למה ויסוצקי התחילו לעשות פרסומות למוצרים שלהם?

היה ליפטון והיה פעם גם תה טטלי, (נדמה לי אי שם בשנות ה-60) אבל אז, עדיין היה לויסוצקי ה-"74" המקורי, שאף אחד לא הצליח להתחרות בו.
רוב הישראלים עורכים את הקניות שלהם בסופר, כך שגם את התה והקפה שם קונים שם.

הוא התחיל איכותי ועבר לפסולת. זה מקובל במקומותינו. גם עלית, כשהתחיל עם קפה אלדין בוואקום, זה היה קפה טורקי נהדר, חזק עם חמיצות עדינה, שהתייצב מול הקפה מוקה, בשקיות הרגילות. כבר שנים רבות, שמאלדין נשאר רק השם והקפה ברמה כל כך ירודה, שפלא בעיני שמישהו עדיין קונה אותו. בשקיות הרגילות, לעומת זאת, החליפו את ה"מוקה" ב"טורקי" והישראלי המצוי קיבל את השינוי בלי להתמרד. חובבי קפה עקשניים, קונים פולים קלויים, לפי זנים, טוחנים ועושים תערובות בבית ומבשלים, או חולטים במכונות קפה. ולפני שאתה מזכיר קפסולות, אז הקפה בקפסולות סגור במנות קצובות ואל תתפלא, אם יתברר לך, שדחפו לתוכן חמרי טעם וריח, שלא נולדו עם הקפה. אז למה קונים? כי הפרסומות שוטפות את המוח, לא צריך לחשוב ולהחליט, אין זמן, טוענים את הקפסולה למכונה, כמו ברובה עם מחסנית בוכנה ויאללה, יש קפה כאיללו. עכשיו גם ויסוצקי יצא עם קמפיין שטיפת מוח ...וסגרנו מעגל ;-).
לדעתי לא בגלל הפרסומות ושטיפת המוח(ז"א זה משפיע אבל לא הגורם העיקרי).

הסיבה העיקרית היא

האנשים נהיים עניים יותר תתעורר זקן מצומק שכמוך.

ולכן הם מעדיפים לחסוך על הקפה והתה ושיהיה יותר כסף לדברים חשובים יותר כמו דירה,מכונית הכרחית אוכל ועוד.

בקיצור המחיר של הקפה והתה האיכותיים כמו של פעם עלה משמעותית.

אפשר לראות את זה בהמון דברים.

דגלמנגל

Well-known member
לדעתי לא בגלל הפרסומות ושטיפת המוח(ז"א זה משפיע אבל לא הגורם העיקרי).
הסיבה העיקרית היא
האנשים נהיים עניים יותר תתעורר זקן מצומק שכמוך.
ולכן הם מעדיפים לחסוך על הקפה והתה ושיהיה יותר כסף לדברים חשובים יותר כמו דירה,מכונית הכרחית אוכל ועוד.
בקיצור המחיר של הקפה והתה האיכותיים כמו של פעם עלה משמעותית.
אפשר לראות את זה בהמון דברים.
החיסכון אינו תורם להם כלום, מפני שגם הנסורת של ויסוצקי וגם הקפה-דרעק-אלדין לא נמסרים בחינם.
ואם מדברים על חיסכון, אז איך תסביר, כשכל בוגר וילד במשפחה, נושא פלפון משוכלל, בלחץ דעת הקהל?
זה יותר עניין של סדר עדיפויות לקוי וחוסר יצירתיות, למצוא פתרון, כשמתעוררת בעיה, ביחד עם אי הענקת
חשיבות מספקת, לטעם, של הרגעים הקטנים בחיים. מכיוון שטעם הוא תכונה נרכשת, אז אנשים מתרגלים.

דוגמה נוספת, בתחום הטעם, של הרגעים הקטנים בחיים, היא הקקאו. מאז החל מסע "התעוררות" למען
הבריאות, כל החנויות מוכרות רק "דל שומן", ולמותר לציין שהטעם שלו, בהשוואה לקקאו ה"עתיר שומן",
מזכיר את סיפור הטעם של האלדין. במילה אחת: דרעק". במשך איזה זמן, אי אפשר היה להשיג בארץ,
קקאו "בטעם של פעם", כי היבואנים הגדולים התאחדו והציבור לא התמרד. אבל אז נכנסו לשוק יבואנים
קטנים, פרטיים, ומי שהפעיל את התאים האפורים - גם מצא אותם.

איך דעתי בעיניך, ילד קטן וחצוף שכמותך?

החיסכון אינו תורם להם כלום, מפני שגם הנסורת של ויסוצקי וגם הקפה-דרעק-אלדין לא נמסרים בחינם.
שער בנפשך מה היה המחיר אם היה מדובר בתה האיכותי של אז...

ואם מדברים על חיסכון, אז איך תסביר, כשכל בוגר וילד במשפחה, נושא פלפון משוכלל, בלחץ דעת הקהל?
אין ברירה!!!

לי אין טלפון סלולרי ומאוד קשה לי להסתדר,גם לצעירים קשה להסתדר בלי.

לגבי ילדים זה שיגעון של ההורים "שידעו כל רגע איפה הילד נמצא" - חלקו נכון רובו לא.

גם הילדים עצמם מפעילים מכבש לחץ עצום על ההורים,וזה נהיה כבר סטנדרט.

לעיתים הילדים מקבלים את הטלפון הישן של ההורים.

דוגמה נוספת, בתחום הטעם, של הרגעים הקטנים בחיים, היא הקקאו. מאז החל מסע "התעוררות" למען
הבריאות, כל החנויות מוכרות רק "דל שומן", ולמותר לציין שהטעם שלו, בהשוואה לקקאו ה"עתיר שומן",
מזכיר את סיפור הטעם של האלדין. במילה אחת: דרעק". במשך איזה זמן, אי אפשר היה להשיג בארץ,
קקאו "בטעם של פעם", כי היבואנים הגדולים התאחדו והציבור לא התמרד. אבל אז נכנסו לשוק יבואנים
קטנים, פרטיים, ומי שהפעיל את התאים האפורים - גם מצא אותם.
נפלו בקנוניה של ה"דל שומן".

עכשיו רוב האנשים התעוררו מזה.

שוב במטרה היא בעיקר לחסוך כסף - התירוץ הוא דל שומן.

איך דעתי בעיניך, ילד קטן וחצוף שכמותך?
כבר לא כ"כ ילד 52

דגלמנגל

Well-known member
שער בנפשך מה היה המחיר אם היה מדובר בתה האיכותי של אז...
לא צריך לשער. המחירים לא היו בשמיים, כמו שהיום הם אינם בשמיים. הבעיה היתה שלא היה יבוא מסודר.
אין ברירה!!!
לי אין טלפון סלולרי ומאוד קשה לי להסתדר,גם לצעירים קשה להסתדר בלי.
לגבי ילדים זה שיגעון של ההורים "שידעו כל רגע איפה הילד נמצא" - חלקו נכון רובו לא.
לא מדובר ב-יש/אין סלולרי, אלא במחשבי הכיס המשוכללים, שעולים הון תועפות, כאשר מכשירים פשוטים,
עד ₪500 נגיד, הם תופעה נדירה. ותתפלא לשמוע, גם בנוקיה עתיק 3120 המקורי (כמו שלי) אפשר לדעת
איפה הילד נמצא.
גם הילדים עצמם מפעילים מכבש לחץ עצום על ההורים,וזה נהיה כבר סטנדרט.
לעיתים הילדים מקבלים את הטלפון הישן של ההורים.
לפני רגע דיברת על חיסכון במחירי התה והקפה. עכשיו אתה מספר לי על "סטנדרט".
כבר הסברתי לך, שהכל עניין של סדר עדיפויות לקוי.
הילדים מפעילים מכבש על ההורים? ומה ההורים, משותקים?! שיושיבו את הילדים לשיחה
ויסבירו להם "איפה הם חיים", במקום להיגרר לצייתנות עיוורת. אפשר, על הדרך, לעודד
אותם להישגיות בלימודים, למען הצלחה בחיים ו...הרבה כסף. זה לא הולך בזבנג וגמרנו.
חינוך זה עבודה קשה ומתמשכת. "חיסכון" בחינוך, גם הוא תוצאה של סדר עדיפויות לקוי.
נפלו בקנוניה של ה"דל שומן".
עכשיו רוב האנשים התעוררו מזה.
שוב במטרה היא בעיקר לחסוך כסף - התירוץ הוא דל שומן.
ה"קנוניה" היחידה, אם אתה מתעקש לקרוא לזה ככה, היא בשוק מוגבל, שנשלט ע"י יבואנים גדולים בודדים.
כבר לא כ"כ ילד 52
ביג דיל. בצורת ההתבטאות שלך, בין השאר, אתה עדיין ינוקא.

דגלמנגל

Well-known member
אתה יודע שה יהיה יקר ולא יהיו כמעט קונים...
הרי לך הבטחה - ותכתוב את זה על התנור:
אם במהלך ניסיונותי, ברכישת סוגי תה שונים, אצליח לזהות את הזן המסוים של ה"תה 74" המקורי -
אעשה לזה פרסום, כמיטב יכולתי, בכל רחבי הרשת. ישנם עדיין לא מעט אנשים, שזוכרים ומתגעגעים.
אני לא מתכוון לעשות מזה עסק. אסתפק בפידבקים, ככל שיישלחו.

הרי לך הבטחה - ותכתוב את זה על התנור:
אם במהלך ניסיונותי, ברכישת סוגי תה שונים, אצליח לזהות את הזן המסוים של ה"תה 74" המקורי -
אעשה לזה פרסום, כמיטב יכולתי, בכל רחבי הרשת. ישנם עדיין לא מעט אנשים, שזוכרים ומתגעגעים.
אני לא מתכוון לעשות מזה עסק. אסתפק בפידבקים, ככל שיישלחו.
ויסוצקי שומרים את זה בסוד?

דגלמנגל

Well-known member

דגלמנגל

Well-known member
אה אתה לא רואה את התמונה שאפשר ללחוץ על פליי באתר של תפוז?
טוב, לקח לו המון זמן להיפתח.
עדיין אנ'לא רואה את הקשר לתה-74.
ציינתי בהתחלה שויסוצקי מוכר את הנסורת שלו תחת אותו שם מותג 74.
אז הלכת וחיפשת ומצאת את הקופסה עם הנסורת. מזל טוב!

טוב, לקח לו המון זמן להיפתח.
עדיין אנ'לא רואה את הקשר לתה-74.
ציינתי בהתחלה שויסוצקי מוכר את הנסורת שלו תחת אותו שם מותג 74.
אז הלכת וחיפשת ומצאת את הקופסה עם הנסורת. מזל טוב!
בתגובה 40 אתה לא רואה מה שאני רואה שזה סרט עם פליי שאפשר ללחוץ?

אז קח ביוטיוב.

למעלה