לכל מי שמבין מעט במכונאות

מצב
הנושא נעול.

אתמול שמעתי שאחד הדברים המיחדים את האוטובוסים של מרצדס זו העובדה שאין להם שלדה (שאסי). א. האם זה הגיוני? (לא?!?!?) ב. האם זה נכון? ג. מה יש להם במקום שלדה? ד. מאיזה שנת יצור או דגם אין להם שלדה? אשמח אם מקור מוסמך (מוסכניק של אגד???) יוכל לענות על השאלות

cmr

New member
שילדה

אתמול שמעתי שאחד הדברים המיחדים את האוטובוסים של מרצדס זו העובדה שאין להם שלדה (שאסי). א. האם זה הגיוני? (לא?!?!?) ב. האם זה נכון? ג. מה יש להם במקום שלדה? ד. מאיזה שנת יצור או דגם אין להם שלדה? אשמח אם מקור מוסמך (מוסכניק של אגד???) יוכל לענות על השאלות
שילדה
לכל האוטובוסים שאני מכיר אין שילדה (שאסי), כפי שהיו בליילנדים

לוולוו ולמאנים יש שלדה

שילדה
לכל האוטובוסים שאני מכיר אין שילדה (שאסי), כפי שהיו בליילנדים
לוולוו ולמאנים יש שלדה
בוולוו אפשר לראות אותה בפירוש (בעיקר באוטובוסים של מרכבים) בתא המטען ואם תסתכל טוב מתחת לכנף שח הגלגל האחורי תראה את השלדה ללא מאמץ

שלדה של וולוו B7L (הדגם של קווים)

לוולוו ולמאנים יש שלדה
בוולוו אפשר לראות אותה בפירוש (בעיקר באוטובוסים של מרכבים) בתא המטען ואם תסתכל טוב מתחת לכנף שח הגלגל האחורי תראה את השלדה ללא מאמץ
שלדה של וולוו B7L (הדגם של קווים)

BUGO 54

New member
אולי אני אצליח לשכנע את אבייתר

התמונה לא משכנעת אותי. דבק בגרסתי.
כאשר אנחנו קוראים למיפרקיות "דו פירקי" זה מכיוון שכאשר מתבוננים באוטובוס כאוטובוס, ולא כשילדה ערומה, אנו רואים שני פרקים 1. קידמי 2. אחורי (קרון). דו מפרקי זה אוטובוס המחולק לשלושה פרקים ועל כן הוא נקרא תלת פירקי. עורכי הספר "אגד קווים ונקודות" קראו למפרקית "דו פרקי". אני מניח שהם רצו לדייק ואני מניח שיש להם את הידע והיכולת לעשות כן. אני מקווה ששיכנעתי אותך. לילה טוב.

BUGO 54

New member
וזה דו מפרקי - תלת פירקי.

כאשר אנחנו קוראים למיפרקיות "דו פירקי" זה מכיוון שכאשר מתבוננים באוטובוס כאוטובוס, ולא כשילדה ערומה, אנו רואים שני פרקים 1. קידמי 2. אחורי (קרון). דו מפרקי זה אוטובוס המחולק לשלושה פרקים ועל כן הוא נקרא תלת פירקי. עורכי הספר "אגד קווים ונקודות" קראו למפרקית "דו פרקי". אני מניח שהם רצו לדייק ואני מניח שיש להם את הידע והיכולת לעשות כן. אני מקווה ששיכנעתי אותך. לילה טוב.

abarth

New member
זה מאוד פשוט:"מפרק" זה הציר, החיבור

זה מאוד פשוט:"מפרק" זה הציר, החיבור
בין שני ה"פרקים", שהם הגוף (כל חלק הוא פרק). בדיוק כמו שהברך שלנו היא "מפרק", והירך והקרסול הם "פרקים".

ארזS

New member
לא נראה לי שתצליח לשכנע את אביתר.

לא נראה לי שתצליח לשכנע את אביתר.
כבר ניסיתי המון פעמים לשכנע אותו. דיברתי עם מומחים במוסכים של "דן" והאוטובוס הוא ללא כל צל של ספק מפרקי ולא דו מפרקי. אפשר בהחלט לקרוא לו דו פרקי. וזה בדיוק כמו שהמרפק ביד שלנו מחבר שני פרקים. אבל הד"ר נשאר בשלו. וזאת זכותו.

מנחם מיכלסון איננו מבין באוטובוסים

והוא אדם מדהים ונחמד בצורה יוצאת-דופן ! הוא אחד האנשים הכי נעימים שיש אך מה לו ולאוטובוסים ? האוטובוס הינו אוטובוס דו-מפרקי ולו שני מפרקים או פרקים !

ארזS

New member
לא הבנתי את הקשר של מנחם מיכלסון

והוא אדם מדהים ונחמד בצורה יוצאת-דופן ! הוא אחד האנשים הכי נעימים שיש אך מה לו ולאוטובוסים ? האוטובוס הינו אוטובוס דו-מפרקי ולו שני מפרקים או פרקים !
לעניין הזה. הוא באמת אדם נחמד ואני מכיר אותו באופן אישי, אבל מה הוא קשור לכאן ?

תקרא את ההודעה של בוגו 54 ותבין:

לעניין הזה. הוא באמת אדם נחמד ואני מכיר אותו באופן אישי, אבל מה הוא קשור לכאן ?
..."עורכי הספר "אגד קווים ונקודות" קראו למפרקית "דו פרקי". אני מניח שהם רצו לדייק ואני מניח שיש להם את הידע והיכולת לעשות כן." עד כאן בוגו 54 והציטוט. כך הוא כותב והרי את הספר ערך וכתב מיכלסון !!! אני מקווה שעכשיו התבהרו השמיים.

ארזS

New member
קראתי את ההודעה

..."עורכי הספר "אגד קווים ונקודות" קראו למפרקית "דו פרקי". אני מניח שהם רצו לדייק ואני מניח שיש להם את הידע והיכולת לעשות כן." עד כאן בוגו 54 והציטוט. כך הוא כותב והרי את הספר ערך וכתב מיכלסון !!! אני מקווה שעכשיו התבהרו השמיים.
קראתי את ההודעה
אבל השמים לא התבהרו. מה שכן התברר זה שמו של מחבר הספר. ובכל מקרה, בוודאי שמת לב שכתבתי לבוגו שאין סיכוי להזיז אותך מדעתך.

כאשר ביקר בישראל המהנדס הראשי

קראתי את ההודעה
אבל השמים לא התבהרו. מה שכן התברר זה שמו של מחבר הספר. ובכל מקרה, בוודאי שמת לב שכתבתי לבוגו שאין סיכוי להזיז אותך מדעתך.
כאשר ביקר בישראל המהנדס הראשי
של מרצדס, הוא הסביר לי שזהו אוטובוס דו-מפרקי או דו-פרקי אך המילה דו חייבת להיות נוכחת. בוא נפסיק עם השרשור הזה כי זה פשוט כבר לא מעניין, ובכל מקרה מתחת לשולחן הסיבובי יש 2 מיפרקים ולא אחד !!! אני פירסמתי בעבר תצלום תקריב של העסק הזה שהבהיר אחת ולתמיד כי זהו אוטובוס דו-מפרקי !

ארזS

New member
אמנם אין לי מושג במכונאות לצערי

אבל ראיתי לא פעם ולא פעמיים שלדות של אוטובוסים (מאן, וולבו ונדמה לי שגם מרצדס) שמגיעות באוניות לנמל אשדוד ומועברות משם בנסיעה למפעלי ההרכבה "מרכבים" ו"הארגז". אז זאת אומרת שיש שלדות לאוטובוסים האלה.

ארזS

New member
זה שאין לי מושג במכונאות

אבל ראיתי לא פעם ולא פעמיים שלדות של אוטובוסים (מאן, וולבו ונדמה לי שגם מרצדס) שמגיעות באוניות לנמל אשדוד ומועברות משם בנסיעה למפעלי ההרכבה "מרכבים" ו"הארגז". אז זאת אומרת שיש שלדות לאוטובוסים האלה.
זה שאין לי מושג במכונאות
עדיין לא אומר שהתפוז
צריך להכפיל את ההודעות

מצב
הנושא נעול.
למעלה