למה גרושתי ממשיכה להיות רעה ?

למה גרושתי ממשיכה להיות רעה ?

אני מבקש לשתף אתכם בדבר שמאד כואב לי, ואני לא מבין למה הרוע שיש בפרעה (גרושתי למי שלא הבין עוד) מצליח להמשיך להרגיז אותי גם אחרי שעזבתי אותה לאנחות. נכון פסח מתקרב, אני לא חושב שזו סיבה מספיק טובה להבליט את הפרעוניות שבה. בואו איך דבר פשוט והכי הגיוני שבעולם הופך לויכוח בגלל אישיות רעה. אחרי שנים של פעילות למען הקהילה, בחודש מאי אני נוסע במשלחת רשמית של משרד החוץ ורוטרי העולמי לשישה שבועות סיור במדינת קולרדו -ארה``ב. במקביל שתי התאומות שלי, שגם ככה אני מיוסרמאד-מאד שאנילא אראה אותם תקופה ארוכה שכזאת, צריכות לעבור ניתוח פוליפים וכפתורים באוזניים. זה לא ניתוח דחוף, אולם בהמלצת הרופאים יש לבצע אותו כדי לשפר את נשימתם, שמיעתם ואת איכות חייהם. התעקשתי להיות בכל סידרת הבדיקות והייתי שותף כמעט לכל תהליכי קבלת ההחלטות. מאד שמחתי שרופאים טענו שהניתוח הוא קל ויכול לעזור. הכל נראה אידאלי...הצחקתם את פרעה ! ברגע שהרופא פתח יומן כדי לקבוע מועד, ביקשתי שהוא לא ייפול בתאריכי הנסיעה הרשמית שבא אני חבר, כדי שאוכל להיות לצידן במהלך הניתוח ובהחלמה ממנו. לכאורה בקשה הוגנת ומובנת מאליה...אבל לא אצל פרעה !!!!!! וכך אומרת האשה הרעה הזאת, `` אתה יכול לנסוע לאן שאתה רוצה , קודם כל- הניתוח של הבנות ואני רוצה אותו כמה שיותר מהר !!! `` הרופא אומר לה שבמילא הוא לא חושב שיש תורים... והיא בשלה, מתעקשת על חודש מאי. כל דף שהוא מעביר ביומן, היא מאוכזבת, כשהוא מגיע למועד החזרה שלי, היא כמעט התפלצה. לשמחתי נקבע מועד לאחר שובי...אך פרעה לא הניחה לזה, היא התקשרה אליהם והציקה להם שוב, בלי ידיעתי שייקדימו את הניתוח, כי זה מאד חשוב לילדות. היא מספרת לי בטלפון שיתכן וימצאו תאריך בחודש מאי, היום הודעתי לה שעל גופתי יתתבצע הניתוח כשאני לא פה ואני הולך לשגר מכתב להנהלת בית החולים שלא לבצע אותו אלא בהסכמתי המפורשת בכתב. והיא עונה לי שאם זה כל כך חשוב לי אני יכול לחזור ליומים ארצה ולשוב חזרה, ותמיד הכל יותר חשוב מהבריאות של הילדות. ואני חושב רק על עצמי, ובכלל היא תסתדר גם בלעדי, אמא שלה תעזור לה ואחרי שהוא צועקת ומקשקשת הבלים שכאלו היא מנתקת לי את הטלפון בפרצוף. תגידו לי, למה זה מגיע לי, למהההההההההההההההההההההההההההההההההההההה ? מה בסה``כ ביקשתי, להיות לייד בנותי שיתעוררו מההרדמה ? לעזור לקחת אותן הביתה ? לטפל בהן מעט ? להרגיש אבא ? נכון אני נוסע, לא לנופש פרטי, אלה במסגרת מחייבת ואני לא יכול לחזור באמצא, ומה גם שזו הזדמנות של פעם בחיים ואין כוונה לוותר עליה. אבא היא אכולת נגעים של קנאה, חייבת לתת לי רגשות אשם. בגלל האישיוית הנאלחת שלה ברחתי ממנה כל עוד נפשי בי, נכון יש לנו ילדים משותפים, ואני לא יכול לעזוב אותה לגמרי, ואפילו אני מעריך אותה מאד בתור אמא מסורה, אבל למה לעזזל אני חייב לסבול אותה ואת האישיות שלה גם שהנחתי כמעט הכל מאחור. תגידו הילדים ואתם תצדקו לחלוטין, הבאתי ילדים לעולם ואין מאושר ממני אבל לא ידעתי שעל גבם יתנהל מסע כמעט שיטתתי להוציא אותי אשם בכל הזדמנות שפרעה תמצא לנכון. הראיתי לכם דוגמא אחת מחיי, איך אי אפשר להתגרש באמת טוטאלית כשיש ילדים, אני אוהב את בנותי ואני רוצה להעריך את האמא שלהן, אבל היא לא נותנת לעשות את זה בלי כאב. את כל הגירושים האלה כיוונתי כך שבנותי לא ייפגעו מהם, ויתרתי על הכל, דירה, ריהוט, מזונות גבוהים..הכל ! את הטעות שעשיתי כשהתחתנתי איתה כנראה אצטרך לשלם כל חיי וזה מילא -אני אתחסן והיא לא תוכל לשבור אותי, אבל למה על חשבון הבנות? למה ? !!! מה בסה``כ רציתי... לללטף ולהחזיק את היד לבנות שלי אחרי ניתוח ? שלכם, ענבר

מיכי

New member
ענבר היקר

גרושתך ממשיכה להיות רעה כי זו הדרך היחידה שהיא יכולה לצעוק ``שימו לב אלי, אני כאן, אל תשבו שהלכתי לאיזשהו מקום`` אין ספק שהיא יכולה להשתנות אבל אתה לא יכול לעשות את השינוי הזה, רק היא וכיוון שעכשיו אתם לא באותו צד של המתרס למעשה אין לך סיכוי אלא אם כן היא פשוט תקום יום אחד ותחליט להשתנות. איך פותרים את זה? מניסיוני האישי הפתרון היחיד הוא לותר לוותר??? איך אפשר??? זה ניתוח של הבנות שלי עצמי ובשרי, איך אפשר לוותר??? אפשר, כי אם תבין שלא בזה תלוי הקשר שלך איתם ושהם יאהבו אותך כי אתה באמת אוהב אותן ומשקיע בהן הם יהיו קשורות אליך כל החיים גם אם לא תהיה לידם ממש כשיתעוררו מהניתוח. מאידך האמא החביבה שלהם תבין שהיא לא יכולה לערער את שלוותך על ידי שטיקים מרושעים כאלה ותבין שהחשיבות שלהם בעינך גדולה מכל מריבה טיפשית שהיא יוזמת ותראה שהיא לא יכולה לשגע אותך ולהציק לך אז היא פשוט תרגע בעצמה ותלך לחפש לעצמה דברים יותר טובים לעשות עם החיים שלה חוץ מלחפש איך להרוס לך את הבריאות. או כמו שאני אומרת לביתי המדהימה בת הארבע שילדים טיפשים ומרושעים בגן מצייקם לה, יותר נכון ילד אחד טיפש ומרושע... אין מה לעשות יש ילדים רעים, אנחנו רק צריכים לא ללמוד מהם וללכת לחברים שאנחנו אוהבים ולאלה שאוהבים אותנו בקיצור לתת לכל הפרעונים שסביבנו להתבשל במיץ של עצמם!!! בהצלחה לך ולבנות בניתוח, רפואה שלמה וטיסה נעימה ואל תשכח להביא מתנות!

מיכי , את רואה את הדברים

בצורה מאד נבונה, ואני הפקתי מתשובתך הרבה חיזוק. תודה יקירתי. שלך, ענבר

חן.

New member
ענבר איש יקר...

התאפקתי לא להפסיק את הקריאה באמצע אם כי הסנריו מוכר... לא מדובר כאן בסכנת חיים ואין כאן מצב חירום, אני מכירה את ענין הכפתורים מקרוב, כשבני היה קטן. ואצלו היה יותר חמור כי דובר בהשתלת עור תוף... קיצור לענין, לניתוח אין שום קשר לגירושין, גם אם הייתם היום נשואים, היתה נסיעה במועד זה, והיה ניתוח על הפרק... אני בטוחה שאתה אוהב אותן, אין לי שום ספק, ואני לא חושבת שתהיה אבא רע אם תסע, והניתוח יתקיים שלא בנוכחותך, אם יש לה מי שיעזור לה כשאתה בחו``ל. היא רוצה להקדים את הניתוח כי היא מרגישה את הכאב וחוסר הנוחות של הילדות , זה עכשיו מרכז חייה, אתה לא יכול לשנות את זה, ובוודאי לא את האופי שלה. עובדה פשוטה: הקריירה שלה עכשיו זו אימהות, הקריירה שלך - משהו אחר. שניהם לגיטימיים.... פרעה נשאר פרעה, היהפוך כושי חברבורותיו?...

חן, אני שמח שאת מראה את

הזוית שלה, אני עדיין חושב הגישה שהצגת לא נכונה ונועדה להוכיח משהו אחר, ולו דאגה נטו לילדות. 5 שנים הילדות סובלות מהסיפטומים כך או אחרת, אני חושב שחודש לא אמור לשנות עבורם דבר, מה גם שהיא עושה זאת כמעט בכוח, כאשר אין תורים בנמצא. שנינו מנהלים קריירה -מקצועית כזאת או אחרת בעצם היותינו אנשים עובדים. גם אם פרעה מנהלת במקביל קריירת אמהות, אני לא חושב שאני וותרתי על קריירת האבהות במקביל גם כן. חן דעותינו חלוקות, לפעמים אני חושב שנשים וגברים חושבים אחרת, אולי זה נכון ואולי זה לא, אולם אני מכבד את דעתך תהיה אשר תהיה ועוד יותר אני מעריך את העובדה שנתנת לי את זויות הראיה שלה, בשפה לא פרעונית. תודה חן ! שלך, ענבר

חן.

New member
זה מה שאמרתי

חודש לא אמור לשנות, אבל פרעה נשאר פרעה... ואנחנו נשאר חברים... :)

שבור

New member
האמת...

הייתי עונה לך אבל זה לא המקום אני (עדיין חולה עליך אחי)

יוליוס

New member
ענבר ידידי

אני מעריך את הבעת האמון ברם , מאחר והערכתי אליך רבה אף היא אמנע בכל זאת מתגובה . שלך אני

עכשיו זה מסקרנות

חמודי, אם יש לך מה להגיד, אז תאמר. ואם לא , מה אתה משאיר אותי במתח ? לא יפה ....נוווווו, אוף איתך. שלך, ענבר

taltallim

New member
ענבר..

בחחיאת אללה - היא פרעה אמיתית!!!! ילדותית, מרשעת, קנאית, קטנונית, אנוכית... טוב, את כל זה אתה יודע נכון? כי בגלל זה תודה לאל, התגרשת ממנה!!! ואני ממש לא מאמצת את גישתה התבוסתנית של חני (תשסלחי לי חומד!!!) ומיכי כבר יותר בכיוון אבל בסיבוב האחרון קצת מתקלקל... לה (תסלחי לי גם את!!!) ואני איתך מאחורי העמידה האיתנה על זכותך האמיתי, הכנה, הישרה ואנושית להיות שם עם בנותיכך!!!! זה שהיא, המסכנה והמוגבלת (פרעה כוונתי!!!) - מנסה לקחת זכויות אלה ממך - רק מראה (וגם כאן אתה צודק) שוב כמה היא תקועה במגבלות שלה. זה לא צריך להפריע לך חמודי - לכל אחד יש חיים - אז תקח אחריות על שלך והיא תסתדר (או לא- זה בעיה שלה) עם שלה. טוב שאמרת שתכתוב מכתב למנהל... וכדאי מאד לברר אם לא צריך לעשות זאת כבר!!! פרעה מתנהגת כמו ילדה מפגרת שלקחו לה את הסוכריה... ועכשיו משתוללת באמוק. יודע מה הכי חשוב עם ילדים כאלה? לשים להם גבולות!!! לא בכח, לא במכות או צרחות!!! פשוט לעשות את מה שנכון (שזה לא לאפשר לה לבצע את זממה). היא מנסה לשחק אותה אמא טובה (אולי כזאת אבל לא כרגע) לטובת הילדות וכו` אבל האמת שלא מסוגלת לראות כעת... מעבר לחוטם של עצמה - כי אם היתה עוצרת רגע וחושבת באמת על טובת הילדות... היתה מבינה שהיו מאד רוצות את אבא שלהן איתן שם!!!! וגם היא חיבת ללמוד להתחשב ברצונות שלך - האבא -בכל מה שקשור לבנות!!! תבין, מתי שהוא צריך להתחיל לחנך אותה - ואם תוותר עכשיו - אלוהים יודע מה יהיה בפעם הבאה... אולי חלילה יותר חמור ממה שעכשיו... וחוץ מזה - אין זמן יותר טוב מעכשיו!!! אז תעבור את העניין באסרטיביות!!! תן לה להבין שאתה רציני בקשר לזכויות שלך... זהן לא משהו חסר כל ערך שהיא יכולה להחליט עליו ותראה איך שבפעם הבאה (והיא תגיע... אין מה לעשות) יהיה הרבה יותר קל!!! תלתלים

חן.

New member
תלתלימים...

אני רחוקה מלהיות תבוסתנית..נראה לי שלא הסברתי את עצמי נכון...חבל...

תלתלים יקרה, אני וותרן מטבעי

אבל לא הפעם ! אמרתי לה חד וחלק שעל גופתי יקרה הדבר, פשוט לא יקום ולא יהיה ! חלאס אני טוב טוב, עד שפוגעים בדברים הכי יקרים לי. כל שנותי איתה הייתי הצד המוותר עד שוויתרתי גם עליה. אני איש עקורונות ומנהיג טבעי , אם באגודת הסטודנטים, אם במועצת תלמידים, אם בחברה, אם במועדוני ההתנדבות ואם בעבודה..רק עם פרעה לא רציתי אפילו להתווכח, כי שום דבר לא קורה אצלה מנימוקים רצוינליים, תמיד ככה היא החליטה וזהו !!! המכתב להנהלת בית החולים שוגר, עם העתק לגורמים בכירים במשרד הבריאות והעתק לפרעה במסירה ביד. היום אחה``צ היא תגלה שגם אני יודע לשים גבולות שצריך ! חבל שהיא הובילה אותי לנקוט בצעדים פורמליים כאלה...אבל לא נשארו לי ברירות. לצערי היא יודעת שני היום מאד מאושר, שקודמתי בעבודה, שמצאתי אהבה חדשה אולי היא לא מאושרת כמוני (לא יודע לא שואל). אין לי ביטחון בדברי אבל, אולי זאת דרכה לפגוע בי בעקיפין על בדידותה. אנא קחי את הפיסקה האחרונה בגדר השערה בלבד, אני שונא לחשוב מחשבות כאלה, אבל אני לא מבין למה היא בכוח ממשיכה להתנהג כך אלי ? שלך, ענבר

taltallim

New member
ענברוש...

אתה בסדר!!! וותרן כשצריך... ועומד על שלך כשצריך!!! ונראה לי, אם יורשה לי... שההיסטוריה המשותפת שלך עם פרעה רק לימדה אותך כמה משלמים ביוקר על כך שלאעומדים על גבולותינו וזכויותינו... גם בתוך קשר!!! אז......... בעניין פרעה סגור!!! ואתה, תשמע למכשפה עם נסיון רב כמוני, תגלה עוד בהמשך כמה פירות תקטוף מכך!!! ובקשר.... להווה - אהבה חדשה? נהדר!!! רק עינברי, ללמוד מטעויות ולא לחזור על דרכי התנהגות לא אדפטיביים הא? לא לוותר על גבולותיך... אחרת אתה תהיה סמרטוט... והיא לא תרצה לעשות ספונג`ה!!!! בהצלחה... ואחלה נסיעה... מסור ד``ש לאמריקקים האלה... אהובי נפשי, תלתלים (שהתחברה לרגע לשורשיה בארץ הדוד סם...)

תאנה

New member
ענבר ידידי

תראה מה אני חושבת: בחיים שלנו אנחנו נדרשים להרבה ויתורים - חלקם צודקים יותר וחלקם פחות. הרצון שלך מובן והצדק שלך גם מובן. סביר להניח שמה שמניע אותה נכון בשבילה באותה מידה. אבל תחשוב טוב על השורה התחתונה. מה שהבנות יראו ויקבלו בסוף, הם ירגישו את האיבה ביניכם והחזקת היד שלך אחרי הניתוח כבר לא תהיה אפקטיבית. לפעמים צריך לוותר ולא להתעקש ועל זה נאמר: `` אל תהייה צודק- תהייה חכם`` ותחשוב רק על טובת הילדות שלך - בהצלחה תאנה

מצטער תאנה

טובת הילדות בכל מקרה , שאני אהיה ליידם בשעות קשות כמו בשמחות. אני האחרון שמייצר איבה, ואני תמיד דאגתי לשמור איתה על יחסים הכי טובים שאפשר. אפילו כל פעם שני לוקח את הבנות, היא מקבלת חיוך ממני ונשיקה על הלחי...מה ייצא לי מזה ? לא כל יום שתי התאומות שלי עוברות ניתוח בהרדמה מלאה באותה השעה. אם חלילה יקרה סיבוך, לא אני אסלח לעצמי כל חיי ולא הם. אני חולק עליך, אני מספיק חכם הפעם כדי לעמוד על שלי, וזה יקרה. ויש לי אישה מספיק אינטילגנטית להבין שהיא בחרה לעלות על עץ גבוה מידי, אם היא לא יורדת, אני כורת אותו. מבחינתי זה קו אדום לא זמן לויתורים ! שלך, ענבר

שי33

New member
זה בדיוק מה שרציתי

להגיד לך, היא בטוח תרד מהעץ הזה, הרי ברור ששניכם יכלתם להלחם ובחרתם שלא, על כל מיני דברים אחרים, היא יודעת שיחס גורר יחס והיא יודעת שעדיף מכל הבחינות שתהיה שם כשזה קורה, מה גם שאכן כרגע התור נקבע לאחר חזרתך. מה שאני מציע, תספור עד 10 , פרה פרה, תרגע ותרגיע.... ואת כל ההמשך כבר מסרתי לך טלפונית אז יאללה אחי נפגש. ביי שי.

למעלה