למה לחכות לסוף השנה הרביעית כדי לשגר את הארי

למה לחכות לסוף השנה הרביעית כדי לשגר את הארי

למכתש גודריק? "מודי" יכול היה מתי שהוא היה רוצה במהלך השנה להביא להארי איזה עט מפתח מעבר או משהו. ובכלל, למה יש אפשרות בכלל להשתמש במפתחות מעבר בהוגוורטס? למה המייסדים/דמבלדור לא הוסיפו לזה הגנות כמו שעשו להתעתקות?

Superboi

New member

1. הארי לא שוגר למכתש גודריק, אלא לבית הקברות בהנגלטון הקטנה.

2. היו בסה"כ שלושה מפתחות מעבר ששיגרו אנשים מתוך או לתוך הוגוורטס. גביע הטורניר ועוד שני המפתחות שיצר דמבלדור בספר החמישי. כיוון שדמבלדור הוא זה שאחראי להגנות על הוגוורטס, אני מניח שהוא היחיד שיכול ליצור מפתחות שפועלים בתחומי הוגוורטס.
מודי ניצל את העובדה שהגביע יכול לעשות את זה, והוסיף על לחש הפורטוס הקיים (שהוגדר להעביר את המנצח מתוך המבוך החוצה) עוד לחש (לבית הקברות), וככה נוצר מפתח מעבר שפועל פעמיים.

3. על "למה הוא חיכה לסוף השנה" דיברנו כבר כמה פעמים כאן בפורום. מלבד מה שכתבתי ב-2, וולדמורט לא רצה שיידעו שהוא חזר (לא היו לו אוכלי המוות, הוא לא חזר לגוף שלו, הוא לא השיג תומכים, תוכנית וכוח...). הוא תכנן להרוג את הארי ולהחזיר אותו עם גביע הטורניר להוגוורטס, כך שזה ייראה כאילו הוא מת בתוך המבוך. אבל כמובן שהתוכניות שלו השתנו כשהארי הצליח לברוח.

GolanBerlin

New member
אתה בטוח שהוא תכנן לחזור להוגוורטס?

זה לא רשום בשום מקום.

Superboi

New member
יש לך הצעה אחרת או משהו שסותר את זה?

אני באמת לא זוכר שזה היה כתוב במפורש, אבל זה מה שהבנתי, ומבדיקה בגוגל אני רואה שאני לא היחיד.

וכדי שלא יהיו בלבולים – הכוונה הייתה שוולדמורט יישלח את הארי בחזרה להוגוורטס עם הגביע. לא שוולדמורט יבוא איתו לשם.

למעלה