לכלבה שלי יש בריחת שתן,יש טיטולים לכלבים?

oritlama

New member
לכלבה שלי יש בריחת שתן,יש טיטולים לכלבים?

לכלבה שלי יש בריחת שתן ורציתי לדעת אם יש דבר כזה טיטולים לבעליי חיים ואן אין אז מה ניתן לעשות בנידון? אשמח לתשובה כמה שיותר מהר כי זה ממש נוראי. תודה

בריחת שתן

הי לרוב כדאי לנסות לשלוט בזה בצורה רפואית - ולא להשלים עם הבעיה ולשים טיטול בפתרון מיידי בתור בסיס צריך לבדוק שאין גורם רקע כמו דלקת בדרכי השתן או מחלה (למשל בעיית כליות) שגורמת לעליה בכמויות השתן אם אין בעיה כזאת - יש תרופות לשיפור השליטה בשלפוחית ובמקרים מסויימים אפשר אפילו לפתור את הבעיה בניתוח בהצלחה ארז

חסרים פרטים

בת כמה הכלבה? מעוקרת? כמה זמן זה נמשך? מה כמות השתן כל פעם? האם לשתן יש ריח חריף במיוחד? דם?.. כמה פעמים היא יוצאת ביום, ולכמה זמן כל פעם? מחונכת לצרכים באופן כללי? האם לקחתם אותה לוטרינר? חשוב לשלול בעיות רפואיות (דלקת שתן, סכרת ועוד), ואם יש כזאת - לנסות לטפל. אם זו אכן בריחת שתן, יש כדורים שעוזרים. אם אין בעיה רפואית, ייתכן שזו בעיה התנהגותית ואז יש צורך להתייעץ במאלף מקצועי. אגב, עם מה אתם מנקים את השתן שלה? (לא לנקות באקונומיקה! הריח עלול לגרות אותם לעשות שוב באותו מקום) בכל מקרה, לא ידוע לי על טיטולים מיוחדים לכלבים. אני יודעת שיש כאלה שקונים טיטולים לבני אדם, עושים חור לזנב וככה משתמשים בזה. לדעתי זה סתם לא נוח לכלב ועלול להיות מסוכן (אם הוא ילעס ויבלע חלקים מזה..).

oritlama

New member
הכלבה שלי בת 10 ויש לה סרטן בעור

היי לכולם, קודם תודה רבה על ההיתעיינות והרצון לעזור. אז ככה, הכלבה שלי בת 10 ויש לה סרטן בעור כבר מעל ל 4 שנים, במשך השנים עשינו לה 9 ניתוחים שבכל ניתוח הסרנו כל מיניי גושים חיצוניים שצמחו לה. לפניי 4 חודשים לקחנו אותה לוטרינר על מנת לעשות לה שוב ניתוח אבל הוא אמר שכבר לא ניתן לנתח מכוון שהגידול כבר הגיע לקיר הבטן הפנימית והוא מאוד מופשט ואם הוא ינתח אותה רוב הסיכויים שלא יוכל לסגור את הבטן ואז יאלץ להמית אותה. אני כמובן לא הסכמתי ומה שאני עושה כבר 4 חודשים אני מנקה לה את הבטן פעמיים ביום עם תמיסה מורחת משחה אנטיביוטיתחובשת לה בתחבושות הגייניות ונותנת לה אנטיביוטיקה בכדורים וכל זה מפניי שהיא מתפקדת מצויין, אוכלת, שותה ומשתוללת ואנני רואה סיבה להמית אותה. בחודש האחרון התחיל לברוח לה קצת שתן, היא לא עושה שתן בבית, היא פשוט עומדת ומטפטף לה השתן. אנחנו מוציאים אותה 4-5 פעמים ביום שכל פעם זה ל 15 דקות עד חצי שעה. הריח של השתן שלה חריף מאוד אך ללא דם. היא כלבה טובה מתוקה ומאוד מחונכת ככה שזו ודאי לא בעיית חינוך. אני קצת חוששת לקחת אותה שוב לוטרינר מכיוון שאני יודעת מה הוא הולך להגיד לי....

היי מצטערת לשמוע על המצב

אבל מחמם את הלב לשמוע על המסירות שלך אליה. אין לי נסיון אבל אני יודעת שהרבה קונים חיתולים רגילים ועושים חור לזנב כי זה יותר זול וזמין. יש חיתולים לכלבים בחנויות חיות. רק בריאות!

../images/Emo201.gifמצטערת לשמוע...

ובכל זאת, לדעתי יש מקום להתייעץ עם וטרינר. אני לא יודעת אם הטפטוף שלה קשור לסרטן או שיש לה דלקת או משהו אחר שגורם לזה. אין לך מה להפסיד מלקחת אותה לוטרינר. וטרינרים לא יכולים להרדים ללא הסכמת הבעלים. וכל עוד היא מתפקדת מצוין חוץ מעניין השתן אני לא רואה בזה סיבה מספיק טובה להרדים אותה (זה לא שאתם מאיימים לזרוק אותה בגלל זה חלילה..).

oritlama

New member
זה ברור לי שאף וטרינר לא ירדים אף כלב

בלי רשות הבעלים אבל רק הדיבור על זה כשהוא מעלה את הנושא הזה בכלל זה מכניס אותי להיסטריה ואני לא מתפקדת בגלל זה שבוע ימים. המחשבה שאני אצטרך להיפרד ממה בקרוב הורסת לי את הנשמה, אנחנו מאוד קשורות זו לזו.

אני הייתי שוקלת לעבור לוט' שיותר רגיש

לקשישים וחולים ולבעליהם. נשמע שהוא מדבר על זה יותר מידי... ניסית את החיתולים?

oritlama

New member
השבת שמתי לה טיטולים של תינוקות

ופשוט עשיתי חור לזנב, בהתחלה היה לה קצת מוזר אבל נראה לי שהיא כבר התרגלה וזה סופג מצויין ויושב עליה בול. תודה לכולם על העצות עזרתם לי מאוד.

קחי אותה לוטרינר

יכול להיות שיש לה דלקת בשתן, ואנטיביוטיקה פשוטה תפתור את הבעיה. חבל שהיא תסבול סתם. רפואה שלמה

למעלה