למה לעדיף לחם על פסטה
חיפשתי מתכון ללחם מחמצת ומצאתי את המאמר הזה.
(בכללי האתר מעניין והכותב \כותבים הם אנשי מדע מומחים לנושא תזונה אז שווה לשמוע אותם)
לפי המאמר יש הבדל בין מוצרי חיטה ודגנים אחרים שתפחו עם שמרים כמו לחם ועוגות שמרים לבין כאלה שבושלו\נאפו ללא שמרים הכותב נותן דוגמה של פיתה דרוזית אבל זה נכון גם ל מאפים שתפחו עם אבקת אפיה, מצות, ופסטות...
כמובן שאני ממליץ לאכולד רק קמח מלא .
"במחקר שפורסם ב 2003 בעיתון Nutrition בדקו החוקרים את ספיגת המינרלים מקמח חיטה מלאה בהשוואה ללחם מחיטה מלאה שהותפח באמצעות שמרים וללחם חיטה מלאה שהותפח באמצעות מחמצת - לחם שאור (Lopez et al 2003)
בלחם שהותפח עם שמרים, כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב 52% בהשוואה לזו שבקמח עצמו.
לחם שאור הגדיל לעשות – כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב 71% בהשוואה לקמח המלא.
באותו המחקר בדקו את ספיגת המינרלים בחולדות. החולדות חולקו לשלוש קבוצות כאשר כל קבוצה קיבלה מקור אחר לחיטה המלאה (קמח, לחם שמרים ולחם שאור) ואכן נמצא שספיגת המינרלים – ברזל, אבץ, מגנזיום ונחושת הייתה גבוהה משמעותית בקבוצת החולדות שאכלו לחם שאור.
לגבי ברזל נמצא שאכילת קמח (ללא התפחה) גרמה לפגיעה במאזן הברזל בגוף, אכילת לחם שמרים איזנה אפקט זה ושמרה על מאזן הברזל ואילו אכילת לחם שאור שיפרה את מאזן הברזל בגוף ואת ספיגתו."
http://www.rambam-medicine.org.il/category/sourdough
חיפשתי מתכון ללחם מחמצת ומצאתי את המאמר הזה.
(בכללי האתר מעניין והכותב \כותבים הם אנשי מדע מומחים לנושא תזונה אז שווה לשמוע אותם)
לפי המאמר יש הבדל בין מוצרי חיטה ודגנים אחרים שתפחו עם שמרים כמו לחם ועוגות שמרים לבין כאלה שבושלו\נאפו ללא שמרים הכותב נותן דוגמה של פיתה דרוזית אבל זה נכון גם ל מאפים שתפחו עם אבקת אפיה, מצות, ופסטות...
כמובן שאני ממליץ לאכולד רק קמח מלא .
"במחקר שפורסם ב 2003 בעיתון Nutrition בדקו החוקרים את ספיגת המינרלים מקמח חיטה מלאה בהשוואה ללחם מחיטה מלאה שהותפח באמצעות שמרים וללחם חיטה מלאה שהותפח באמצעות מחמצת - לחם שאור (Lopez et al 2003)
בלחם שהותפח עם שמרים, כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב 52% בהשוואה לזו שבקמח עצמו.
לחם שאור הגדיל לעשות – כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב 71% בהשוואה לקמח המלא.
באותו המחקר בדקו את ספיגת המינרלים בחולדות. החולדות חולקו לשלוש קבוצות כאשר כל קבוצה קיבלה מקור אחר לחיטה המלאה (קמח, לחם שמרים ולחם שאור) ואכן נמצא שספיגת המינרלים – ברזל, אבץ, מגנזיום ונחושת הייתה גבוהה משמעותית בקבוצת החולדות שאכלו לחם שאור.
לגבי ברזל נמצא שאכילת קמח (ללא התפחה) גרמה לפגיעה במאזן הברזל בגוף, אכילת לחם שמרים איזנה אפקט זה ושמרה על מאזן הברזל ואילו אכילת לחם שאור שיפרה את מאזן הברזל בגוף ואת ספיגתו."
http://www.rambam-medicine.org.il/category/sourdough