למה לא משתמשים בפורמט PNG?

me12321

New member
למה לא משתמשים בפורמט PNG?

זה פורמט דחוס ללא איבוד מידע בכלל. הרבה יותר טוב מJPEG. גם יכול להחליף RAW ועדיין כקובץ קטן

me12321

New member
זאת לא מתנה חינם

ובמקום קישור לויקיפדיה, מה התשובה שלך לזה?
PNG זה קובץ דחוס בשונה מRAW, אבל שניהם ללא איבוד מידע. כמו שיש קבצי RAR דחוסים שהם גם לא מתנה חינם ועדיין לא מאבדים מידע

sagiKor

New member
עד כמה שאני יודע

אין תמיכה ב exif וחלק מהמוצרים לא תומכים כראוי ב PNG והתצוגה לא נראית טוב. אבל אלו דברים שאני בטוח יכולים לזכות לטיפול ברגע שהפורמט יאומץ כסטנדרט.

sagiKor

New member
תלוי ביצרן

יש כאלו שנותנים RAW לא דחוס ויש כאלו שדוחסים. וגם לדחיסה יש שתי שיטות, האחת שמאבדת מידע והשניה שלא.

ארול01

New member
לא יודע איזה יצרן נותן RAW לא דחוס

אבל זה די טיפשי כשאפשר לדחוס ללא איבוד מידע.

sagiKor

New member
לא יודע

מה הסיבה, אולי זה מאפשר עיבוד מהיר יותר של הקובץ והעברתו לכרטיס הזכרון.
לתת קובץ לא דחוס בניקון (המקצועיות) או לתת קובץ דחוס בקנון ולשים עוד מעבד שצורך עוד חשמל ומייקר את המערכת, מה נשמע לך יותר הגיוני? אני מעדיף חיי סוללה ארוכים יותר.

ארול01

New member
זה לא הגיוני

עיבוד תמיד יעשה ע"י המעבד לפני הדחיסה ולא אחריה. השלב הנוסף של הדחיסה לא בהכרח מאט את התהליך כיוון שצוואר הבקבוק הוא הכתיבה לכרטיס.
ואם צריך מעבד נוסף כדי לקבל חסכון של 30% בגודל הקובץ זה שווה, במיוחד כשמדברים על מצלמות מקצועיות כמו ה D4 וה 1Dx המשמשות צלמי ספורט עם אלפי תמונות בסשן.
מה שבניקון תחסוך על המעבד אתה תוציא על כרטיסי זכרון, זכרון למחשב, וזמן פריקה של הכרטיס למחשב.

דחיסה דורשת משאבי מעבד

אלגוריטמים של דחיסת מידע דורשים לא מעט משאבי מעבד
ניקון למשל, נותנים אפשרות ל-3 רמות של דחיסת RAW - לא דחוס, דחוס ללא איבוד מידע ודחוס עם איבוד מידע - הבחירה היא כמובן פשרה בין איכות התמונה, מהירות העיבוד והמקום על הכרטיס.
לגבי פורמט PNG, כנראה של-JPG יש יתרון בכך שהוא נמצא איתנו כבר הרבה זמן ולכן יש לו תמיכה טובה בתוכנות ובחומרה של מצלמות ואם זה לא שבור, למה לתקן ?

ואגב פורמט PNG - שמתי לב ש-Microsoft הפכו אותו לפורמט ברירת המחדל בתוכנת הצייר שלהם - שיפור גדול מה-BMP האנכרוניסטי שהיה בגרסאות הישנות.

steiff

New member
גם בניקון יש RAW דחוס

בתפריט יש אפשרות לבחור בין Uncompressed לבין Lossless Compression.
מה שחשוב זה אי-אבדן הנתונים. משך העיבוד והאנרגיה שהוא צורך מהמצלמה הם אלמנטים חסרי משמעות עבור רובנו.

zerez

New member
לא נראה לי שזה משמעותי

האנרגיה שהמעבד צורך כדי לדחוס היא קטנה מאוד ביחס לאנרגיה הנדרשת למנוע הפוקוס והסולנואיד שמקפיץ את התריס ובמיוחד שבכל מעבד מודרני יש יחידת עיבוד יעודית לדחיסה.
לא נראה לי שהפרש חיי הסוללה יהיה מורגש.

יכול להיות שדחיסה תעלה את ה fps

כי ככל שצריך לכתוב פחות מידע פר תמונה לכרטיס, ככה אפשר לכתוב אותן מהר יותר. גם כתיבה לכרטיס צורכת חשמל, ואני לא בטוח מה צורך יותר חשמל - דחיסה או כתיבה של מידע נוסף.

אני יכול לחשוב על כמה סיבות

א. המצלמות הקיימות כבר מכילות תמיכה ב JPG, כך שהיא זמינה בחינם למצלמות הבאות. תמיכה ב PNG דורשת השקעה בפיתוח ובדיקות. בהעדר דרישה מצד הלקוחות לתמוך ב PNG, והקושי להצביע על היתרון של PNG (במיוחד במצלמות שתומכות ב Raw, שאפשר לייצא ל PNG), אפשר להבין למה היצרניות מעדיפות להשקיע בפיצ'רים אחרים ו\או לא להשקיע ולהציע מוצר זול יותר.

ב. PNG הוא פורמט חדש יחסית, צמח כפתרון לבעיה אחרת (תחליף לפורמט GIF), ומכיל פיצ'רים שלא מעניינים צלמים (כמו שקיפות), מה שלא עודד תמיכה בו בשוק הצילום, לפחות עד לאחרונה.

[מזכרון, קראתי \ שמעתי היכנשהוא JPEG גם תוכנן כך שיהיה קל לטפל בו במוצרי אלקטרוניקה, בעוד PNG לא.]

ג. פוליטיקה. אילו פורמטים שנקבעים בועדות בארגון הסטנדרטים הבין לאומי, מה שבהכרח גורר פוליטיקה.

zerez

New member
יכול להיות שיש כאן עניין של פטנטים

לפני מעל 20 שנה נרשם פטנט על JPG, אורך חיים של פטנט הוא 20 שנה ואחרי זה יש כל מיני תהליכים שאני לא בקיא בהם, גם כשהפטנט היה בתוקף ניתן היה להשתמש בפורמט כמעט באופן חופשי מבלי לשלם תמלוגים.
כיום ניתן להשתמש ב JPG באופן חופשי.

יכול להיות ש PNG עדיין מוגן בפטנט ואז יצרני המצלמות צריכים לשלם תמלוגים.
מנסיוני בחברת הייטק, התחום של שימוש בטכנולוגיות "סטנדרטיות" הוא שדה מוקשים של פטנטים והחברות הגדולות משקיעות הרבה כסף במומחים לפטנטים שבודקים כל מוצר ומוודאים שאין שם הפרה של פטנטים.

sagiKor

New member
PNG הוא קוד פתוח

לגבי JPG, אני ממש לא חושב שהוא חופשי לשימוש, כמו ש MP3 לא חופשי לשימוש. אנחנו כצרכנים לא משלמים על זה בצורה ישירה אבל כל מי שמפתח אפליקציה או מוצר שמשתמש בפורמטים אלו צריך לקנות רישיון שימוש.

zerez

New member
PNG הוא קוד פתוח לשימוש חופשי

קראתי קצת הערב ברשת ו PNG הוא קוד פתוח.
לגבי JPG, הפטנט נרשם ב 1986 ופג ב 2006 ויש בקשה להאריך אותו,
בכל מקרה השימוש ב JPG היה כמעט חופשי ולא כל החברות קנו רישיון,
יש הרבה תוכנות קוד פתוח כמו GIMP שהשתמשו בפורמט ולא קנו רישיון.

למעלה