לכל המבין ברפואה בצבא

hoggy

New member
לכל המבין ברפואה בצבא../images/Emo53.gif

היום איבחנו לי מה שנקרא טכיקרדיה, SVT, הפרעות קצב, הייתי אצל קרדיולוג והוא המליץ או על תרופה לכל החיים או על צינטור, בקיצור רציתי לשאול אם מישהו יודע אם הצבא יתנער מכל אחריות וישחרר אותי או שאני יכולה להישאר בצבא לפחות עד שאגמור עם הסיפור הזה ואז כבר אין לי בעיה להשתחרר למרות שנשאר לי רק עוד חצי שנה, אשמח לתשובות.

morning star

New member
מתוך הנסיון שלי

הצבא הרבה פעמים מנסה להתנער, אך מבחינה חוקית הצבא צריך להמשיך לדאוג לך - עד שאת תוותרי על ה"זכות" של הטיפול הצבאי (שלדעתי, עדיף לשלם כסף מאשר לקבל בחינם את הטיפול הצבאי). כיום ישנה הצעת חוק - כל מי שחלה במחלה כרונית במהלך שירותו הצבאי יוכר כנכה צה"ל, על כל המשתמע מכך - אך אני מקווה שההצעה לא תיפול אחרי כל הקיצוצים הצפויים במשק. שלך אילן, אחראי מרפאה במיל´.

hoggy

New member
אילן

האם במקרה היית אחראי מרפאה בבי"ח 10 עכשיו אני אחראית שם ואני גם עוסקת ברפואה בצבא ואמרו לי שהפרעות קצב זה לא הורדת פרופיל ולא כלום וזה פשוט לא נשמע לי הגיוני , זה לא שאני מחפשת פטורים או משהו כזה אבל עדיין הכרה כלשהי

morning star

New member
הייתי אחראי מרפאה

במרפאת בח"א 21 (ח"א) ועברו דרך המרפאה המקרים הרפואיים הכי קשים בצה"ל (מבחינת מחלות, בעיקר נפשיות...
). המחלה הכי חמורה שנתקלתי בה שם הייתה נפוצה מאוד בקרב הקורסיסטים ונקראת I.Q. Defficiency... טוב, זה לא היה חשוב - אך היו גם חבר´ה עם טכיקרדיה. לדעתי, הצצה חטופה בתוך ספר הפרופיל במרפאה תספק לך תשובה מדוייקת יותר. אני גם אנסה לברר עם מפקד המרפאה לשעבר (אם אני אצליח לתפוס אותו) אם הוא זוכר מה הכללים. שלך אילן

hoggy

New member
אילן

מש ממש תודה הייתי בטוחה שאתה אילן אחר שהיה אחראי מרפאה לפני בבי"ח 10, בכל אופן אני מחר אציץ לי בספר פרופילים אבל אשמח מאוד אם גם אתה תברר לי , הלכתי לרופא יחידה לדרוש ועדה והוא סרב (בגלל שניתוח יסדר הכל). שבת שלום סיון

morning star

New member
גם ניתוח מוריד פרופיל

לפחות באופן זמני, בד"כ ל-24. אשתדל לעשות זאת כמה שיותר מהר. שלך אילן

למעלה