לכל המומחים:

כRובי

New member
יוני , כנס למאמרי הפורום

תחת מדור "מול הרשויות" יש הסבר ארוך ומפורט על הדרך להוצאת רישיון. בהצלחה.

GPX לא אפרורי ומשעמם?

תתחיל עם GS כמו כולם ותלמד לרכב (זה לא טרקטורון- עם כל הכבוד לטרקטורון) אנחנו לא ביפן שם יש ZX/FZR/CBR 400 ספורטיבים אלא בישראל בה המבחר של עד 500 צנוע ופשוט ואפרורי ולכן אל תצפה יותר מידי. חוץ מזה אתה יכול לקנות DR350 ולהנות בשטח.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

lirandr

New member
אפרופו KLE500 .....

קולט וכל השאר.... מצאתי אחד במצב מצויין , עם קבלות על כל הטיפולים והיסטוריה מלאה , האופנוע נראה ללא נפילות משמעותיות , אבל המוכר רוצה אלף חמש מאות מעל המחירון... סביר ?!?! מה אתה אומר ? מה אתם אומרים ?

C O L T

New member
בהחלט יכול להיות שווה

תלוי כמה מצויין הוא באמת. אם אתה בטוח באיכותו, וכך גם המוכר - דבר איתו על בדיקה במוסך, והורדת מחיר בהתאם לממצאי הבדיקה. נדיר שלא יהיה מה לומר למוסך הבודק, אם בודקים ברצינות. אם המוכר כה בטוח באופנוע, הוא בטח יסכים להוריד מחיר בצורה מלאה ולא 50/50, והנה - יורד המחיר קצת. אם הבדיקה תצא מושלמת - מה טוב, אז האופנוע שווה באמת מעל המחירון. המוסך גם יתן לך דעה מלומדת הרבה יותר על מחיר האופנוע, האם שווה מעל המחירון, כמה ולמה. שוב - אם הוא לא ירצה להסכים מראש להוריד כסף בהתאם לממצאי הבדיקה, אולי עדיך לחפש עוד קצת.

uledj

New member
לדעתי

לפי כל מה שאתה אומר האופנוע המתבקש הוא בנדיט 400 נכון שזה נחשב לכלי רציני אבל זה גם כלי ביניים. כי אם תרצה לעבור אחר כך לאיזה R1000 גם מאופנוע כזה זאת תהיה קפיצה אדירה. אני חושב שאתה רוצה לעשות כמה שפחות שלבים בדרך למעלה וזה נראה לי הכי בינוני מכלל האופנועים. מעבר לכך אם לא תלחץ הוא לא ינשוך.

ixmix

New member
לדעתי לא.

בנדיט 400 הוא בהחלט כלי ש"נושך". תוסיף את העובדה שכמעט כל כלי שתמצא יהיה שחוט / לא מטופל טוב / בעל תיקוני שלדה, תוסיף שנתונים מוגבלים וכמות כלים קטנה, מנוע חזק מאד על שלדה רכרוכית, תקבל אופנוע שלא מתאים לבחור. אבל זה אני. בחברות, Xמיקס.

C O L T

New member
מה יש לכם נגד השלדה של הבנדיט?

דווקא המנוע לא כזה חזק מאוד, מה זה עוד 2 סוסים יתרון על ה-GS. הונדה וה-GPZ אוכלים אותו במנוע בלי מלח. אבל למרות שהאופנוע הגיע אליי במצב חבוט למדי, והיה מניע בדחיפה על הבוקר, וראה ימים טובים יותר - היה האופנוע היחיד בעל יותר צלקות ממני, דווקא את השלדה מסכנה שלו מצאתי כאיכותית למדי, בשביל שלדת פלדה של אופנוע NAKED עד 500. למי יש שלדה טובה יותר? ל-GS? ל-ER? ואל תגידו לי RGV, זה לא אותה הקטגוריה. לפעמים החבר'ה הצעירים מגזימים קצת עם הצמיגים בחיפוש אחרי הרוחב, במיוחד האחורי, ואז ההתנהגות נדפקת, אולי זה הרס לכם את הרושם מהבנדיט הקטן. ראיתי אנשים המתלוננים על התנהגות כביש של ZX7, בעיה שנעלמה מייד עם ניפוח לחץ נכון בצמיגים ("כן, בטח בדקתי לחץ, לפני חודש...). גם מוטו בחנו אחד גמור, ואפילו אם הלב אמר להם במבחן -בנדיט, הוציאו אותו שם אופנוע גמור, ואני בטוח שהאקזמפלר שלהם אכן היה כזה, כמו רבים אחרים בארץ. גם R1 אחרי כמה נפילו רציניות וכמה מכות בשלדה היה יוצא ככה. מכאן ולפסול R1 על שלדה... ואין על אופנוע אחר עד 500 בעל צליל ותחושות מנוע טובות יותר, ממש 600 קטן, ללא תוספת הכח, ואין בעיה להשמיע את ה"משתיק" של דויטש, הזול והפשוט לכל הרחוב, גם אם יוצא עשן לבן של שמן שרוף. ואיזה הופעה - אופנוע של ממש, עיצוב מוצלח מאוד, איטלקי כמעט, בערס-לנד היה תמיד להיט, כך גם אצל חבריי הבדואים. אופנוע מצויין, אילו היה כזה מתוחזק ביד אוהבת ומקצועית - הייתי קונה כזה לאחי, אולי היה מתרסק איתו תוך שבוע כאשר היה מגלה את שיא ההספק אי-שם במעלה הסל"ד, בשיא הפניה, והיו בטוח גונבים לו אותו תוך שבועיים. אז למתחילים הוא לא הכי מתאים, אבל מכאן ועד להשליך אותו הצידה כנבלה, דרך רחוקה. אני בטוח שניתן למצוא כזה, גמור ככה שיהיה, להדגמת עליונות קטנה על ה-GSים.

ixmix

New member
אני חושב שלא...

הויכוח לגיטימי, עד שיימצא איזה בנדיט במצב סביר... פחחח רשמי
בכל מקרה, הבעיה שציינת היא מה יקרה כשאחיך יגלה את הכוח באמצע הסיבוב - השלדה חלשה מדי, "מתעוותת" - כך כתבו עליה בעבר (במוטו אם איני טועה), והGS אכן יוכל לתקן ביתר קלות את הטעות באמצע הסיבוב, לעצור בצד, ולרוץ מהר לבדוק מה קרה לחבר שלו עם הבנדיט...

uledj

New member
אני התחלתי בזמנו אם

GS400 שזה GS500 קטן היה מצויין אבל היום התחליף הטבעי הוא GS500. כמובן שהיתי ממליץ על הGS אבל הראש של הבן אדם לא בכלים האלה. לכן אני ממליץ לו בנדיט בלי פרינג ופחות פוזה (עניין של טעם אני אוהב אופנעים ערומים) ולא GPZ . אני חושב שGPX נוסע מצויין אבל קטן מדי בשביל מישהו שלא רוצה להחליף אופנועים בקצב.

bellaiguan

New member
חבר'ה...

למי שלא הבין או שם לב עוד אז האיש הולך להיות שלדגיסט בקרוב. אז דבר ראשון כולנו נאחל לו בהצחלה במסלול! דבר שני חבר'ה האיש חשוב הוא לא צריך בנדיט... כלים שפויים בלבד

חצי עוף- להלן תגובתי לאחד המתענינים

ב GPX שסיפר לי שהוא חושב לקנות אחד מסוכנות, בתשלומים ובמחיר נמוך ביותר. נכתב הבוקר , ולדעתי רלוונטי לרוב האופנועים השמורים בשוק הישראלי (Tygger? RoadRunner?( : שלא תעיז! ואני מתכוון לזה. אם תקנה GPX במחיר שעליו אתה חושב אתה תכנס לבוץ שלא תצא ממנו - ובמיוחד בתשלומים (מה שאומר מתיווך). הכלים האלה מתפרקים תחת אחזקה לא נכונה. אם אתה חושב ברצינות על כזה אופנוע אתה חייב ואני מתכוון חייייב להיות סבלני מאד ולמצוא אחד שמור ,רצוי מבן אדם פרטי, ותהיה בטוח שלא תקנה אותו בהרבה מתחת למחירון. אני לדוגמה יד שניה על האופנוע, שנת 96. יש לי אותו 3 וחצי שנים ואני נוסע איתו בעיקר בסופי שבוע. היד הקודמת היתה בן אדם מבוגר שגם בקושי נסע איתו. על היחס שהוא מקבל והטיפול הקנאי רק אני והוא יודעים. זה - אופנוע שמור ומפונק... ולכן האופנוע היה בסטטוס "למכירה" כמעט שנה עד שהגיע קונה רציני שחיפש אופנוע שמור ולקח אותו בתנאים שלי. לא כמו כל שאר הקונים שחלק מהם עוד בלי לראות אותו הבריקו הברקות כמו "לוקח אותו ב-10 בלי בדיקה ועוד תוסיף לי קסדה" (מבטא |סטיגמה| כבד). כמובן שכאלה קיבלו תשובה מנומסת בסגנון "לך חפש, דביל" בהצלחה...

Yoni 20

New member
ציון טיטו ושות' :)

אני כנראה נפגש עם הבנאדם ביום שני בתל אביב, לקחת אותו ל"אישימוטו" לבדיקה (360 ש"ח). יכול להיות (בגלל כל מה שקראתי) שלא הייתי צריך להגיד למוכר לאן אני רוצה ללכת? יש מצב שהוא יעשה איזה קומבינה עם "אישימוטו"? -שאלתי על שם מי האופנוע, והאופנוע לא רשום על שמו (אבל יש לו "יפוי כוח מעורך דין"). זה בעיה? מה לעשות? צריך להתעקש לפגוש את מי שהכלי רשום על שמו? לגבי טסט- יש "כמעט לשנה". כמו שנאמר לי יד 4, שנת 96, ואמור להיות יפיפה ושמור. למנוסים שבינכם- יש איזה נקודות תורפה מיוחדות לכלי שכדאי לבדוק? וטיפים כלליים לגבי קניה של אופנוע כביש משומש יש? תודה מראש יוני (רגילה!!!!!!!!!!!!!!)

Fat Custom

New member
תגיד לי, בכלל למה באת לפה? לך תקנה

GPX250 שאתה כ"כ רוצה, אם אפשר מסוכנות תיווך (אמינות), אם אפשר בתשלומים, תבדוק אותו באישימוטו ולא תבין כלום כי זה הכלי הראשון שלך, אבל תזכור כמה דברים: אין הגה כוח לאופנועים הוא מדאאאים מבחינת כוח מול משקל הגיר מעולה, אוטומט!!! אמינות בלתי מוגבלת (ויעיד ציון טיטו, במיוחד אלה מהתיווך) בעיות מיוחדות? ממתין לפרייר התורן כמה מומחים אמיתיים לתחום? פה בפורום, אין. אתה יודע יותר טוב. אתה תסתדר איתו מצויין. האמל"ח והסיור? לא נראה לנו, עברנו את הגיל!!! מחלקת הכשרת שרצים זה לא פה. עצות קיבלת מלוא הטנא (שבועות קרב) אז.... סע לשלום, אבל בזהירות.

Yoni 20

New member
פששש פשוט בחור טוב אתה.

אני לא אגיב כמו שבא לי (וצריך) להגיב להודעה כמו שלך, כי אתה יותר ותיק ממני פה בפורום ובכלל אין לי שום כוונה לפתוח בריב. לכן ההודעה שלך (ואתה) לא ניספרים, כאילו לא כתבת אותה בכלל, ואתה בכלל לא קיים. ואל תקרא לי שרץ. סע בזהירות גם אתה. נ.ב. (לא ל FAT CASTUM שכבר לא קיים): מה לעזאזל הקטע של המתווכים? אני לא קונה ממתווכים ולא זכור לי שהזכרתי איזה מתווך.

Yoni 20

New member
נו אז מה הוא קפץ עלי? :)

ובכל מקרה- הבנתי שקניה שלא מבעל האופנוע (הרשום) היא בעייתית. זה חוקי בכלל? מה אתה היית עושה במקומי? מה נהוג במקרים כאלה? מה נהוג לגבי הבדיקות במכון בדיקה? איך "אישימוטו"? "אווו אווו.. כמה שאלות יש'ך אתה... אמרתי לך: פירמה גרמנית, לא תופס הרבה מקום, לא מזיע.." "יש בלת"ם ויש בלת"ם- אבל עם כל הכבוד- זה כבר מוגזם" (ע.ה.)

ransnow

New member
../images/Emo26.gif ת ק ש י ב ט ו ב ! ../images/Emo36.gif

קודם כל, קח הכל ברוח טובה, ואל תעלב לנו מהתגובות פה. לא מכירים אותך פה, וזה טבעי שיש אנשים סקפטים לגביך, אז תבין. תשמע בחור חביב, ללא כל שמץ של ספק, אני מבטיח לך, אתה תצא עם הGPX. למה? כי אתה נעול עליו. מסתמן שלא מעניין אותך שום דבר אחר. יש בפורום מומחים, אבל אולי לא כולם רוצים לענות ברגע שמגיע בחור שכ"כ מתלהב, מה לעשות, לא נשמע רציני ואפילו משתחצן ללא הרף. אני לא הבנתי בהתחלה ,אם שמהו מנסה לעבוד פה עלינו או לא. מה ש FAT כתב נכון חביבי, ושוב אף אחד לא מכיר אותך! וסביר להניח שלא נראה אותך כי מרוב שמירת בטחון שדה כבר הבנו מה אתה עושה בצבא, וכנראה שאין לך ממש זמן למה שלא ניווט אמלח או סיור. זה בסדר שאתה ככה, ותרשה לי לקרוא לך אחי, גם אני הייתי בסרט הזה פעם, ועוד בקבע... פשוט זה לא הראש פה. אין פה מסדרים והשכמות שלא תבין אותי לא נכון, אני מזמין אותך בכיך להצטרף, ואני שמח שיש לך נסיון טכני, כי זה יכול תמיד להעשיר - כמובן כאשר יש רלוונטית לנושא. בכל אופן, שוב, תחסוך לי כאבי ראש, כך את הכל בקלות. מצורץ לינק (ואולי כבר קיבלת) על סוגי האופנועים עד 500. ותלמד קצת מכאלה עם טיפה יותר נסיון: קשה נורא למצוא GPX במצב של ציון טיטו. קרוב לבלתי פשרי. אישית, כלי הכביש עד 500 הכי טוב שיש (אמינות, וכוח) הוא ההונדה CB500. אם זה מעניין אותך, תקבל פרטים. חבל, אתמול מכרתי אחד חיה רעה... וכי חשוב, את הנובלס (עדיף כאמל), מעשנים אחרי הניווט. יותר בריא!!!!!!!!!!!!!!

slarti

New member
דווקא לנו היה קל...

למצוא GPX במצב של ציון טיטו
(הוא היה בערך השני שראינו....)

למעלה