למה השתבשו התמונות הללו

פינצ

New member
למה השתבשו התמונות הללו

צולמו בלילה (ירח) עם חצובה וכיוונים אוטומטיים אבל יצאו קצת מאפניות למה?

Snapple

New member
דווקא להיפך

לדעתי התמונות מיוחדות מאוד וממש יפות!

פינצ

New member
תודה, אבל מפריעים לי שני דברים

1. שהן ממש לא חדות 2. שהן לא נראות יפות כמו שהשמיים נראו לי בעין

Jazzphoto

New member
כמה דברים:

החדות:בגלל צמצם פתוח. הגוונים:צריך לנסות את האיזון הלבן,ולכייל ידנית,לפי כרטיס לבן,או לבחור את אחת מארבע אפשרויות,לא אוטומטיות הקיימות. בנוסף:צריך לשנות החשיפה,אוטובראקטינג, להוסיף או להוריד חשיפה, ויש גם אפשרות של כפתור ע"ג המצלמה,לא צריך תפריט פנימי. וחוץ מזה:למה אוטומט? יש אפשרות נהדרת של תוכנית ידנית לגמרי - התוצאות גם שונות לגמרי , ומה שטוב בדיגיטלי שאפשר לנסות ולנסות,עד שמגיעים לתוצאה אותה רוצים. חוץ מזה: למה לא הצלחתי לראות את המטאדאטה של התמונות ?כנראה עברו עיבוד בתוכנה אחרת - כמקוריות ישר מהכרטיס,הנתונים הללו על זמן חשיפה,צמצם וכו´ אמורים להיות מפורטים.קראתי שאפילו רק צפיה בתמונה בחלונות 2000 פוגעת בקובץ הנתונים הזה,האם זו המערכת בה א ת משתמשת ? ניסיתי לתת רעיונות - ודווקא בחשיפות כאלו, צריך לכוון את המצלמה,ולא שהיא תכוון אותך...
ג´אז. נ.ב.יש כמה אפשרויות לשינויי גוון דרך התוכנה,זו גם אופציה שלא צריך להירתע ממנה...

פינצ

New member
חוץ מהקטנה התמונה לא עברה עריכה

והמטה דטה נמצא. אבל תפוז משום מה לא מאפשר לשמור את התמונות כ jpg אלא כ bmp וזה מאבד את המטה דטה. זה מרגיז. שוב לא ערכתי את התמונות. אם תרצי אני יכולה לעשות צילום מסך של המטה דטה עבורך

פינצ

New member
אה, ותודה על ההערות ../images/Emo13.gif

ושוב, לא ערכתי את התמונות

Jazzphoto

New member
הדגש לא על עריכה אלא כיווני הצילום

שניתן ורצוי לעשות אותם כולם באופן ידני ולא להסתמך על התכניות האוטומטיות.לדעתי עדיף. העריכה - רק אם זה מקרה חירום ויש לך עודף זמן

10101

New member
התמונה השניה

נראית לי כמו צילום מאד טוב מחלון של מטוס. איך ביצעת פוקוס ? זה עם הדיגיטאלית ? בעיני זה יפה. חיים

פינצ

New member
ממטוס? ../images/Emo13.gif דוקא מהדשא בגינה שלי

את המדידות נתתי למצלמה לעשות כשהפוקוס על הירח. מאז שיש לי את הדיגיטלית לא ראיתי שום מצלמה אחרת. אני נורא אוהבת את המצלמה הזאת וטוחנת לה את הצורה עם עשרות צילומים

10101

New member
כן, כן(לעניין הגינה)

מינולטה ? כנראה שאין מה לעשות עם האוטומטיות. יש נטייה לתת להן לעשות עבורנו את העבודה שהן טובות בה, ולהשאיר לנו את הקומפוזיציה. עד כה, היא השלימה אותך יפה מאד (ובכלל זה התמונות האחרונות). חיים

amirh

New member
פינצ´לה!!

תמונות טובות מאוד וגם לטעמי . לדעתי טווח העננים והירח נמצאים באין סוף כך שאין צורך לכוון פוקוס פשוט מכוונים את העדשה למצב אין סוף סוגרים צמצם ושוט. עכשיו אולי לא שמת לב והיתה תנועת עננים אפילו קלה (אינך מציינת נתוני חשיפה ) כך שאני מעריך שתוך כדי הצילום העננים פשוט שטו ולכן התקבלה תמונה מטושטשת או מרוחה קצת. יפה מאוד עמיר.

פינצ

New member
תודה אנשים ../images/Emo13.gif

אני לומדת המון מההערות שלכם (אני חושבת ששמתם לב). יכול באמת להיות שהעננים זזו, כי המצלמה בטוח לא זזה, החצובה שלי מסיבית ולא נוטה לזוז ברוח.

למעלה