למישהו/היא יצא להתקין מתאמים מנורות T8 ל T5

ddolphin

New member
למישהו/היא יצא להתקין מתאמים מנורות T8 ל T5

שלום,

למישהו יש ניסיון עם המוצר הזה?

מדובר על מתאם שמכמיסים ב ג"ת T8 ומקבלים למעשה מערכת חדשה של T5 הכוללת, נורת T5 ומשנק אלקטרוני.

מחפש חוות דעת על המוצר הזה באופן כללי וגם האופן פרטני (חברה) מומלצת / לא ממומלצת.

בנוסף, מחפש פתרון לד להחלפת 2X105 , מדובר על מקום גבוה יחסית שתאורת הצפה לא מתאימה מסיבות שונות, למי יש ניסיון חיובי במוצר מתאים?

רשר

Well-known member
מנהל
ספק אם תמצא נסיון חיובי

בכל מקרה זה לא יהיה כלכלי כי מוצרי הביניים האלה יקרים ועדיין אתה עם הגוף הישן,
אם כל כך חשוב להחליף חפש פתרון אחר כי T5 אינו כוכב גדול באורך החיים המובטח בפרוספקט - האלקטרוניקה מאוד רגישה לתופעות חריגות ברשת החשמל ונהרסת הרבה לפני תום החיים של הנורה,
אל תחייה באשליות שהלד יקיים את שהבטיח כי בסופו של יום הוא עוד דיודה רגישה לא פחות לאותן הבעיות (אז כתבו 50K שעות - יופי)

ddolphin

New member
למען האמת, הפתרון הזה בא מכיוון הלקוח

אבל אני לא ממש מת עליו, למרות שבניגוד למה שכתבת עושה רושם שהפתרון הוא כלכלי אם נצא מתוך הנחה שזה יעשה את מה שכתוב והאחריות תהיה אמיתית ל 36 חודשים (ללא נורה) ולא יהיה צורך להחליף את המתאמים כל חצי שנה.
בגדול, מהניסיון שלי יש משנקים אלקטורניים עמידים יותר ועמידים פחות, אני לא מאלו שקונה את הזבל הסיני.

אני לא מתלהב גדול מלדים, אני גם מכיר כמה ניסויים שכשלו, אבל אני מכיר גם כמה פריצות דרך בתחום והמחיר בהתאם.
לדעתי יקח עוד 2 עד שנים עש שנושא הלדים יבשיל להיות מתאים לתעשיה במחיר סביר.

וחזרה לעניין T5 ו T8 , יתכן וקיים ישום טוב לפתרון הזה, והייתי שמח לשמוע עליו.

raz301

New member
תחליפי נורה

שלום,
במקום בו אני עובד מותקנים שני סוגים של מתאמי T5 ל36W, אחד עם רפלקטור ואחד בלי, חלקם מותקנים כבר כשנתיים
ללא בעיות מיוחדות. לגבי היצרן אני אבדוק מחר וארשום.
באופן עקרוני הפסקתי לרכוש מתאמים ועברתי לרכוש נורת לד לגופים אלו. כיום יש נורות עם אותה תפוקת אור (בדוק גם על ידי)
ובהספק נמוך יותר. כ18-20W. יש לי נורות כאלו שמותקנות כבר שנה, אולי יותר, ללא בעיות. הבעיה היחידה היא שרכשתי נורות של
6000K+, וזה אור שצריך להתרגל אליו....

לגבי תחליף ל105.
אני צריך לקבל בקרוב לבדיקה נורת לד שמתאימה לבית של 105.
נכון, זה פיתרון יקר אבל הכל שאלה ביחס למה. אם במקום כל 105 אני צריך להתקין שני גופים של T5 (ולי חשוב מאוד רצף אור)
בנוסף עלות הפרוק, ההתקנה וחיבור הגופים החדשים, אז גם אם כל נורה תעלה 500 ש"ח זה כדאי כי:
א. אני מוריד את ההספק הכללי וחוסך כסף.
ב. עלות ההתקנה שווה בשני המקרים.
ג. כך אני לא משקיע כסף בלהתקין גופים פלורסנטים חדשים (ולא חשוב כרגע מאיזה סוג) כשסוג זה של תאורה ימיו קצרים (גם שנתיים שלוש). וגם אותו אצתרך להחליף בסוף.

רק אחרי שאקבל את הנורה לבדיקה ונראה מה היא יודעת לתת, אדע אם זו באמת אופציה או לא.

רז

ddolphin

New member
תודה! אני ממתין לשם החברה שיש לך ניסיון

חיובי איתה.

למעלה