האמת לאמיתה
היא שהכנת אורז עוטה הילת קדושה ומיתוסים לא מבוססים. יש כאלה שמכסים במגבת ויש כאלה שלא, יש כאלה שמכסים לפני, כאלה שמכסים במהלך וכאלה שמכסים אחרי, יש עוד הרבה וריאציות מסביב למה עושים עם האורז לפני הבישול, במהלך הבישול ואחרי הבישול יש חוקים מתמטים סבוכים ושונים ליחס המים לאורז, ואזהרות מאיימות לגבי פעולות לא חוקיות במהלך ההכנה יש בשלניות שבשבילן החוקים שאמא שלהן לימדה אותן הם בבחינת יהרג ולא יעבור. אבל האמת כפי שהתגלתה במטבחי ה
אמפירי היא שאורז הוא לא דתי והוא גם לא שמע על כל החוקים האלה . התוצאה האמיתית היא פונקציה גמישה של זמן, חום, כמות המים וסוג האורז. את שלושת הפרמטרים הראשונים אפשר לשנות במהלך הבישול.