למה הבשלניות משאירות את סיר האורז

Cappuccino

New member
למה הבשלניות משאירות את סיר האורז

מכוסה במגבת לאחר כיבוי האש? והאם אורז מלא מהסוג שמוכן תוך 10 דקות פחות בריא מהאורז המלא הרגיל?
 
כדי שישמור על החום

ויהיה אפשר לאכול אותו זמן ארוך יותר לאחר שהוכן, בלי לחמם.
 

Levinzone

New member
האמת שלא...

אם אתה מתכוון לזה ששמים מגבת מתחת למכסה אז עושים את זה כדי שהמגבת תספוג את האדים והם לא יידבקו למכסה ואז יטפטפו על האורז... כדי שהאורז יצא אחד אחד ולא דביק.
 

Chief san

New member
האמת לאמיתה

היא שהכנת אורז עוטה הילת קדושה ומיתוסים לא מבוססים. יש כאלה שמכסים במגבת ויש כאלה שלא, יש כאלה שמכסים לפני, כאלה שמכסים במהלך וכאלה שמכסים אחרי, יש עוד הרבה וריאציות מסביב למה עושים עם האורז לפני הבישול, במהלך הבישול ואחרי הבישול יש חוקים מתמטים סבוכים ושונים ליחס המים לאורז, ואזהרות מאיימות לגבי פעולות לא חוקיות במהלך ההכנה יש בשלניות שבשבילן החוקים שאמא שלהן לימדה אותן הם בבחינת יהרג ולא יעבור. אבל האמת כפי שהתגלתה במטבחי האמפירי היא שאורז הוא לא דתי והוא גם לא שמע על כל החוקים האלה . התוצאה האמיתית היא פונקציה גמישה של זמן, חום, כמות המים וסוג האורז. את שלושת הפרמטרים הראשונים אפשר לשנות במהלך הבישול.
 
למעלה