לכל מי שהיה לו אכפת, שאל והתעניין

odeia

New member
לכל מי שהיה לו אכפת, שאל והתעניין

מחר אור אצל מטפלת חדשה, בעיקר לאור הגילויים האחרונים: היום עזבתי באמצע העבודה והצאתי אותה מהמטפלת. מחר תבוא חדשה אלינו הביתה, מקווה שזו תהיה טובה לאור. יהיה יותר יקר כספית, אבל אולי אוכל בשלב מסויים להוסיף שעות וכסף לקופה המשפחתית. התברר לי היום משכנה שהיתה אצל המטפלת בכמה בקרים, שהיא משאירה אותה יום שלם בלול ומחזיקה אותה על הידיים כשהיא פותחת את הדלת. קקי משאירה אותה שעות ופיפי מחליפה רק לפני שאני באה (לאן נעלמו הטיטולים?) את החלב השאוב (שעולה לי בדמים נוראיים) היא מפשירה לפני שאני באה ולא נותנת לאור, השכנה לא יודעת מה היא עושה עם זה, בטח נותנת לילדה שלה או שופכת, ומראה לי בקבוק עם טיפה חלב, כאילו אור אכלה הכל. היום בערב כשבעלי בא לקחת את הדברים ואמר לה שלא ממשיכים היא אמרה לו שהיא כבר יודעת. היא לא נתנה לו את הדברים, אמרה לו מחר בבוקר. בטח רוצה להתעמת איתי לבד, בלעדיו. שאלה מה עם הכסף. אמרתי לבעלי, כסף היא תקבל, אם אני אקבל הכל חזרה.

droli

New member
תתחדשו, מזל טוב, מה אומרים??

העיקר שהחלפתם אותה. ומזל שכלום לא קרה. אולי הכי חכם "להשאיר את העבר בעבר" להמשיך הלאה, ולשכוח אותה ואת מה שעשתה, או מה שהיתה צריכה לעשות ולא עשתה.

odeia

New member
זה מה שמנסים לעשות, נקווה שהיא לא

תנסה להכנס איתי לריב. עוד יותר מקווה שלא נגרם לאור נזק נוראי, היא כל כך נצמדה אלי לאחרונה שעכשיו ברור לי למה.

ARCH 2

New member
קצת תמוה בעיניי

מה שאת כותבת (בעיקר כי זה סותר דברים שכתבת ממש לאחרונה), אבל לפחות עשית את הצעד הזה. שיהיה בהצלחה עם החדשה.

odeia

New member
אני יודעת, בגלל זה לא מבינה

בהתחלה היא כל כך אהבה אותה, באיזשהו שלב היה שינוי, אבל השינוי הגדול היה רק לאחרונה ואנחנו עדיין לא יודעים למה.

vered4

New member
אני לא אוהבת מטפלות

מעדיפה תמיד משפחתון. בדיוק בגלל הסיבה הזו- מאוד קשה לדעת מה קורה (והדברים שאת מספרת ממש מדכאים). למה חזרתם ולקחתם מטפלת אחרי הניסיון שיש לכם? מאחלת לכם שהפעם יהיה טוב.

עמית@

New member
גם אני, לא רוצה מישהי בבית שלי.

לא משאירה את הילדה שלי לבד עם מישהי אחרת.

שאלה קשה, שאנחנו מתחבטים בה

עכשיו. יש המון יתרונות למטפלת, אם היא טובה. יחס אישי ותשומת לב מלאה הם העיקריים שבהם, אני חושבת. מד שני, אין דרך להשגיח על מה שבאמת קורה. מעון מסודר מצד שני, הוא אמנם מסודר ומושגח, אבל מצד שני יש המון ילדים, וגם אם יש יחס טוב של מספר ילדים לכל מטפלת, עדיין כשיש הרבה ילדים יש כאלה שנזנחים בצד. פתרון האמצע, משפחתון הוא הכי גרוע בעיני. גם לא ילד יחיד, וגם אין השגחה מוסדית. בקיצור, לי אין מושג מה הכי טוב בצורה מוחלטת. הנסיון שלי עם מטפלות היה מאוד מוצלח (כנראה שהיה לנו הרבה מזל בעניין), ועם שתי האפשרויות האחרות הרבה הרבה פחות טוב. עכשיו אנחנו צריכים לקבל החלטה לגבי הקטן, ואני שוב מודאגת.

ואת העיקר שכחתי.

שחמה בשבילך, אמא של אור, ומקווה שזו תהיה יותר מוצלחת מהקודמת.

ARCH 2

New member
בעיניי

עדיף מטפלת לפחות עד גיל שנה וחצי, אבל היא חייבת להיות עם המלצות חמות מאנשים שאני מכירה וסומכת על שיקול דעתם
לגבי מעון מסודר, אני מאמינה שאפשר למצוא מן משפחתון/ מעון פרטי (עם פיקוח) עם יחס טוב בין מטפלות לילדים, רק שאולי צריך לחפש קצת יותר. אני לא זוכרת מאיפה את בארץ, אבל באיזור שלי אני יודעת על אחד מצויין (איזור השרון).

לא ממש מהאיזור שלך.

אני מאיזור חיפה. מסכימה איתך לגבי המטפלת. אני מעדיפה להשאיר גם עד גיל שנתיים. אני בוחנת כרגע מטפלות ומשפחתונים באיזור שלנו, ומקווה למצוא פתרון שיתאים לנו. מעבר להמלצות, מה שאני עושה זה לבחון את המטפלות בשכונה. אני יוצאת לסיבוב עם הילד בבוקר, באותה שעה שכל המטפלות עושות את זה, ומסתכלת על האופן בו הן מטפלות בילדים. חלק נהדרות, וחלק נוראיות.

ARCH 2

New member
גם אני בעד

עד גיל שנתיים, לכן כתבתי לפחות עד שנה וחצי. יש כאלה שמכניסות לפני ומרוצות. כל אחת ועמדתה בעניין (אני הכנסתי לגן בגיל שנה ועשרה חודשים, אבל עד אז היא היתה איתי בבית ועם ההורים שלי שתפקדו על תקן מטפלת). הדרך שלך לבחון ולבדוק מטפלות היא דרך נכונה מאוד. אין כמו מראה עיניים.

חוה 1

New member
אני בעד מטפלת , במשפחתון תינוק

לא מקבל בוודאות את מה שהוא צריך. הוא צריך לחכות המון זמן לאוכל שלו , כשהוא מתעורר מהשינה המטפלת עסוקה עם ילדים אחרים. אם הוא עם עוד תינוקות אז הם דורשים את שלהם ואלו שצורחים הכי חזק מקבלים טיפול. אם הוא עם גדולים יותר הוא חוטף כל היום מכות מהגדולים. הרי אמא שיולדת שלישיה יוצאת מדעתה ותמיד מקבלת עזרה מהמדינה כי זה בלתי אפשרי לטפל בשלושה תינוקות במקביל. אז איך אישה אחת יכולה לטפל ב 5 תינוקות במקביל? זה לחלוטין לא סביר.

חני ב

New member
סביר בהחלט

המטפלת שהיתה של רומי טיפלה ב- 7. אמנם לא מההתחלה בכ"כ הרבה ילדים ולא כולם באותו הגיל אבל לדעתי היא פשוט מדהימה. ואם הייתי עכשיו בהריון, מעכשיו הייתי סוגרת איתה לפחות שנתיים אצלה.

vered4

New member
זו טעות אופטית

קודם כל התינוק במשפחתון הוא בדרך כלל בן חצי שנה, יש מעט מאוד תינוקות ממש קטנים. דבר שני, במשפחתון טוב, מקובל לא לקבל יותר משני קטנים כאלה ובגיל הזה (חצי שנה) כבר מאוד ברור מה צריך כל אחד, הם לא אוכלים באותן שעות, לא ישנים באותן שעות. בקיצור, זה אפשרי, תלוי כמובן במטפלת המשפחתון.

חני ב

New member
כמו שאומרים

מוטב מאוחר מאשר ........ אני שמחה עבור אור ואני בטוחה ששקט חדש ישכון אצלכם. לגבי המטפלת החדשה: אצלכם בבית? אצלה? קיבלתם המלצות? שתתחיל לכם תקופה חדשה וטובה.

למעלה