למה נופלים טילים על בתי כנסת ?

DANIAVNI

Well-known member
האם אלוהים לא מסוגל להגן על מקדשיו ?
או שאולי הוא לא מעונין בקיומם
( על כנסיות לא נופלים טילים)

Harrington

Well-known member
מנהל

למה נופלים טילים על בתי כנסת ?​

שוב אותה שאלה שכל שהיא עושה זה להצביע על בורות תהומית של השואל בסוגיית ה'יהדות מהי'. כמה חבל ועצוב. כלומר, אם זה היה מגמתי נטו, הייתי כמובן מבין. יש את מי שמרגיש צורך לצאת בהכרזות (יעני בסגנון שאלה) כאלה וזה גורם להם להרגיש טוב עם עצמם. כאילו דפקו את אגד (או את הדתיים). אבל באמת שכל מי שקצת התעמק ב'יהדות מהי', ממש קצת, ברמה מינימלית, יודע לגחך על עצם השאלה.

אז או שעסקינן במי שאינו יהודי. או שעסקינן ביהודי מהדור הרביעי (ראו שרשור מקביל), התם שלא מבין מאומה מחייו בדת אבותיו. או שעסקינן במישהו שדווקא יודע את כל הנ"ל, אבל בונה על כך שהציבור טיפש ולא מבין כלום והוא יכול להטעות אותו בדרך זו. בין כך ובין כך, זה עצוב. מאוד.

DANIAVNI

Well-known member
שוב אותה שאלה שכל שהיא עושה זה להצביע על בורות תהומית של השואל בסוגיית ה'יהדות מהי'. כמה חבל ועצוב. כלומר, אם זה היה מגמתי נטו, הייתי כמובן מבין. יש את מי שמרגיש צורך לצאת בהכרזות (יעני בסגנון שאלה) כאלה וזה גורם להם להרגיש טוב עם עצמם. כאילו דפקו את אגד (או את הדתיים). אבל באמת שכל מי שקצת התעמק ב'יהדות מהי', ממש קצת, ברמה מינימלית, יודע לגחך על עצם השאלה.

אז או שעסקינן במי שאינו יהודי. או שעסקינן ביהודי מהדור הרביעי (ראו שרשור מקביל), התם שלא מבין מאומה מחייו בדת אבותיו. או שעסקינן במישהו שדווקא יודע את כל הנ"ל, אבל בונה על כך שהציבור טיפש ולא מבין כלום והוא יכול להטעות אותו בדרך זו. בין כך ובין כך, זה עצוב. מאוד
ולסיכום כל מה שכתבת בקצרה
"אתה ( כלומר אני+ לא מבין כלום) "
וזאת, כי אין לך בעצם משהו יותר חכם להגיד .
וכפי שכבר אמרו גדולים ממני
מיצינו וכשתחליט לענות בצורה עניינית
אשמח להמשיך את הדיון .

marabo

Well-known member
האם אלוהים לא מסוגל להגן על מקדשיו ?
או שאולי הוא לא מעונין בקיומם
( על כנסיות לא נופלים טילים)
כבר דיברנו על זה
כשיש שמאלנים מחללי שבת שקודחים אצלם בתא חור בספינה כל הספינה טובעת

פולגאר

Well-known member
כבר דיברנו על זה
כשיש שמאלנים מחללי שבת שקודחים אצלם בתא חור בספינה כל הספינה טובעת
אבל למה לא להסיט את הטיל שלא ייפגע במקום קדוש? וגם בכאלו שכן שומרים שבת?
אלו שאלות שלי אין תשובה עליהם, קטונתי מלהשיב.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל למה לא להסיט את הטיל שלא ייפגע במקום קדוש? וגם בכאלו שכן שומרים שבת?
אלו שאלות שלי אין תשובה עליהם, קטונתי מלהשיב.
כל ישראל ערבין זה לזה. יהודי שמתפלל (למשל בבית כנסת) לשלום עמו מתפלל לשלום כל עמו. זאת לא תפילה אישית. אין התחייבות של בורא עולם שאם מאן דהוא ישקיע יותר בתפילה הוא עצמו יינצל ויהיה 'מסודר'. אין גם התחייבות כזאת ביחס למבני ציבור 'דתיים' כמו בית כנסת למשל.

התפילות 'לשלום' הן אם כן תפילות לאומיות. כשבמגזר החרדי למשל האריכו לאחר שמיני עצרת התשפ"ד את שעות הלימוד בישיבות לא עשו זאת כדי שבחורי הישיבות יהיו מוגנים יותר. עשו זאת כדי שחיילי צה"ל שיצאו למערכה יהיו מוגנים, כדי שעם ישראל יהיה מוגן. ההשקפה ביהדות היא לאומית, לא פרטית.

ממילא, השאלה מדוע נפגע בית כנסת ולא נפגעה כנסיה שעמדה בהמשך הרחוב, היא שאלת קיטבג. זה כמו לשאול מדוע הבית של משפחת פלוני נפגע והבית של משפחת אלמוני נותר ללא פגע. כל עניינו של השואל (ולא משנה זהותו המדויקת) היא לנסות לדחוף אצבע בעיניו של היהודי המאמין. להגיד לו: 'תראה, האלוקים שלך לא שומר אפילו עליך או על בית הכנסת שלך'. אבל אם השואל היה מבין 'יהדות מהי' ומתוך כך את האמור לעיל, הוא היה יודע שהיהודי המאמין (בהנחה שהוא כן מכיר ויודע במה הוא בדיוק מאמין*) בס"ה יצחק על שאלתו ויראה אותה כמביעת בורותו של השואל בלבד.

* והרי יש גם לא מעט מאמינים תמימים שאמנם לא בהכרח מושפעים מהעקיצות הללו, אבל אמונתם תמימה ואינם בקיאים בהכרח בכל דבר וענין.

פולגאר

Well-known member
כל ישראל ערבין זה לזה. יהודי שמתפלל (למשל בבית כנסת) לשלום עמו מתפלל לשלום כל עמו. זאת לא תפילה אישית. אין התחייבות של בורא עולם שאם מאן דהוא ישקיע יותר בתפילה הוא עצמו יינצל ויהיה 'מסודר'. אין גם התחייבות כזאת ביחס למבני ציבור 'דתיים' כמו בית כנסת למשל.

התפילות 'לשלום' הן אם כן תפילות לאומיות. כשבמגזר החרדי למשל האריכו לאחר שמיני עצרת התשפ"ד את שעות הלימוד בישיבות לא עשו זאת כדי שבחורי הישיבות יהיו מוגנים יותר. עשו זאת כדי שחיילי צה"ל שיצאו למערכה יהיו מוגנים, כדי שעם ישראל יהיה מוגן. ההשקפה ביהדות היא לאומית, לא פרטית.

ממילא, השאלה מדוע נפגע בית כנסת ולא נפגעה כנסיה שעמדה בהמשך הרחוב, היא שאלת קיטבג. זה כמו לשאול מדוע הבית של משפחת פלוני נפגע והבית של משפחת אלמוני נותר ללא פגע. כל עניינו של השואל (ולא משנה זהותו המדויקת) היא לנסות לדחוף אצבע בעיניו של היהודי המאמין. להגיד לו: 'תראה, האלוקים שלך לא שומר אפילו עליך או על בית הכנסת שלך'. אבל אם השואל היה מבין 'יהדות מהי' ומתוך כך את האמור לעיל, הוא היה יודע שהיהודי המאמין (בהנחה שהוא כן מכיר ויודע במה הוא בדיוק מאמין*) בס"ה יצחק על שאלתו ויראה אותה כמביעת בורותו של השואל בלבד.

* והרי יש גם לא מעט מאמינים תמימים שאמנם לא בהכרח מושפעים מהעקיצות הללו, אבל אמונתם תמימה ואינם בקיאים בהכרח בכל דבר וענין.
קטונתי מלהיות דוברו של הקב"ה ולדעת את כוונותיו ומחשבותיו,
ייתכן שאתה יכול ...

Harrington

Well-known member
מנהל
קטונתי מלהיות דוברו של הקב"ה ולדעת את כוונותיו ומחשבותיו,
ייתכן שאתה יכול ...
נסיון עקיצה חביב. אבל בס"ה מדובר בהבנת בסיס היהדות. דברים שמובאים במפורש בכל כך הרבה מקורות (לרבות מפי הגבורה עצמה) שאין צורך בשום "דוברות" מיוחדת כדי להכירם.

אז... אוקיי, יצאת מצחיק והצלחת כביכול להוציא אותי כזה או אחר. אם זה עשה לך טוב, דיינו. אני זורם וחי עם כל נסיון השמצה בשלום. בכל זאת, היה ותחשוק נפשך ו/או תתגבר ותתבגר לרמת המסוגלות (גם היא הבסיסית ביותר) הנדרשת להתייחסות עניינית, אני כאן ואשמח לשמוע.

עד אז, שחק עם עצמך ותודה שהבהרת את אי-רצונך שאמשיך ואשקיע בתשובות ענייניות ורציניות על מה שנדמה היה בטעות כשאלה עניינית ורצינית של מתדיין כזה.

מיצינו.

פולגאר

Well-known member
נסיון עקיצה חביב. אבל בס"ה מדובר בהבנת בסיס היהדות. דברים שמובאים במפורש בכל כך הרבה מקורות (לרבות מפי הגבורה עצמה) שאין צורך בשום "דוברות" מיוחדת כדי להכירם.

אז... אוקיי, יצאת מצחיק והצלחת כביכול להוציא אותי כזה או אחר. אם זה עשה לך טוב, דיינו. אני זורם וחי עם כל נסיון השמצה בשלום. בכל זאת, היה ותחשוק נפשך ו/או תתגבר ותתבגר לרמת המסוגלות (גם היא הבסיסית ביותר) הנדרשת להתייחסות עניינית, אני כאן ואשמח לשמוע.

עד אז, שחק עם עצמך ותודה שהבהרת את אי-רצונך שאמשיך ואשקיע בתשובות ענייניות ורציניות על מה שנדמה היה בטעות כשאלה עניינית ורצינית של מתדיין כזה.

מיצינו.
ידעני, צא ולמד, תתחיל עם ראיונות עם הרב ישראל מאיר לאו (לידיעה, גם הוא וגם בנו דויד תפקדו בתור הרב הראשי של ישראל):

Harrington

Well-known member
מנהל
ידעני, צא ולמד, תתחיל עם ראיונות עם הרב ישראל מאיר לאו (לידיעה, גם הוא וגם בנו דויד תפקדו בתור הרב הראשי של ישראל):
"צא ולמד" את משמעות המילה איתה סיימתי את תגובתי הקודמת. היא הספיקה לי לקריאת שלוש המילים הראשונות לתגובתך. מעבר לכך, צרף קישורים כאוות נפשך והפנה להיכן שמתחשק לך. אולם אין לי מה להוסיף על מה שכבר כתבתי בתגובתי הקודמת (לרבות השאיפה שתזכה להנפיק התייחסות עניינית בשלב כזה או אחר, לאחר שתתגבר על בעיותיך האישיות איתי).

מיצינו. שוב. אנא סלח לי אם דבריך הבאים (לרבות ההכחשה לסיפא דברי בפסקה הקודמת) ייכתבו ללמפה נטו, מבחינתי בכל אופן. הגיגיך בתת-שרשור זה ייקראו על-ידי רק אם יתחילו בהצהרה שאתה נכון לעבור לדיון ענייני.

רות סוף.

פולגאר

Well-known member
"צא ולמד" את משמעות המילה איתה סיימתי את תגובתי הקודמת. היא הספיקה לי לקריאת שלוש המילים הראשונות לתגובתך. מעבר לכך, צרף קישורים כאוות נפשך והפנה להיכן שמתחשק לך. אולם אין לי מה להוסיף על מה שכבר כתבתי בתגובתי הקודמת (לרבות השאיפה שתזכה להנפיק התייחסות עניינית בשלב כזה או אחר, לאחר שתתגבר על בעיותיך האישיות איתי).

מיצינו. שוב. אנא סלח לי אם דבריך הבאים (לרבות ההכחשה לסיפא דברי בפסקה הקודמת) ייכתבו ללמפה נטו, מבחינתי בכל אופן. הגיגיך בתת-שרשור זה ייקראו על-ידי רק אם יתחילו בהצהרה שאתה נכון לעבור לדיון ענייני.

רות סוף.
אתה עלבון ומבריח אנשים מהדת בטימטומך,
פתחתי בעבר שרשור על זה:

עולב כמוך גם חילל שבת ובטימטומך עלו עליך.

drקולדר

Well-known member

רות סוף.
משפחת לאו נפוטיזם ופרוטקציוניזם טהור

DANIAVNI

Well-known member

עד אז, שחק עם עצמך ותודה שהבהרת את אי-רצונך שאמשיך ואשקיע בתשובות ענייניות ורציניות על מה שנדמה היה בטעות כשאלה עניינית ורצינית של מתדיין כזה
מיצי החתול
שוב פעם אתה לא אומר כלום מלבד להוכיח את השני על בורותו מבלי לספק את חכמתך .

Harrington

Well-known member
מנהל
מיצי החתול
עוד אחד...
יקירי גם לך אני נאלץ לומר, אם וכאשר תתגבר על בעיותיך האישיות, תתבגר ותתעלה לרמת המסוגלות הנדרשת להנפקת התייחסות עניינית, אשמח לקרוא אותה. עד אז, אם הצחקת את עצמך (אם כי אודה שהיה מצחיק לקרוא את תגובתך זו בהתחשב בכך שאתה זה ששאלת את השאלה לכתחילה ואתה כעת מתחמק באלגנטיות מערפלת מלהתייחס למענה הרציני-ענייני עליה :cool:), דיינו.

מיצינו.

DANIAVNI

Well-known member
עוד אחד...
יקירי גם לך אני נאלץ לומר, אם וכאשר תתגבר על בעיותיך האישיות, תתבגר ותתעלה לרמת המסוגלות הנדרשת להנפקת התייחסות עניינית, אשמח לקרוא אותה. עד אז, אם הצחקת את עצמך (אם כי אודה שהיה מצחיק לקרוא את תגובתך זו בהתחשב בכך שאתה זה ששאלת את השאלה לכתחילה ואתה כעת מתחמק באלגנטיות מערפלת מלהתייחס למענה הרציני-ענייני עליה :cool:), דיינו.

מיצינו.
אוי נו די
אל תגחיך את עצמך
יקרא הקורא החרוץ ויבדוק אם אמרת מילה עניינית אחת חוץ מלטעון לחוסר הבנה של הצד השני מבלי לספק הסברים ולהוכיח שאתה כן מבין משהו .

מספיק
אין אלוהים, תאכל פיתות בפסח.
אני אגב, שומר כשרות בפסח אבל בלי להתכוון
לא אוכל פחמימות בכלל אפילו לא קטניות יעני
אני מהמחמירים שהמחירים .

פולגאר

Well-known member
אוי נו די
אל תגחיך את עצמך
יקרא הקורא החרוץ ויבדוק אם אמרת מילה עניינית אחת חוץ מלטעון לחוסר הבנה של הצד השני מבלי לספק הסברים ולהוכיח שאתה כן מבין משהו .
הוא |טמבל| בשביל להבין את אשר כתבת :-(

Harrington

Well-known member
מנהל
אוי נו די
אל תגחיך את עצמך
טוב יקירי. כאמור מעלה, מיצינו. מבחינתי אמנם היה שווה לנסות בכל זאת לעבור לדיון ענייני. אבל אין בכוחי (או רצוני) לכפות זאת ואם אינך מעונין (או מסוגל ל) בכך, זה מה יש.
התשובה העניינית אגב שכתבתי לשאלתך (אמנם בתגובה לגולש אחר), בעינה עומדת.

הרבה בריאות,
רות סוף.

DANIAVNI

Well-known member
עוד אחד...

מיצינו.
אההה
מה יהיה ?

פולגאר

Well-known member
מיצי החתול
היית צריך לשים מרכאות במילה האחרונה בכדי שגם הוא יבין שאתה ציני ולא יחשוב שאתה מתכוון שהוא כזה :-):

למעלה