למה ויסוצקי התחילו לעשות פרסומות למוצרים שלהם?

דגלמנגל

Well-known member

למה ויסוצקי התחילו לעשות פרסומות למוצרים שלהם?

יש להם ירידה במכירות? 🤔
אולי הם גילו, שהלקוחות שלהם גילו, שישנם בארץ סוגי תה, עם טעם אמיתי, של תה, ולא של הנסורת שהם מוכרים.
אני מצאתי בחנות וירטואלית בארץ, אינגליש ברקפסט (בחוזק-4 מ-5 דרגות), של טווינינגס, בתפזורת, בקופסת פח.
המחיר הגיוני ולא בשמיים והתה מוכר וטוב.

רוב הזמן נח

Well-known member
אולי הם גילו, שהלקוחות שלהם גילו, שישנם בארץ סוגי תה, עם טעם אמיתי, של תה, ולא של הנסורת שהם מוכרים.
אני מצאתי בחנות וירטואלית בארץ, אינגליש ברקפסט (בחוזק-4 מ-5 דרגות), של טווינינגס, בתפזורת, בקופסת פח.
לא ידעתי שלטווינינגס יש דרגות חוזק בתה. בדרך כלל יש תה שחור שלהם מסוג אחד בסופר ולא ראיתי שרשום עליו מספר של חוזק.

דגלמנגל

Well-known member
לא ידעתי שלטווינינגס יש דרגות חוזק בתה. בדרך כלל יש תה שחור שלהם מסוג אחד בסופר ולא ראיתי שרשום עליו מספר של חוזק.
יש על הקופסה סמל כזה, עם עלים בשורה. המקסימום אצל טווינינגס זה 5 עלים. דרג'ילינג, למשל, נושא רק 2 עלים.
לאינגליש ברקפסט של טווינינגס יש 3 ו-4 עלים, לבחירת הלקוח. אגב, אינגליש ברקפסט זה תערובת של סוגי תה שחור.
אנ'לא יודע מה יש אצלך בסופר, שנקרא תה שחור.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש על הקופסה סמל כזה, עם עלים בשורה. המקסימום אצל טווינינגס זה 5 עלים. דרג'ילינג, למשל, נושא רק 2 עלים.
לאינגליש ברקפסט של טווינינגס יש 3 ו-4 עלים, לבחירת הלקוח. אגב, אינגליש ברקפסט זה תערובת של סוגי תה שחור.
נכון. עכשיו ראיתי שיש שם. רשום בקטן 4 עלים מ- 5 קופסה אדומה קטנה. זה מה שיש בסופרים.
בויסוצקי ובליפטון לא רושמים את זה. וגם בתה של קרפור לא ראיתי דבר כזה.

רוב הזמן נח

Well-known member
האינגליש ברקפסט של טווינינגס הם היחידים שיש להם כבוד לתה השחור. כל תיון נמצא במעטפה סגורה. בויסוצקי המעטפות פתוחות.
ובליפטון אין בכלל מעטפות לתיונים. ובקרפור אקסטרה, למרות שהם מהטובים בתה השחור, אצלם זה בכלל תיונים מוזרים שכולם דחוסים באריזת ניילון.

דגלמנגל

Well-known member
האינגליש ברקפסט של טווינינגס הם היחידים שיש להם כבוד לתה השחור. כל תיון נמצא במעטפה סגורה. בויסוצקי המעטפות פתוחות.
ובליפטון אין בכלל מעטפות לתיונים. ובקרפור אקסטרה, למרות שהם מהטובים בתה השחור, אצלם זה בכלל תיונים מוזרים שכולם דחוסים באריזת ניילון.
נו טוב, טווינינגס היא חברה לייצור תה, מהוותיקות בעולם (300 שנה בערך) ויש לה מחוייבות מיוחדת,
בנוגע לאמינות ושקיפות, בהיותה הספקית של בית המלוכה הבריטי. אם אינני טועה, החברה נרכשה
ע"י איזה גוף ממלכתי באנגליה, כך שאין מדובר ביצרן לגמרי פרטי, שיכול לעשות מה בראש שלו, מבלי
למסור דין וחשבון לאיש. הסמל של החברה, נושא את סמלי בית המלוכה, עם החד-קרן והאריה, דבר
שנחשב באנגליה, לראשון במעלה, מבחינת אמינות. ישנם יצרנים אחדים נוספים, שנושאים את הסמל
הזה, כמו למשל ג'ין לריוס. לאף אחת מהחברות האחרות שציינת, אין רקורד, שאפילו מתקרב לזה.

certified.woke

Well-known member
מנין עלי התה של Twinings?

יש להם ירידה במכירות? 🤔
בטוח יש.

למה?

1)מחירים גבוהים. תמיד היה להם אבל בגלל המצב הכלכלי(גם בגלל ביב) פחות אנשים קונים.

2)התחממות גלובאלית - פחות קר - חד וחלק.

3)אנשים נחשפים כמו שאמר דגל מנגל לטעמים חדשים מכל העולם.

תה אפשר להביא מחו"ל - לא מצריך קירור.

4)הזקנים היו יותר נאמנים לויסוצקי. לצעירים יש פחות נאמנות למותגים.

5)זה צריך לשאול צעירים אבל ההרגשה שלי שהצעירים של היום שותים פחות מהצעירים של פעם.

דגלמנגל

Well-known member
בטוח יש.

למה?

1)מחירים גבוהים. תמיד היה להם אבל בגלל המצב הכלכלי(גם בגלל ביב) פחות אנשים קונים.

2)התחממות גלובאלית - פחות קר - חד וחלק.

3)אנשים נחשפים כמו שאמר דגל מנגל לטעמים חדשים מכל העולם.

תה אפשר להביא מחו"ל - לא מצריך קירור.

4)הזקנים היו יותר נאמנים לויסוצקי. לצעירים יש פחות נאמנות למותגים.

5)זה צריך לשאול צעירים אבל ההרגשה שלי שהצעירים של היום שותים פחות מהצעירים של פעם.
אל תחלק לי את הכינוי למלים שאינן קשורות אליו. אם תשאל - בנימוס - אספר לך ממה הוא מורכב.

הזקנים היו נאמנים לויסוצקי, מפני שהתה המקורי, בתפזורת, שנמכר תחת המותג "74", היה מסוג
משובח, אחר לחלוטין, מהנסורת חסרת הטעם והריח, שנמכרת כיום, תחת אותו שם. אותם זקנים
עדיין מתגעגעים לתה ההוא ומי שיגלה אותו מחדש ויפיץ את הידיעה ברבים, יעשה אתם חסד עצום.

גם צעירים, שמגלים תה מזן משובח, או תערובת מוצלחת ביותר, לטעמם, מחפשים אותה בחנויות.
ואגב, נכון, היום אפשר לייבא כל דבר דרך האינטרנט. לפני שמצאתי את האינגליש ברקפסט פה בארץ,
עמדתי להזמין אותו מהחנות המרכזית של החברה בלונדון. לפני 50 שנה, זו היתה משימה בלתי אפשרית.

אל תחלק לי את הכינוי למלים שאינן קשורות אליו. אם תשאל - בנימוס - אספר לך ממה הוא מורכב.
אה נזכרתי אמרו שזה דג למנגל,

נדמה לי שזה אתה אמרת פעם.

מה זה הביזריות לדג ולא לבשר?

הזקנים היו נאמנים לויסוצקי, מפני שהתה המקורי, בתפזורת, שנמכר תחת המותג "74", היה מסוג
משובח, אחר לחלוטין, מהנסורת חסרת הטעם והריח, שנמכרת כיום, תחת אותו שם. אותם זקנים
עדיין מתגעגעים לתה ההוא ומי שיגלה אותו מחדש ויפיץ את הידיעה ברבים, יעשה אתם חסד עצום.
אז הזקנים בגדו בעם,

במקום לעזוב את ויסוצקי וללמד אותם לקח הפכו אותם לחברה גדולה.

ממש ביביסטים ;)

גם צעירים, שמגלים תה מזן משובח, או תערובת מוצלחת ביותר, לטעמם, מחפשים אותה בחנויות.
ואגב, נכון, היום אפשר לייבא כל דבר דרך האינטרנט. לפני שמצאתי את האינגליש ברקפסט פה בארץ,
עמדתי להזמין אותו מהחנות המרכזית של החברה בלונדון. לפני 50 שנה, זו היתה משימה בלתי אפשרית.
ולכן לפני 50 שנה ויסוצקי היה להיט...

דגלמנגל

Well-known member
אה נזכרתי אמרו שזה דג למנגל,
דמה לי שזה אתה אמרת פעם.
מה זה הביזריות לדג ולא לבשר?
הזיכרון שלך עדיין דפוק
אז הזקנים בגדו בעם,
במקום לעזוב את ויסוצקי וללמד אותם לקח הפכו אותם לחברה גדולה.
ממש ביביסטים ;)
קשקוש בלבוש. כל זמן שלא היה יבוא של תה אחר, ויסוצקי החזיק במונופול
ולא היתה ברירה. זה היה התה בארץ, למי שלא הביא מנסיעה לחו"ל.
בשלב כלשהו, כשהתפתח בעולם נושא החליטות וכל חנות טבע הוציאה חבילות
עלים יבשים לחליטה, נאלץ ויסוצקי להתאים את עצמו לשוק.
ולכן לפני 50 שנה ויסוצקי היה להיט...
כבר הסברתי לך, מדוע היה ויסוצקי להיט, לפני 50 שנה.
אז או שלא נולדת עדיין, או שזה סתם לא נקלט אצלך.

רוב הזמן נח

Well-known member
הזיכרון שלך עדיין דפוק

היתה תקופה שגם תה שחור של ויסוצקי בתיונים בקופסה הגדולה הירוקה היה טוב. אבל משהו קרה להם שם וזה הפך או לתה חסר טעם או לתה עם טעם מוזר ולא טוב.

דגלמנגל

Well-known member
היתה תקופה שגם תה שחור של ויסוצקי בתיונים בקופסה הגדולה הירוקה היה טוב. אבל משהו קרה להם שם וזה הפך או לתה חסר טעם או לתה עם טעם מוזר ולא טוב.
הם גם החליפו את סוג התה וגם הקטינו את משקלו בשקיות. היו להם פעם שקיות של 2 גרם לפחות. היום זה ½1 לכל היותר.
השקיות הגדולות בחו"ל הן של ½2 גרם ואפשר למצוא גם 3 גרם+, שיכולות להתאים למאג. ויסוצקי עדיין חי לפי הכוסות לקפה,
של 170 סמ"ק. מי שרוצה לחלוט שקיות בקנקן חליטה, צריך חופן של ויסוצקי, חצי מנפח הקנקן זה רק השקיות.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש איזה שהוא מותג של תה שראיתי במכולות, שאין בסופרים, שעדיין לא יצא לי לבדוק.

ממה שאני זוכר אחרי ויסוצקי הגיע ליפטון ושאר היבואנים.

עלים יבשים לחליטה בחנויות טבע זה אח"כ.

נראה לי שרוב הישראלים קונים בסופר ורק מיעוט בחנויות טבע קונים עלים יבשים לחליטה.

זה שילוב,גם בגלל שהוא היחיד שהיה וגם בגלל שהוא התחיל איכותי

אז קנה לו מעריצים ואז הצליח להרגיל אותם לתה תעשייתי.

רוב הזמן נח

Well-known member
תמיד היה בישראל תה של ליפטון. רק בשנים האחרונות היה מלאי קטן יותר שנגמר מהר ואז תקופה ארוכה היה חסר.
קניתי לפטון לפני כמה חודשים והתחיל להגמר לי. מצאתי באיזה סופר קופסה אחרונה שנשארה. ולפני כמה ימים ראיתי שהגיע מלאי חדש.

תמיד היה בישראל תה של ליפטון. רק בשנים האחרונות היה מלאי קטן יותר שנגמר מהר ואז תקופה ארוכה היה חסר.
קניתי לפטון לפני כמה חודשים והתחיל להגמר לי. מצאתי באיזה סופר קופסה אחרונה שנשארה. ולפני כמה ימים ראיתי שהגיע מלאי חדש.
מה זה תמיד...

נדמה לי שהתחיל בשנות ה 80

ברגע שויסוצקי עבר לשקיות הוא נהיה פחות טעים ואז איפשר למתחרים חדשים לעלות.

פייר, אני לא מוצא הבדל בטעם בינהם.

דגלמנגל

Well-known member
עלים יבשים לחליטה בחנויות טבע זה אח"כ.
נראה לי שרוב הישראלים קונים בסופר ורק מיעוט בחנויות טבע קונים עלים יבשים לחליטה.
היה ליפטון והיה פעם גם תה טטלי, (נדמה לי אי שם בשנות ה-60) אבל אז, עדיין היה לויסוצקי ה-"74" המקורי, שאף אחד לא הצליח להתחרות בו.
רוב הישראלים עורכים את הקניות שלהם בסופר, כך שגם את התה והקפה שם קונים שם.
זה שילוב,גם בגלל שהוא היחיד שהיה וגם בגלל שהוא התחיל איכותי
אז קנה לו מעריצים ואז הצליח להרגיל אותם לתה תעשייתי.
הוא התחיל איכותי ועבר לפסולת. זה מקובל במקומותינו. גם עלית, כשהתחיל עם קפה אלדין בוואקום, זה היה קפה טורקי נהדר, חזק עם חמיצות עדינה, שהתייצב מול הקפה מוקה, בשקיות הרגילות. כבר שנים רבות, שמאלדין נשאר רק השם והקפה ברמה כל כך ירודה, שפלא בעיני שמישהו עדיין קונה אותו. בשקיות הרגילות, לעומת זאת, החליפו את ה"מוקה" ב"טורקי" והישראלי המצוי קיבל את השינוי בלי להתמרד. חובבי קפה עקשניים, קונים פולים קלויים, לפי זנים, טוחנים ועושים תערובות בבית ומבשלים, או חולטים במכונות קפה. ולפני שאתה מזכיר קפסולות, אז הקפה בקפסולות סגור במנות קצובות ואל תתפלא, אם יתברר לך, שדחפו לתוכן חמרי טעם וריח, שלא נולדו עם הקפה. אז למה קונים? כי הפרסומות שוטפות את המוח, לא צריך לחשוב ולהחליט, אין זמן, טוענים את הקפסולה למכונה, כמו ברובה עם מחסנית בוכנה ויאללה, יש קפה כאיללו. עכשיו גם ויסוצקי יצא עם קמפיין שטיפת מוח ...וסגרנו מעגל ;-).

למעלה