למה אלוהים לוקח את הטובים ביותר

apex2

New member
למה אלוהים לוקח את הטובים ביותר

כשאני מתחנן שיקח אותי,
אין כבר כוח ייאוש אין סופי שאין לו סוף
במקום לקחת אנשים כל כך טובים קח אותי !!!!

אתה חדש פה?

אני לא מכירה את הניק..
בכל אופן, אני בטוחה שאתה מהטובים שאלוהים דווקא לא לוקח
פשוט, הסובלים- גם אם נגיד לא היו טובים פעם, אחרי הסבל הם כבר טובים. אני יודעת את זה בברור.
אני רוצה לאחל לך שבמקום לייחל למוות, תצליח להאמין שיהיה טוב, ואז תוכל לייחל לטוב, ולהתפלל אליו
ואני מאמינה שהוא יבוא
כי אני מאד מאמינה בקארמה

apex2

New member
חדש ישן

הייתי פורום מקביל לפני כמה שנים
באמת שאני כבר שנים מנסה לייחל לעצמי רק טוב ומנסה לחשוב תמיד חיובי ולנהות ממה שיש
כמה אפשר לשרוד בשקר הזה ?!
כמה אפשר להמשיך להשלות את עצמי ?
אני לא חיי אני מת מפנים, הגוף שלי כבוי
תמיד הייתי בעד אופטימיות אבל לכל דבר יש גבול מסוים
סתם הייתי פשוט חייב לפרוק
כבד לי

חיבוק יעזור?

מבינה את הקושי הגדול..
גם אני עומדת על שפת התהום הזאת, רגל במים ורגל בחוץ, ומתנדנדת בין תקווה למוות
רוצה רק להבטיח, שבמקום הכי כואב הזה, כשכבר אין לאן לרדת יותר,
זה סימן שעכשיו אפשר כבר רק לעלות
אבל צריך להשקיע בזה
מה אתה עושה בשביל זה?

apex2

New member
חיבוק אף פעם לא מזיק, תודה.

כרגע הראש שלי מתפוצץ, ולא חושב כמו שצריך
להשקיע? אני נותן את כל כולי אבל שהנפש בפנים מת
כנראה שכל מה שאני עושה לא שווה כלום
אני כבר הפסקתי להיות אופטימי או לחפש תקווה .

חבל

כי כשאין תקווה, אז באמת החיים לא נסבליפ. רק שאני יודעת שלפתח תקווה זה קשה מאד כשפשוט אין אותה...
ספר לי על ההשקעות שלך, איך אתה משקיע בלהרגיש טוב? מה אתה עושה בשביל זה?
ו.. האם אתה מטופל?

apex2

New member
מנסה לחיות כרגיל

ולעשות את הדברים שאני אוהב, שגורמים לי להרגיש טוב אבל זה מיד אחר כך חוזר לאותו מצב
אני משתדל לשדר שהכל בסדר ושאין בעיות ושהכל טוב איתי אבל שום דבר לא עוזר .
תמיד רציתי לפנות לייעוץ, אין לי תאפשרות להרשות את זה לעצמי
וחוץ מזה אני בן אדם נורא סגור, נורא קשה לי לדבר על מה שכואב לי
מאוד קשה להוציא ממני דברים אני בן אדם סגור ושקט

קודם כל

אני נורא מעריכה את המאמצים שלך. אתה באמת גיבור!
אבל אני חושבת שדווקא הניסיון לשדר "עסקים כרגיל" לוקח המון כוחות ולא בהכרח מועיל.
אני מבינה שמאד קשה להיפתח בטיפול. לי לקח כמעט שנה עד שנתתי אמון במטפלת שלי והתחלתי לדבר, אבל בכל זאת התמדתי בלבוא אליה כי הרגשתי שיש לי שם מקום בטוח ושכשאני ארצה היא שם בשבילי.
יש טיפולים מסובסדים דרך קופות חולים ויש גם דרך תחנה לבריאות נפש שבאזור מגוריך
ואולי - אני לא יודעת, אבל אולי אתה זקוק גם לפסיכיאטר שייתן לך תרופה משתעזור לך להרגיש טוב יותר
שווה לך להתגבר על הקושי וללכת. ואולי יש מישהו שיוכל לבוא איתך בפעם הראשונה וזה יהיה קל יותר

אופירA

New member
מנהל
אלוקים לוקח את הטובים ביותר

ושותל אותם פה, לעשות עבודה שחשובה עבורם ועבור האנושות. את מי הוא ישים פה, את אלו שלא מוכשרים לעשות את העבודה הכי טובה?

אתה מתאר רצון למות, ייאוש אינסופי, סבל נורא וחוסר יכולת ליהנות, חי-מת, ועדיין אתה סבור שיש טעם להימנע מטיפול?
קשה לך לדבר על מה שכואב לך, ברור. אבל לסבול את מה שאתה עובר לא קשה לך?...

לעניות דעתי כרגע אין לך מה ללכת לטיפול שיחתי, אלא דווקא לייעוץ פסיכיאטרי, כי את עוצמת הייאוש הזה צריך להחליש ע"י תרופות נגד דיכאון, ורק אז אפשר לעבוד עם מטפל שיחתי.
הפסיכיאטר בקופ"ח לא עולה כסף, אז תתחיל עם זה.

אני מסכימה מאוד עם האמירה שלך: "כמה אפשר לשרוד בשקר הזה?!"
רק שהשקר שאתה סובל ממנו זה ההרגשה הרעה. ואכן, אי אפשר לשרוד כך, וחובה למצוא טיפול שיקל עליה ולו במעט, ועדיף כמה שיותר.

אני מסכימה גם עם השאלה שלך, כמה אפשר להמשיך להשלות את עצמך? באמת, כמה זמן תוכל להמשיך להשלות את עצמך שהמצב יעבור אם תתמקד באופטימיות ובחשיבה חיובית ולחיות את החיים "רגיל" ולעשות מה שאתה אוהב?
משל למה הדבר דומה, לאדם השוקל 100 קילו ומקווה שיהיה טוב ושעם הזמן הוא ירזה. עם הזמן הוא שוקל 120 קילו ומקווה שיהיה טוב ועם הזמן הוא ירזה. עם הזמן הוא שוקל 150 קילו, ואח"כ 200 קילו, והוא עדיין מקווה שיהיה טוב עם הזמן, וממשיך להשלות את עצמו.

אתה סובל, אז אתה רוצה למות. אלוקים רוצה שתשקיע בטיפול (כולל שינוי סדרי עדיפויות בחיים). אתה לא מבין מה זה מוות, ואלוקים מבין היטב מה זה חיים. אז למה כדאי לשאוף - לרצון שלך או לרצון האלוקי?

apex2

New member
...

התשובה שלך יכול להיות נכונה וההשקפה שלך גם כן
אבל יש אנשים שמה לעשות אין להם את הכוח או את היכולת להתמודד עם מצבים כאלה
למה כולם נגד בן אדם שרוצה ללכת מפה ולא להיות פה יותר ?
יכול להיות שזה לפעמים כן הפתרון המושלם שפותר תבעיות
אני ממש מציאותי ואני חושב שאין מוצא לפעמים יכול להיות שהפתרון כן נימצא במקרה הרע ביותר

אופירA

New member
מנהל
כי מה שהוא "רוצה" לא הגיוני

זה כמו שהוא ירצה להחזיר את העבר אחורה, ולא להיוולד בכלל. הוא יכול לרצות - זה לא הגיוני.
זה כמו שהוא ירצה להיות מישהו אחר, לא הוא. זהות אחרת. זה לא הגיוני, אז אנשים יתנגדו לרצון הזה.

הרצון שלך למות נובע לא מהרצון של האני האמיתי שלך, אלא מהרצון הנוצר בנפש הפגועה. אם הנפש היתה בריאה, בוודאי שלא היית רוצה למות, כי בכל אדם נורמלי טבוע רצון חיים. אנו יודעים שאם היית מקבל טיפול, לא היית רוצה למות, ולכן אנו מבינים שהרצון שלך למות אינו באמת מה שאתה רוצה, ומבקשים שתבין את זה, לטובתך.
חוץ מזה, חלק מאיתנו יודעים עד כמה זה לא פותר בעיות.
אם משום שחלק מאיתנו יודעים שהאדם ייאלץ לחזור בגלגול נוסף, ואם משום שחלק מאיתנו כבר התנסה בלנסות למות, וגילה שהוא רק החמיר את מצבו הבריאותי ולא הצליח למות... אתה רוצה לקחת סיכון שתחמיר את מצבך הבריאותי באופן בלתי הפיך?

כולם נגד אדם שרוצה ללכת מפה, כי הם לא רוצים שהוא יילך מפה. אבל אדם שרוצה ללכת מפה, למה הוא צריך שאנשים יהיו בעדו? מה הוא מצפה מהם, שיעזרו לו? הוא לא מבין שזה לא הגיוני שיעזרו לו?
הוא מפחד ורוצה תמיכה בצעד שלו, כדי שיהיה לו כוח? אז האנשים מבינים שהוא מפחד כי זה לא רצון אמיתי של ה"אני" שלו, ולא רוצים לתמוך ברצון דמיוני ולא נורמלי מבחינה אנושית.

למעלה