למה לגבולין?

jonnieblue

New member
למה לגבולין?

בסוף השבוע חגגתי עם חברים בפאב את יום הולדתי, החלטתי לפנק את עצמי בהשפעת הפורום בוויסקי מאלט איכותי לגבולין 16. אני מחשיבה את עצמי אחת שאוהבת וויסקים ורגילה לטעמים החזקים שלהם אבל את המשקה הזה בקושי סיימתי (כי בכל זאת זה וויסקי), תסבירו לי למה הויסקים מהאיזור הזה שהטעמים הדומיננטים שלהם הם דברים כמו יוד ועשן נחשבים כל כך איכותיים, האם עשן זה טעם נרכש?

marsala

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב

בעיקרון טעמי הכבול המעושן יוד ומלח האופיינים למלטים של איילא הם בחזקת אהוב אותם או זרוק אותם הם לא נחשבים משובחים יותר ממלטים של איזורים אחרים בסקוטלנד ואם את לא אוהבת אותם אך עדיין מנסה לשלב אותם לרפרטואר המאלטים שאת מחבבת נסי להתחיל עם הקלים יותר בחבורת הויסקים מהאי הזה לגבולין שש עשרה זה המשקל הכבד מבין כולם חפשי את בונהבייןBunnahabhain או קול אילה .Caol Ila Cheers MOSH

jonnieblue

New member
תודה רבה

חשבתי שמשהו אצלי לא בסדר, בכל מקרה טעמתי עד עכשיו בעיקר ספיסייד (גלנפידיך, שגם יש לי בבית, גלנליווט ובנרומך) שאותם אני ממש אוהבת. איזה איזורים אחרים נראה לך שכדאי לנסות?

HIGHLAND!!!!!

הכי טעים והכי טוב מקאלן 12 שנה פשוט מעדן!!! (יום יבוא ונקנה בקבוק) אני אישית לא אוהב ISALY כבד לי מידי

הצעות....

לצערי איני מומחה גדול באיזורים (למרות שאני עובד על זה), אבל הנה כמה שמות שאני ממליץ לנסות בשביל לקבל תמונה כללית: מק'אלן 12, אובן 14, קרדו 12, טליסקר 10, אייל אוף יורה 10, גלןליבט 15, גלן קינץ'. אף אחד מהם לא כבד מדי. המק'אלן והאובן קלילים, וכך גם הקרדו. האייל או יורה יותר מעושן, אבל לא 'קשה' כמו הלגבולין. הגלןליבט 15 הוא משהו באמצע, והגלן קינץ' חביב. ללגבולין צריך להתרגל. כמו שאומרים על אופרה ב"אישה יפה" -- או שלומדים להעריך אותו, או שמתאהבים בו.
אלון, שחזר מברצלונה בלי יין (בעיקר כי לא היה לו כח לחפש
, אבל עם Bowmore 12 חדש באמתחתו (כי נגמר הארדבג שהוא רצה בדיוטי-פרי
).

rustynail

New member
אלון האם קנית את הבואומר 12 בדיוטי

של ישראל ואם כן אז האם הוא ליטר או 750?

בדיוטי של ישראל

כמדומני 750, אני אבדוק סופית בבית (90% שזה 750; היחיד אצלי שהוא ליטר זה הגלןליבט והוא גדול יותר)

rustynail

New member
ממש עיצבנו אותי!!!! גם לי הביאו

מישראל....עלה 35 דולר!!! וגם 750!!!! לעומת זאת הביאו לי מאנגליה אותו הדבר אבל ליטר.... עכשיו יש לי שני בואומור 12 אחד ליטר והשני 750.... אגב כבר נגמר הארדברג 10?!?! שהייתי שם ראיתי אותו... לפני שבועיים כמדומני...והיה לפרואיג ובואומור קאסק אגב רק הבואומור 12 בדיוטי הוא 750 כל שאר המאלטים שקיבלתי גם ה15 שנה הם ליטר ולא 750 מוזר לא? (איך אני מעז עוד להתלונן אחרי השלל הרב שקיבלתי שלא לדבר על זה שהמחיר הלפרואיג 10 בארץ הוא 350 שח ל750 ומחירו בדיוטי לליטר הוא 35 דולר, פשוט להתמוגג) אהה ואם בלגבולין עסקיננו אזל המלאי הארצי וישנה שמועה שהמלאי יחודש רק עוד שנתיים בצאת הביקבוק החדש...שמועה זדונית משהו..ונתקלתי במחסור עצום בארץ ובדיוטי ואף באירלנד! זוועה!!!!

יש עדיין ארדבג 10

נכון ליום חמישי. לא רק יש, גם ראיתי אותם מביאים ארגזים של זה. לעומת זאת את הארדבג 1977 חסר כמה הרבה זמן.

littleblue

New member
אוהב לגבולין

אני חייב לאמר שאני חובב גדול של לגבולין ומאוד אוהב את הטעם המעושן שלו. טעמתי גם את לפרויג (Laphroaig) אבל לא כל כך התלהבתי.

marsala

New member
אלון, לא נורא בכלל ....

תחליף יותר מהולם לארדבג ,הבומור! ויסקי עם פאסון, ריספקט! מוש נב לפרויג במבצע בסופר השכונתי
שבע שרה פאונד = מאה וחמש שרה שח.... Ouchhh

למעלה