למה לעדיף לחם על פסטה

אבי519

New member
למה לעדיף לחם על פסטה

חיפשתי מתכון ללחם מחמצת ומצאתי את המאמר הזה.
(בכללי האתר מעניין והכותב \כותבים הם אנשי מדע מומחים לנושא תזונה אז שווה לשמוע אותם)
לפי המאמר יש הבדל בין מוצרי חיטה ודגנים אחרים שתפחו עם שמרים כמו לחם ועוגות שמרים לבין כאלה שבושלו\נאפו ללא שמרים הכותב נותן דוגמה של פיתה דרוזית אבל זה נכון גם ל מאפים שתפחו עם אבקת אפיה, מצות, ופסטות...
כמובן שאני ממליץ לאכולד רק קמח מלא .
"במחקר שפורסם ב 2003 בעיתון Nutrition בדקו החוקרים את ספיגת המינרלים מקמח חיטה מלאה בהשוואה ללחם מחיטה מלאה שהותפח באמצעות שמרים וללחם חיטה מלאה שהותפח באמצעות מחמצת - לחם שאור (Lopez et al 2003)
בלחם שהותפח עם שמרים, כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב 52% בהשוואה לזו שבקמח עצמו.
לחם שאור הגדיל לעשות – כמות החומצה הפיטית הייתה נמוכה ב 71% בהשוואה לקמח המלא.
באותו המחקר בדקו את ספיגת המינרלים בחולדות. החולדות חולקו לשלוש קבוצות כאשר כל קבוצה קיבלה מקור אחר לחיטה המלאה (קמח, לחם שמרים ולחם שאור) ואכן נמצא שספיגת המינרלים – ברזל, אבץ, מגנזיום ונחושת הייתה גבוהה משמעותית בקבוצת החולדות שאכלו לחם שאור.
לגבי ברזל נמצא שאכילת קמח (ללא התפחה) גרמה לפגיעה במאזן הברזל בגוף, אכילת לחם שמרים איזנה אפקט זה ושמרה על מאזן הברזל ואילו אכילת לחם שאור שיפרה את מאזן הברזל בגוף ואת ספיגתו."
http://www.rambam-medicine.org.il/category/sourdough
 

אבי519

New member
במחשבה שניה לאור המאמר הבא על רגישויות לגלוטן

שלל מחלות ותופעות לא נעימות בלשון המעטה בגלל רגישות לגלוטן שהיא לא קשורה למחלת הצליאק דווקא.
http://www.tevalife.com/article.asp?id=4300
לפי המאמר יש בעיות רפואיות רבות שלא קשרות לצליאק שנובעות מגלוטן וקשה לגלות אותם בבדיקות רפואיות והשיטה היחידה לדעת אם אתה רגיש לגלוטן היא להפסיק להשתמש בגלוטן תקופה מסויימת.
בכל מקרה כל מי שיש לו בעיה רפואית כל שהיא בעור או בבטן או בכלל שהרופאים לא מזהים את הגורם בוודאות , כדאי לנסות דיטה ללא גלוטן לתקופה מסויימת .
ואלי כדאי בכלל לשקול לותר על מוצרי חיטה ודגנים שמכילים גלוטן .
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לאנשים בריאים מדד גליקמי לא רלוונטי

תבדוק ברכיבים מה יש בפסטה (פסטה רגילה)
ומה יש בלחמים שונים שתצליח למצוא.
&nbsp
לחמים מורכבים מהמון תוספים ששמים שם בשביל שהלחם ישמר יותר זמן ובשביל שיהיה רך ואוורירי יותר. יש שם אפילו תוספת סוכר.
&nbsp
בפסטה רגילה יש רק קמח ללא שום תוספות.
 

אבי519

New member
קמח=עמילן=סוכר, אין לי כבר את הבעיה הזאת כי אני לא אוכל

קמח ולא פסטה ולא לחם ולא שום סוכר אחר .
אני מקבל את כל הפחמימות שלי מירקות ופירות שלמים ואני לא משמין , למרות שאני אוכל , בתאוריה לפחות, יותר מהקלוריות שדרושות לשמירה על משקל תקין לגובה שלי.
 
למעלה