לכל האזמניקים שמעוניינים להתקין אופק מלאכותי

לכל האזמניקים שמעוניינים להתקין אופק מלאכותי

על הפנל שלהם.
חברת דינון יצאה עם מכשיר פלא כגיבוי למכשירים הכרחיים, פתרון מצויין עבורכם:
[URL]http://www.dynonavionics.com/docs/D1_intro.html[/URL]
המכשיר עצמאי לחלוטין, בלי כל חיווט ונותן אינפורמציה של כל מכשירי הטיסה הדרושים למקרה שנקלעתם למצב חירום בו אתם מחפשים אופק מלאכותי.
יש לו נתוני גובה, מהירות, שעור טיפוס והנמכה, מד פניה ונטיה, וכמובן אופק מלאכותי.
מחיר המכשיר המפורסם בחו"ל הוא 1425$ (הרבה פחות ממחיר אופק מלאכותי מכאני) אם תתארגנו לרכישה של כמה יחד, אני חושב שאוכל להשיג לכם מחיר מיוחד.

רמי בר1

New member
מצוין.גם לא צריך אישור הנדסה של רת'א,

גם לא צריך לקדוח בפנל,ושוקל רק 200 ג'.
אבל נחכה שנה שנתיים עד שהמחיר יהיה שפוי,ובינתיים נמשיך לא לטוס במז'א שמצריך אופק כזה.

המחיר יהיה שפוי, הצחקת אותי

אין שום סיכוי שמחיר המחירון ישתנה כלפי מטה.
הדגשתי "מחיר מחירון" כי אני מאמין שברכישה מרוכזת של 10כמה יחידות, אפשר לקבל כמה אחוזי הנחה.
מה שסביר יותר שבעוד כמה שנים, תצא וורסיה חדשה במחיר גבוה יותר.
את המכשיר אפשר לחבר לפתח תקני של מכשיר טיסה (מבחוץ) ואו להצמיד ע"י וולקור לפנל.
בכל מקרה המחיר נמוך ממחיר מכשיר ג'ירו אחד.

רמי בר1

New member
עדין זה הרבה כסף למכשיר שלא ממש צריך בפנל.

למי שכן צריך,למשל האזמים שמתכוונים לטוס לחו'ל, זו כנראה מציאה.

האם אתה קורא באופן סלקטיבי מה שנוח לך?

כתבתי בהתחלה, שהמכשיר מיועד לאלו שרוצים להתקין אופק מלאכותי במטוס.
ראיתי אצלכם, באזמים, כאלו שמתקינים 2 יחידות דיינון, כולה בשביל טיסה וחצי כל חייהם לחו"ל.
ברור לי שאתה לא תתקין מכשיר שכזה אפילו שהמכשיר עולה פחות מאופק ונותן נתונים רבים יותר.

מתאים גם לכל טייס GA שרוצה גיבוי אמיתי.

בלוץ

New member
רמי,תעיף מבט בפנל אצלי או אצל אלי

עם הדיינון אתה יכול לוותר על מרבית מכשירי הטיסה.הוא נותן לך מצפן,מהירות בקשר או במייל לבחירתך,גובה עם אפשרות חלונית לחץ במיליבר או ינץ כספית,גם כן לבחירתך,בול,שיעור נסיקה\הנמכה,פניה ונטיה וזווית התקפה בתוספת מחיר.החיסרון האחד והגדול שזה קשה להתרגל לדיגיטלי קטן במקום האנלוגיים ההיסטוריים.אני משתמש רק באופק ומהירות בקשר,לחץ בינץ.

טל ר

New member
מידע מבוסס GPS, לא לחץ ומצפן

מידע ה-Attitude כולו מבוסס ג'ירוסקופים אלקטרוניים (כלומר עיקרון פעולה אלקטרוני, אולם זהה לזה של מכשירים מותקני-פאנל).

מידע הכיוון (מה שקראת "מצפן"), מהירות, גובה ושיעור נסיקה - כולם מבוססי GPS. כלומר אתה מקבל מהירות קרקעית (לא אווירית), גובה בדיוק יחסית נמוך, לגבי מה שכתבת על חלונית לחץ במיליבר, אני לחלוטין לא בטוח מה זה עושה במכשיר מבוסס GPS.

דיסקליימר: אני לא מכיר את המכשיר המדובר, אני רק ניזון ממה שכתוב בקישור שיאיר נתן.

המכשיר של בלוץ, מבוסס על יחידה

שמקבלת לחץ פיטו ולחץ סטטי.
ומתרגמת לנתונים חשמליים.
התוצאה, מהירות אויר רגילה, גובה מבוסס לחץ ברומטרי.
אופק מבוסס על מיקרו גירומטרים אלקטרוניים

רמי בר1

New member
אם הייתי בונה בטוס חדש אולי הייתי הולך על זה.

אני מדור ישן,העיניים שלי רגילות לראות זויות מחוגים(כמו שאני עם שעון יד אנלוגי),המכשירים ישנם בלוח,ויש לי עוד כמה שנים (ואולי פחות)לטוס ברמה של היום,(כפוף ל20-8-12)כך שאני לא אעבור היום לפנל כזה,
הערך המוסף שזה יתן לי, ממילא אני לא אשתמש בו.
אני בעד דיינון, אבל לא אתקין אותו היום במטוס ישן,ממוכשר טוב,וכשהכל תקין.חבל על הכסף.

רמי בר1

New member
מה אני יכול לעשות?בזמנו דודו ביקש

מהיצרן ששום חור בפנל לא ישאר ללא מכשיר.
הכי חשוב זה מצפן הגיירו.הוא מראה באויר את הכיוון שבו חנה המטוס.חשוב מאד.

רמי בר1

New member
תקין לגמרי.אני לא מכוון אותו בעליה למסלול,

ולא מסתכל עליו בטיסה.

iftacha

New member
המכשיר הזה לא עובר CofA

אתה חייב את כל הרגילים שלך תקינים ומכוילים.
מעבר לזה המכשיר לא מתחבר למערכת הלחץ. אין מהירות אווירית ואתה לא תנחת עם מהירות GPS-ית.

כמו שאמר פותח השירשור, פתרון מעולה לאזמ"ים שרוצים אופק מלאכותי. ומקבלים על הדרך גיבוי מסויים לשאר המכשירים שאפילו ממשיך לעבוד בתקלת חשמל. אני משכנע כבר את עצמי שכדאי לקנות אחד...

iftacha

New member
מכשיר יפה.

יש בו טכנולוגיה מענינת. הייתי קונה אותו אם היה זול יותר.

האם הוא פועל ברמת אמינות "תעופתית" (לא יודע מה המינוח המדויק)?

המכשיר בקטגוריה של אקספרימנטל ולא TSO

בפשטות, אינו לאושר על יד רשויות התעופה בעולם לשימוש בטיסת מכשירים (רק כדוגמה) אבל אי אפשר וגם אף אחד לא ימנע ממך לשים את המכשיר על פנל המטוס כתוספת לקיים בעיקר שניתן להרידו בסוף כל טיסה ולקחת הביתה.
אבל הטכנולוגיה שבתוכו לא הייתה מביישת טכנולוגיות שמותקנות במסכים TSO.
אני טסתי לארה"ב עם ה-COZY שלי עם מכשיר שעשוי בטכנולוגיה מפגרת בשני דורות לעומת המכשיר הזה.

הנה עוד פתרון

AHRS-mini

זול יותר - משתמש באייפון או אייפד לתצוגה, מה שמאפשר להשתמש בתוכנות שונות, כולל פתרון של synthetic vision...

למעלה