למה מוציאים לפנסיה מוקדמת? הרי אם..

מצב
הנושא נעול.

מקום העבודה רוצה להתפטר מהעובד אז הוא יכול פשוט לפטר אותו ולתת לו פיצויים, לא? לא הבנתי את ההבדל במה שמקבלים בין אם זה כי מפטרים אותך או בין מציעים לך לצאת לפנסיה מוקדמת מי המפסיד ומי המרוויח תודה מראש

שיר ורד

New member
מרוויח העובד

מקום העבודה רוצה להתפטר מהעובד אז הוא יכול פשוט לפטר אותו ולתת לו פיצויים, לא? לא הבנתי את ההבדל במה שמקבלים בין אם זה כי מפטרים אותך או בין מציעים לך לצאת לפנסיה מוקדמת מי המפסיד ומי המרוויח תודה מראש
מרוויח העובד
ומפסיד המעביד. בדרך כלל הסדר פנסיה מוקדמת קיים במקומות עבודה בהם יש ועד עובדים חזק והסדרי קביעות המונעים למעשה מהמעסיק לפטר עובדים ותיקים.דרך אגב, אסור למעסיק (מכל סוג) לפטר עובד בגלל גילו, כך שמעסיק שאיננו רוצה להעסיק עובדים מבוגרים (כמדיניות) וגם לא לעבור על החוק צריך כנראה להוציא אותם לפנסיה מוקדמת (בהסכמתם בלבד). עובד המבוטח בקרן פנסיה, יכול לצאת לפנסיה מוקדמת גם במקרה של מחלה או נכות הפוגעת בכושר עבודתו מעל אחוז מסוים. במקרה זה, עלות הפנסיה היא חלק מהסדר הפנסיה שלו ואיננה מוטלת על המעסיק.

p a l o m a

New member
אני אצא לגמלאות וגם אקבל פיצויים..

מרוויח העובד
ומפסיד המעביד. בדרך כלל הסדר פנסיה מוקדמת קיים במקומות עבודה בהם יש ועד עובדים חזק והסדרי קביעות המונעים למעשה מהמעסיק לפטר עובדים ותיקים.דרך אגב, אסור למעסיק (מכל סוג) לפטר עובד בגלל גילו, כך שמעסיק שאיננו רוצה להעסיק עובדים מבוגרים (כמדיניות) וגם לא לעבור על החוק צריך כנראה להוציא אותם לפנסיה מוקדמת (בהסכמתם בלבד). עובד המבוטח בקרן פנסיה, יכול לצאת לפנסיה מוקדמת גם במקרה של מחלה או נכות הפוגעת בכושר עבודתו מעל אחוז מסוים. במקרה זה, עלות הפנסיה היא חלק מהסדר הפנסיה שלו ואיננה מוטלת על המעסיק.
איך מחשבים את סכום הפיצויים שאקבל? אחרי 11 שנות עבודה? נאמר לי ששקלול המשכורת האחרונה (הורדתי לפני שנתיים לחצי משרה) כפול 11 . מורידים מזה איזה אחוזים? וכמה? תודה

שיר ורד

New member
פצויי פיטורים

איך מחשבים את סכום הפיצויים שאקבל? אחרי 11 שנות עבודה? נאמר לי ששקלול המשכורת האחרונה (הורדתי לפני שנתיים לחצי משרה) כפול 11 . מורידים מזה איזה אחוזים? וכמה? תודה
פצויי פיטורים
מחושבים לפי חלקיות המשרה. השכר האחרון שלך יחושב על פי השכר בפועל מחולק בחלקיות המשרה. לכל תקופת עבודה יש להכפיל את משך תקופת העבודה בשנים (או חלקי שנים) בחלקיות המשרה באותה תקופה ולסכם את המכפלות. את סכום המכפלות הנ"ל יש לכפול בשכר המשוקלל. פצויי פיטורים פטורים ממס הכנסה עד לסכום של שכר אחרון *מספר שנות עבודה ועד לתקרת שכר אחרון של כ 9800 שח. אינני יודע האם מס הכנסה מכיר בחישוב פצויים לפי חלקיות משרה, (בהתאם לחוק פצויי פיטורים) או שהוא הולך לפי נוסחא פשוטה של שכר אחרון בפועל * משך עבודה, במקרה שלך השיטה בהחלט עשויה להשפיע האם תשלם מס וכמה. בנוסף, מי שניצל פטור ממס לפצויי פיטורים לא יהיה זכאי להנחה במס הכנסה הניתנת למקבל גמלא מעל גיל פרישה.אני מציע להתיעץ עם מומחים ליעוץ פנסיוני המכירים גם היבטי מיסוי, כדי להחליט האם לנצל את הפטור ממס על הפצויים , או הנחתת המס על הפנסיה. אינני מכיר כאלו באופן אישי, אך מדי פעם מתפרסמים בתקשורת מאמרים מפרי עטם של יועצים כאלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה