למה ווינדוס כל כך כבדה שכבר אי אפשר להסיר אותה מהמחשב

ריריו הריר

Active member
העיתון מדווח של "משבר ג'וניורים בהייטק" - לומדים סתם, כי כל חברה בשוק מטפלת בעצם (bone) אחרת אז תכלס אפשר להביא סתם בנאדם מהרחוב וללמד אותו 3 חודשים עבודה וזה הרבה יותר בטיחותי
כנראה שאת תפקידי הג'וניור עושה AI ואין צורך באנשים

רוב הזמן נח

Well-known member
כל מערכת חדשה היא יותר כבדה מהקודמת. XP היה ניכנס ב- CD אחד של 700 מגה.

ובמחשב היה מספיק לו מחיצה של 10 GB שלוקח 10 דקות לפרמט ועוד 10 דקות להתקין מחדש.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה מקרה טוב שספק מספק דבר כזה
יש 2 אפשרויות.

1. לקנות מחשב ולקנות גם את מערכת ההפעלה. ואז אתה מקבל את מערכת ההפעלה על דיסק אופטי או דיסק און קי.

2. לקנות מחשב מותג. ואז המחשב כבר מגיע עם מערכת הפעלה.
ואז בשביל לייצר את הדיסק של מערכת ההפעלה יש איזה הליך שצריך לעשות שבסיומו יש לך דיסק און קי או כמה דיסקים אופטים עם השחזור להגדרות יצרן של המחשב שלך. שזה מקביל לתהליך הפרמוט וההתקנה מחדש של מערכת הפעלה שאתה קונה בנפרד.

יש 2 אפשרויות.

1. לקנות מחשב ולקנות גם את מערכת ההפעלה. ואז אתה מקבל את מערכת ההפעלה על דיסק אופטי או דיסק און קי.

2. לקנות מחשב מותג. ואז המחשב כבר מגיע עם מערכת הפעלה.
ואז בשביל לייצר את הדיסק של מערכת ההפעלה יש איזה הליך שצריך לעשות שבסיומו יש לך דיסק און קי או כמה דיסקים אופטים עם השחזור להגדרות יצרן של המחשב שלך. שזה מקביל לתהליך הפרמוט וההתקנה מחדש של מערכת הפעלה שאתה קונה בנפרד.
1. זה לא קורה בפועל
2. לייצר דיסק הפעלה ולפרמט זה בתנאי שאתה מתקין שוב ווינדוס...

רוב הזמן נח

Well-known member
1. זה לא קורה בפועל
2. לייצר דיסק הפעלה ולפרמט זה בתנאי שאתה מתקין שוב ווינדוס...
אם אתה רוצה לפרמט ולהתקין מחדש אתה צריך דיסק של מערכת ההפעלה.
אם אתה רוצה רק לפרמט את הדיסק אתה צריך לנתק אותו מהמחשב, לחבר למחשב אחר ואז לפרמט (לאתחל) אותו.

רוב הזמן נח

Well-known member
פעם היו זמנים יותר יפים, עכשיו הכל אפוף מסתורין
רק נראה לך. כשאני קניתי מחשב פעם עם XP אתה יודע איזה שיט דחפו לי?

המערכת הפעלה לא היתה מזהה את הדיסק הקשיח. למה? כי חסר דרייבר. (|wtf|) אז הייתי צריך ללמוד איך מייצרים מהדרייבר של לוח האם דרייבר שמוכן על הדיסק פלופי (שאגב, כבר אין היום במחשבים החדשים)
ואז כשמפרמטים את המחשב ומתקינים מחדש את המערכת ההפעלה צריך לתקתק על לחצן F כלשהו
ואז להכגיס את הדיסק פלופי שיועתקו ממנו הקבצים ואז המערכת יכולה להמשיך להיות מותקנת מדיסק ההתקנה שלה. ובלי זה הכונן הקשיח יהיה בלתי מזוהה למערכת ההפעלה. אתה מכיר שיט כזה היום כשמתקנים מערכת הפעלה על מחשב?

בחנות כשקניתי בסך הכול יכלו למכור לי XP בגרסה טיפה חדשה שבה המערכת הפעלה מגיעה כבר עם הדרייבר הזה והיא אוטומטית מזהה את הדיסק.
אבל לא. הם החליטו שמחשב עם לוח אם שמחובר אליו דיסק קשיח שנקנה עם מערכת ההפעלה שלא תזהה אותו, זה מוצר שבסדר למכור אותו לאנשים.

כי פעם באותה חנות היה נהוג שמביאים את המחשב לחנות כשיש בעיה , משלמים כסף והם שולחים אותו למעבדה לפרמוט והתקנה. וכשהם מתקינים את מערכת ההפעלה הם בכלל לא משתמשים בדיסק של מערכת ההפעלה שקניתי. יש להם דיסק משלהם שמזהה אוטומטית את הדיסק הקשיח. אתה מבין את השיט הזה?

.

רוב הזמן נח

Well-known member
רק נראה לך. כשאני קניתי מחשב פעם עם XP אתה יודע איזה שיט דחפו לי?

המערכת הפעלה לא היתה מזהה את הדיסק הקשיח. למה? כי חסר דרייבר. (|wtf|) אז הייתי צריך ללמוד איך מייצרים מהדרייבר של לוח האם דרייבר שמוכן על הדיסק פלופי (שאגב, כבר אין היום במחשבים החדשים)
ואז כשמפרמטים את המחשב ומתקינים מחדש את המערכת ההפעלה צריך לתקתק על לחצן F כלשהו
ואז להכגיס את הדיסק פלופי שיועתקו ממנו הקבצים ואז המערכת יכולה להמשיך להיות מותקנת מדיסק ההתקנה שלה. ובלי זה הכונן הקשיח יהיה בלתי מזוהה למערכת ההפעלה. אתה מכיר שיט כזה היום כשמתקנים מערכת הפעלה על מחשב?

בחנות כשקניתי בסך הכול יכלו למכור לי XP בגרסה טיפה חדשה שבה המערכת הפעלה מגיעה כבר עם הדרייבר הזה והיא אוטומטית מזהה את הדיסק.
אבל לא. הם החליטו שמחשב עם לוח אם שמחובר אליו דיסק קשיח שנקנה עם מערכת ההפעלה שלא תזהה אותו, זה מוצר שבסדר למכור אותו לאנשים.

כי פעם באותה חנות היה נהוג שמביאים את המחשב לחנות כשיש בעיה , משלמים כסף והם שולחים אותו למעבדה לפרמוט והתקנה. וכשהם מתקינים את מערכת ההפעלה הם בכלל לא משתמשים בדיסק של מערכת ההפעלה שקניתי. יש להם דיסק משלהם שמזהה אוטומטית את הדיסק הקשיח. אתה מבין את השיט הזה?

.
רק תיקון. בזמן פרמוט והתקנה מחדש זה הלוח אם שלא זיהה את הדיסק הקשיח.

למעלה