לכל ההורים לילדים( קטנים)

blonda3

New member
לכל ההורים לילדים( קטנים)../images/Emo53.gif

קרה לכם שהילדים שלכם לא הלכו לישון עד שעה מאוחרת??? לא יודעת למה, אולי משהו עובר על הבת שלי הקטנה, אבל בזמן האחרון היא לא הולכת לישון בזמן, לא עייפה, או לא יודעת מה.... היא רוצה להמשיך לשחק.... לפני שאני פונה לפורום של אנשי מקצוע, רוצה לדעת אולי זה קשור לעובדה שבקושי יש לה קשר עם אביה? בין כה אין לי מה לעשות- כי היא לא מעניינת אותו, ואין לו את היכולת לעשות הפרדה ביני ובינה, ומכיוון שאנחנו בהליכי פרידה סופיים אני והוא אז אולי יש לכך איזה קשר. אבל אולי יש לכם רעיונות לפני שאני יוצאת מדעתי ....... אני לא יכולה להיות גם אמא וגם אבא שלה בכל מקרה. אבל אולי זה לא קשור.

romi99

New member
לפני שתפני לעזרה..

תעשי חישוב של כמה שעות היא ערה? היא ישנה במהלך היום?

gn64

New member
תבדקי את האפשרות לתת לה משהו

טיבעי לילדים עבור הרגעה. ובלי שום קשר יש מקומות בגוף שאת יכולה לעסות אותה וזה אמור לעזור. כגון לחיצות עדינות על אצבע של יד שמאל למשך 2-3 דקות ולאחר מכן ביד ימין ולעבור לרגליים. יש עוד מקומות אבל שם צריך להראות איך ללחוץ. יש אפשרות גם להשתמש ברסקיו-רמדי אבל במינון של 25%

Lonely In Blue

New member
הלו, הלו...

כולה ילדה בת 3 שלא בא לה לישון משהו להרגעה... רסקיו-רמדי...מה עוד ? אולי גם לתת לה כוס יין ? הילדה כנראה לא מוציאה מספיק אנרגיה. זה הכל. להפעיל אותה יותר במשך היום. ואם יש בעיות התנהגות אחרות, יותר משמעותיות, אז לפנות לאנשי מקצוע.

gn64

New member
לונלי, תאמין לי שהילדה הוציאה

אנרגיה מפה להודעה חדשה. אל תיבהל ! אין בהמלצה שלי שום דבר מסוכן בסה"כ היא תישן רגועה יותר, זה הכל. בגלל הגיל המלצתי רק על 25% מהמינון הרגיל ז"א טיפה אחת במקום ארבע.

בטח שיש קשר

גם לי נמאס להיות אמא ואבא הרבה חושבת על זה לאחרונה פשוט מרימה ידיים לפעמים. אני חושבת שיש קשר כמו לאדם מבוגר שעובר דברים ולא יכל להרדם ממחשבות, אולי אצלהם זה שונה והמחשבות שונות ואחרות, אבל גם להם זה קורה. ויש גם ענין אחר שהוא הרגלי השינה, את אחראית עליהם כפי שאת אחראית עליה, גיליתי אישית שכמה שנותנים להם עוד קצת זמן ומסכימים לאפשר להם, הם לוקחים עוד חצי שעה ועוד שעה וככה הזמן שינה שלהם מתארך. הבת שלך יחסית קטנה לשלי, אצלי הם גם לא נרדמים לפני 20:30 ואי אפשר להכריח אותם (ניסיתי), אז ב-20:00 הם עולים למיטה מדברים או צופים בטלויזיה (בין לבין קוראים לי או קמים אליי) וב-21:00 הטלויזיה מתכבה בכל מקרה, לרוב הם נרדמים בדקה אחת, ההרגל פשוט תופס. הבת שלך קטנה יותר לדעתי היא צריכה להבין כבר בשעה 19:30 שהיא בדרך ולכיוון המיטה ובשעה 20:00 להגיע לשם איתך עם סיפור או סתם שיחה נעימה וחיבוקים, והופ אם היא לא נרדמת את צריכה להרגיל אותה להרדם גם לבד. אבל זאת דעתי והחינוך שלי, כמובן שיש חריגות בגישה ובשעות לפי הצורך.

deena

New member
קודם כל

לא נותנים אף פעם לילדים תרופה ללא התייעצות עם רופא. לא משנה עד כמה התרופה טבעית או מומלצת או בעצם לא משנה. אף פעם. נקודה. מה שתכניסי לפה שלך באחריותך. מה שתכניסי לפה של הבת שלך עלול לשים אותך בכלא, ואותה בבית חולים עד שארית ימיה. לעניין השאלה שלך. ילדים בני 3 הם באטרף של אנרגיה.ילדים מעל גיל שנתיים זקוקים ל כ 10 שעות שינה ביממה. (2-5)אם היא ישנה בצהריים - נסי להפחית שעות מנוחה בצהריים. אם זה לא העניין - תתחילי להריץ אותה מסביב לפארק יום יום - תעייפי אותה קצת. קשה לי להאמיו שחוסר עייפות נגרמת מבעיות שקשורות לאבא - אלא אם כן יש משהו שגורם לה לפחד ללכת לישון. על כל מקרה, תמיד כדאי להתייעץ עם מומחה. גשי לרופא משפחה, אולי משהו מציק לה, שאת לא רואה על פני השטח...... זה לא יכול להזיק, ואולי יאבחנו חוסר שקט אצלה שנובע מדברים אחרים - אולי משהו פיזיולוגי מפריע לה לישון. וכן, יש תרופות לזה. אבל רק אחרי התייעצות ובדיקות של רופא ילדים. אך ורק.

יש פה מילכוד...

אף רופא,,,באופן רשמי, לא ימליץ על תמציות של פרחים,,,ולמרות שאין לזה את היכולת לפגוע,,,ללא המלצה הרוב ימנע....כל זה לא בא בסתירה,,,לעובדה,,,שתמציות הפרחים של דוקטור בך,,,מחוללות פלאים...{רסקיו מיועד למקרה חרום בעיקר בתחום החרדה, אבל מומחה בתחום,יסדר לך בלילה פרטית,,,שמותאמת לצורכי המצב}

deena

New member
מעניין למה רוב הרופאים

הקונבנציונאלים ימנעו מהמלצה על מתן תרופות כאלה..... ואכן, יש גם רפואה לא קונבנציונאלית - אפשר גם להתייעץ בהם. אבל לעולם לא קונים תרופה המיועדת למבוגר ומחליטים מה המינון המתאים לילד עפ´´י תחושת בטן או המלצת חבר.

הסיבות לכך נעוצות....

בדברים שאין להם שום קשר לתועלת או העדר תועלת של אותם טיפולים...{מחטים,שיאצו,דוקטור בך,וכו} תמצא בזמננו רופאים שבעצמם כך מטפלים,אך אסור להם, בתחלית האיסור אפילו לרמוז לקלינט על כזו אפשרות......כשתרדוף אחרי מסלול ההחלטות תמצא כמו תמיד, שבסוף,,,הכסף הוא המניע היחיד...

deena

New member
לא אמרתי חוסר תועלת.

אמרתי היוועצות ברופא מסוג כלשהו לפני הכנסת חומר זר כלשהו לפה של ילד. מצידי זה יכול להיות witch doctor

לא צריך להתגונן...

לא רמזתי אחרת...לא חלקתי, גם לא התווכחתי...הרחבתי יריעה...לא בסתירה...לא צריך מגננה...אפשר להרגע.

deena

New member
ואני....אף פעם לא רגועה

אבל בו זמנית - לא מנסה לפגוע . לפחות לא בכוונה בדרך כלל. ולכן מגננה.

אולי היא מפחדת לאבד גם אותך....

הבת שלי לא מסכימה ללכת לגן - היא באותו גן כבר שנה שניה ואהבה מאוד ללכת לשם. מאז שאבא יצא מהבית היא לא רוצה להיפרד ממני בכלל. והפסיכולוגית שלי אמרה לי שיכול להיות שזה בגלל שהיא מפחדת לאבד גם אותי. כי אם אבא יכול ללכת אולי גם אמא יכולה..... גאיה

blonda3

New member
וואו ../images/Emo51.gif על התשובות../images/Emo24.gif

תודה רבה לכולכם. עניתם לי במגוון תשובות, כל אחת חכמה בפני עצמה. אני אקח הכל לתשומת לבי. אבדוק את מספר שעות השינה, אדאג להוצאת האנרגיות, אתייעץ עם הרופאה, ואקווה לשינוי לטובה. בכל מקרה- אחרי ששלחתי את ההודעה ואחרי שקראתי רק את התגובה הראשונה של רומי אתמול, נזכרתי ש....אתמול בבוקר קמנו בשעה 10 בבוקר, שזה 3 שעות לפחות אחרי השעה הרגילה..... ובמשך היום, היינו כל הזמן בתוך בית, ולמרות שנראה היה שהגברת הוציאה המון אנרגיות, זה כאין וכאפס למה שהיא יכולה להוציא כשהיא בחוץ
וכך גם במשך כל השבוע האחרון, שבו התחילו "הבעיות"...שבגלל מזג האוויר הסוער-לא הציאו את הילדים בגן החוצה לחצר במשך היום, ואז כנראה-הגברת שלי, טעונת האנרגיות- מה שנקרא-סופר אנרג´יזר.....
.... פשוט לא הוציאה את מה שיש לה.
ואני-כבר שכחתי, שמיום שנולדה, הגברת היתה רגילה להיות בחוץ לפחות שעתיים כל אחה"צ.... ובימי הקיץ-היינו הולכות לסיבוב הליכה או באופניים יום יום לפני השינה..... אז אם תראו אמא ובת מטיילות להן עם מעיל ומטריה... כשכולם בבית מתחממים, תדעו שזה אנחנו.
אז-
לכולכם!!!

למעלה