למה הרכבת מבית שמש לא עוצרת בלוד

מצב
הנושא נעול.

danczi

New member

וכך מתאפשר חיבור נוח לרכבות לרחובות-אשדוד/ראשון/באר - שבע. במצב כזה עדיף לקחת אוטובוס לפעמים. או לעצור טרמפים.

danczi

New member
האם בונים תחנת רכבת באשקלון?

וכך מתאפשר חיבור נוח לרכבות לרחובות-אשדוד/ראשון/באר - שבע. במצב כזה עדיף לקחת אוטובוס לפעמים. או לעצור טרמפים.
ואם-כן, היא נראית רחוקה מהעיר. עברתי באיזור אתמול ולא כ"כ היה ברור לי מה נעשה שם.

תחנת אשקלון

ואם-כן, היא נראית רחוקה מהעיר. עברתי באיזור אתמול ולא כ"כ היה ברור לי מה נעשה שם.
תחנת אשקלון
פרטים אודות הפרויקט ניתן למצוא באתר 'חדשות הרכבת', בפרק ה-'מעקב'.

איליה.

New member
לגבי השאלה על הריחוק מעיר

תחנת אשקלון
פרטים אודות הפרויקט ניתן למצוא באתר 'חדשות הרכבת', בפרק ה-'מעקב'.
לגבי השאלה על הריחוק מעיר
התחנה נמצאת בכניסה לעיר, אותו מקום שבו תקום גם התחנה המרכזית העתידית. זה בערך אותו מצב כמו בחיפה חוף הכרמל - התחנה נמצאת בכניסה לעיר, וזה מה שעושה את המיקום נוח.

איליה.

New member
הסיבה היא תפעולית

הסיבה היא תפעולית
כיוון שבין לוד לצומת נען יש מסילה בודדת, קשה היה לרכבת ישראל למצוא פתרון הולם שיאפשר הפעלה של שני קווים באותו קטע - הקו לבאר שבע והקו לבית שמש. אני לא יודע את הביפנוכו של השיקולים, אבל בסופו של דבר הצליחו להפעיל את לוח הזמנים, אבל רק בתנאי שהרכבת לבית שמש לא תעצור בלוד. אחרי שהמסילה בין לוד לצומת נען תוכפל, מבטיחים ברכבת ישראל שהרכבת כן תעצור בלוד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה