה כנראה מנגנון פסיכולוגי של הקלת לחץ נפשי על זה שאחנו בסדר. מבחינה כימית אני לא כ"כ יודע.

למעלה