לכל חברי הפורום....

The seventh sin

New member
לכל חברי הפורום.... ../images/Emo58.gif

אני מתעניין ישן-חדש בנושא הצילום... כרגע בעל מצלמת NIKON זום אוטומטית 130 וכרגע רוצה לקנות מצלמת ריפלקס ... מה המצלמה המומלצת למתחיל..? מצורפות תמונות מאיטליה ..מה דעתכם ? ליאור

Jazzphoto

New member
נחמדות,במיוחד 2 הראשונות.אם כי

עד לקריאת התוכן (קודם הצצתי בתמונות) הזכירו לי נופים ומראות מ...הארץ,מדהים כמה דומה חו"ל לישראל...
הקפדה על קומפוזיציה היתה מחזקת יותר את רושם התמונות - כי הנושאים שבחרת לצלם יפים ומעניינים,יותר לא אוכל להתייחס כי התמונות ע נ ק י ו ת - אך כאשר ראיתי כל אחת מהן רק בחלקה,בחיתוך מסויים,היתה טובה יותר מזו השלמה.בעיקר השלישית - שהקטע החשוך גדול בה מדי, והאחרונה-בה השמיים נהדרים אך גם הבית והשביל המוליך אליו דורש התייחסות הולמת - ולפי החלוקה בתמונה - שניהם קיבלו "אותה התייחסות": להבלטת השמיים צריך היה לצלם פחות מקדמת הרקע או זוית אחרת,ולהבלטת המבנה,לצלם פחות שמיים,וכמובן - ל ה ז י ז את הבית ממרכז התמונה.זו התמונה שבחיתוכים שונים שלה יתקבלו תמונות יפות,כל אחת,אך עם נושא אחר, אז אפשר לאמר שהיא גם מעניינת ומכילה הרבה
בתוכה. וכאן סיפקת לנו הוכחות מצולמות שמי שיש לו עין לראיה צילומית יכול לצלם תמונות יפות גם במצלמה פשוטה יחסית.

Jazzphoto

New member
מצלמה למתחיל-הצעה

שתי אפשרויות בתור התחלה: 1.מצלמה ברמה הבסיסית,של אחד היצרנים + עדשת זום אחת או שתיים המגיעות איתה בקיט.זו האפשרות הכי זולה ומאפשרת תקופה מסויימת של שימוש מגוון תוך ניצול פונקציות המצלמה ולמידה להפעילן לפי הצורך,ושימוש באורכי מוקד שונים של העדשה,לקבלת אפקטים וחיתוכים שונים של התמונה. 2.מצלמה ברמה קצת יותר מתקדמת,שיש בה כל הפונקציות של מצלמה ברמה הבסיסית + נוספות,המיועדות לנוחות הצלם,ועדשה אחת,בתור התחלה,עדשת זום של 28-200 ,המכסה את רוב מצבי הצילום. טיפה יקר יותר - אך זול לטווח הרחוק,כי הגוף הזה מאפשר גדילה של הצלם,ורק מצריך תוספת עדשות,במידה והצלם רוצה או צריך. המלצתי היא לכיוון קנון,הדגם הבסיסי Eos 300 או המתקדם (והמומלץ)יותר Eos30 ,אם אתה חושב שאתה רוצה "לגדול" בצילום. בדגמים אלו קיימת כמובן גם האפשרות של כיוונונים ידניים לחלוטין,כולל פוקוס ידני,אם רוצים וצריכים,עם היתרונות של תכניות חצי אוטומטיות,אפילו אוטומטיות לחלוטין - ואמינות בהחלט,כאשר לומדים להשתמש בהן כיאות. גם למינולטה וניקון דגמים מקבילים:צריך פשוט להחכנס לחנות,להביט מקרוב ולנסות להפעיל ולהתרשם מקלות ההפעלה של הפונקציות השונות,האחיזה ביד,הפוקוס,הראיה בכוונת ועוד.גם ל"פנטקס" דגמים מקבילים,ומחירים אטרקטיביים.

The seventh sin

New member
תודה רבה .... ../images/Emo58.gif

האם לדעתך 404SI של מינולטה תהיה מתאימה ולאיזו קטגוריה יש להכלילה .(מבין אלו שהזכרת ..) ליאור

Jazzphoto

New member
לא נכלל באף קטגוריה מאלו שהזכרתי:

זהו דגם מוגבל מאלו של רמת הבסיס,והוא בסה"כ הרחבה של מצלמת הפוקט שכבר יש לך,אך במחיר טיפה גבוה יותר. אם כבר מינולטה,מומלצים הדגמים המתחילים ב5 , והאחרון מקסום 5 נראה משוכלל,למרות שנקרא "בסיסי",יש בו יותר פונקציות מאלו של הCanon 300 אותה הזכרתי,אך ה404 נופל ממנו בהרבה.תוך מספר חודשים הנחתי שהוא יהיה "קטן עליך",ותפסיד יותר אם תמכור אותו "יד שניה" ותקנה את מה שהיית אמור לקנות מלכתחילה:דגם יותר משוכלל. אלא אם כן זו המטרה:לקנות מצלמת פוקט יותר משוכללת מזו שיש לך כעת.

The seventh sin

New member
האמת היא שאני לא קונה ....

יש לחבר טוב שלי מצלמה כזאת ... והוא מוכן לתת לי אותה לתקופה ... אז שווה לא ?? עד אז אני יאגור קצת יותר כסף למצלמה טובה יותר .. מה אתה אומר ? . ליאור

למעלה