למה ישראל לא נותנת לטורקיה נקודות?

טליה ג

New member
למה ישראל לא נותנת לטורקיה נקודות?

אחמט, ידיד טורקי שלי שגר בגרמניה, שאל אותי למה ישראל בד"כ לא נותנת לטורקיה נקודות. הוא חשב שכארץ ים-תיכונית אמור להיות לנו טעם דומה, וסיפר לי גם על שירים ישראליים שתורגמו לטורקית והפכו ללהיטי ענק בטורקיה, ולא מבין למה אנחנו בד"כ מתעלמים מהשירים של טורקיה באירוויזיון. לפי דעתי(וזו גם התשובה שעניתי לאחמט) יש שתי סיבות עיקריות לכך שישראל לא נותנת בד"כ נקודות לטורקיה. 1) חלק גדול מהצופים המשתתפים בטלווטינג הם אנשים מבוגרים יחסית, שמתחברים יותר לשירים אירוויזיוניים קליטים וממוסחרים יותר, כמו I wanna מלטביה או Take Me To Your Heaven משוודיה. הצופים הצעירים לעומת זאת מעדיפים להצביע לשירים שהם Mainstream, כלומר פופ קליט ומודרני(כמו Runaway מאסטוניה, למשל). 2)השירים הטורקיים הם אמנם בעלי השפעות אתניות מזרחיות, אך הם שונים לגמרי מהמוסיקה המזרחית הפופולארית בארץ, כך שהציבור לא מצליח להתחבר אליהם כמו שהוא מתחבר לזהבה בן או לאייל גולן, למשל. מה אתם חושבים?

איליה.

New member
אני מסכים עם הסיבות.

אנחנו מתחברים לשירים ים-תיכוניים מסוימים, אבל לא למוזיקה ערבית וטורקית באופן כללי, כי זה סגנון קצת שונה. אגב, מהם השירים הישראליים שתורגמו לטורקית שהזכיר ידידך אחמט?

טליה ג

New member
הוא הזכיר שיר של יוני רועה

שעכשיו מאוד מצליח בטורקיה. מכיוון שאני לא בקיאה במוסיקה מזרחית, אני לא זיהיתי את השיר, אבל הורדתי אותו, ובטורקית הוא נקרא Cek Babam Cek. גם השיר "בשנה הבאה" של נורית הירש היה להיט ענק בטורקיה לפני 4 שנים, ויש לו אפילו כמה ביצועים שונים, אבל אחמט לא זוכר את שם השיר. בקשר למוסיקה טורקית, דווקא הרבה שירים מזרחיים "כבדים" של זהבה בן ושל עופר לוי למשל תורגמו מטורקית, אלא שהקהל שאוהב אותם הוא לא בהכרח זה שצופה באירוויזיון. ובקשר לשירים הטורקיים באירוויזיון, אין להם שום דמיון למוסיקה הטורקית הפופולארית. השירים הטורקיים האסליים ששומעים שם ברדיו הם מאוד מזרחיים ודומים למוסיקה ערבית. שיר האירוויזיון הטורקי שהכי מתקרב אליהם בסגנונו הוא "Pet´r oil" של אז´דה פקאן מ-1980.

איליה.

New member
גם אני לא מזהה אותו

למרות שיש בו משהו מוכר. הוא בהחלט נשמע כמו שיר ישראלי ים-תיכוני טיפוסי.

גלעד#

New member
מאותה סיבה שטורקיה לא נותנת לישראל

נקודות (כמו השנה וכמו בשנה שעברה ולפני שנתיים). ומאותה הסיבה שהיו בשנים האחרונות (כולל השנה) לפחות 10 שירים ראוים אחרים שעדיף היה להצביע להם מאשר לישראל או לטורקיה!.

זיו ש

New member
שנה שעברה טורקיה העניקה לישראל

7 נקודות ולא 0. וההערה השנייה ממש לא במקום השירים הטורקיים בשנים האחרונות (97,99,00,02) הם שירים מקסימים והגיע להם לסיים ב 10 הראשונים.

גלעד#

New member
כשאני טוען

שהיו יותר שירים ראויים אני לא בהכרח מתכוון רק לשיר עצמו אלא גם לביצוע. תודה שהשנה החיוך והשיניים של הזמרת הטורקיה (שנחשדה כיהודיה פעם) לא ממש הוסיפו לרושם הכללי. ולגבי שנה שעברה - צודק מודה בטעותי.

טליה ג

New member
בקשר לשיר הטורקי מהשנה אתה צודק

השיר עצמו היה נחמד, אבל נשמע קצת כמו חיקוי חיוור של המון שירים טורקיים אחרים, טובים יותר. וההופעה החיה הייתה ממש גרועה ומעצבנת והזכירה קצת את ההופעות המעצבנות של ישראל עם כל גיבוב האנשים על הבמה. והזמרת באמת לא הצטיינה ביופי...
אבל זה הפליא אותי שב-99´ וב-2000 ישראל לא נתנה לטורקיה אפילו נקודה אחת. שניהם היו שירים מעולים עם ניחוח מזרחי שהיו אמורים למצוא חן בעיני חלק מהציבור הישראלי לפחות.

איליה.

New member
השיר הטורקי של השנה

היה השיר הטורקי הכי גרוע לפחות משנת 1995 (אני לא זוכר מה היה ב-1995 או 1994, אבל מאז 1996 כל השירים הטורקיים היו יותר טובים מזה).

מור ד

New member
12 נקודות שנה שעברה

זה מה שיהיינו אמורים לתת, כנראה שאין שליטה של מוזיקה מזרחית באיירווזיון עדיין, ואנחנו לא יכולים להיות הכל!

טליה ג

New member
בשנה שעברה ל-Sevgiliye son?

בלדה יפה, אבל 12 נקודות? קצת מוגזם, לא? ודווקא הבלדה הזו לא הייתה בכלל מזרחית בסגנונה, אלא יותר הזכירה את הבלדה מ-98´ של Tüzmen. אני מאוד אהבתי את Sevgiliye son אבל לא האמנתי שהשיר יצליח להגיע למקום סביר. המקום ה-11 מאוד הפתיע אותי!

למעלה