לכוווווווולם תקראו

darksideonline

New member
לכוווווווולם תקראו ../images/Emo6.gif

רציתי לשאול כל אחד מהפורום שלנו איך התחילה האהבה ללהקה מה היו הרגעים הראשונים ואיך זה התחיל השאלה מפנית גם לחדשים וגם לישנים נסו משהו ארוך שיהיה מעניין כך גם נוכל להכיר אחד את השני טוב יותר

ypeled

New member
טוב אז ככה

אני התחלתי בערך בכתה י´ להתחיל למוסיקה ישראלית חבר שלי הקליט לי את מפלצות התהילה בהתחלה לא התלהבתי מי יודע מה אבל אז נתפסתי לעניין אחר כך באו כל השאר מהאוסף הראשון עד בכלל למרות שעדיין אני חושב שמפלצות הוא הכי טוב שלהם שם הם היו קצת יותר נועזים או פשוט מסוממים רצח

OKKKKKK

דבר ראשון אני חדש פה אז שלומות לכולם . אני התחלתי לשמוע את הלהקה ולקנות דיסקים ולהוריד שירים רק לפני כמה חודשים, תמיד הכרתי כמה שירים שהיו ברדיו אבל רק לפני כמה חודשים התחלתי להוריד שירים וגם כאלה שלא הכרתי והתחלתי להתפס לגדולה של משינה . הם ללא ספק אחת הלהקות היותר טובות שהיו פה בכל הזמנים תמיד מגוונים ואף פעם ובשום דיסק לא נשארו תקועים במקום וזה בעיקרון מה שגרם לי להתפס חזק . אני בעיקרון שומתי רק היפ הופ אבל מאז שהתחלתי לשמוע את משינה אני הרבה יותר פתוח לסוגים שונים של מוזיקה (בעיקר רוק מכל הסוגים עברי ולועזי אבל ממש לא טרנסים או מזרחית זה מחוץ לתחום !) זהו בעיקרון יובל המלך !!! :)

יצקנון

New member
אני מעריץ ישן מאוד של הלהקה!

אז ככה! כיום אני בכתה ז´ אך אהבתי ללהקה התחילה עוד בכתה ב´! הייתי ילד קטן ומושתן, ולא ידעתי כלום במוזיקה ישראלית! יום אחד נסעתי עם אבא שלי לבקר את דוד שלו שחטף התקף לב (אל תדאו הוא חי ושלם!) ובדרך שמענו גלי צה"ל! שמו את השיר "אהובתי" של משינה! שאלתי את אבא שלי? מי שר את זה והוא סיפר לי , שיש להקה של חמישה חבר´ה צעירים, יובל בנאי, שלומי ברכה, איגי דיין, אבנר חודורוב, ומייקל בנסון, ששרים ומנגנים! אח של חבר שלי , שהיה תקליטן בארועים, נתן לי את האוסף הראשון שלהם מיד נכנסתי לטראנס הזה של משינה! יום אחד, בכתה ה´ חטפתי מן הייתי קורא לזה טירוף, לאחר שקיבלתי 1000 דולר מהדוד הטחון שלי שחי בארצות הברית, הלכתי וקניתי את כל הדיסקים שהיו למשינה אי פעם! (לא באלף דולר אבל בהרבה כסף) ישבתי בבית ימים שלמים ושמעתי אותם! וגם אני, כמו אחד האנשים הקודמים שכתב, חולה על מפלצות התהילה, כי שם הם, הם מחורפנים בצורה ממש משונה הייתי אומר! יש שמה "טראק" שכולה שומעים גם דופק בדלת ואומר: "איי אדוני זה שמעון חמוטל!" מה הקשר??????? זה מה שיפה הלהלקה הזאת! יש לה שירים בשפה ספרותית כמו "סר חינה" וממש שירים למופרעים כמו "הכל התחיל בנאצר"! יש להם כמובן שירים נורא רומנטיים כמו "אהובתי" ועוד שאני לא מצליח להזכר עכשיו! יש להם שירים שמדברים אל הלב כמו "להתראות נעורים שלום אהבה" ויש סתם שירים מוזרים כמו "היה לי חלופ על סוף העולם" או "שלג צח" יש להם שירים נורא יפים של תסכול כמו "אין מקום אחר" או "אנה" ועוד כמה שגם אותם אני לא זוכר עכשיו! אז רק רציתי לומר, שאם יש משהו שאתם רוצים לדעת על הלקה, תפנו אלי! אין דיסק אחד אפילו שאין לי שלהם ואין שיר שלהם שאני לא מכיר! אז... "להתראות, שלום, זה לא נגמר זה רק הסוף" (למי שלא הבין השיר המרגש שכשאני שומע אותו אני בוכה ממופע הפרידה שלהם! "תחזור תחזור")

אני מלאת הערצה אליך...

כבר בכיתה ב היה לך טעם טוב במוזיקה? בכיתה ב לא היה לי מושג מה קורה סביבי.. האמת זה נמשך עד כיתה י"א בערך..

יצקנון

New member
כדאי לקרוא!

אני יודע שזה עצוב שאני כותב תגובה להודעה של עצמי אבל... דבר אחד אני לא יודע על משינה? היה להם כסף! היה להם תהילה! היה להם אושר! היה להם כל מה שהם רצו! מעריצים, מעריצות, אז למה לעזאזל הם התפרקו????????? מתחנן לתגובה! תודה!

איך אני התחלתי לאהוב את משינה....

הכל התחיל כששמעתי ביום הזכרון ליצחק רבין את "תחזור תחזור". ידעתי שזה של משינה וזה נשמע פשוט נהדר.... אחרי כמה זמן התחלתי ממש להתלהב מהשיר הזה וכל הזמן חיכיתי שישימו אותו ברדיו...מאז לא שמעתי אותו אף פעם ברדיו אבל לא חשוב. אחרי כמה זמן גיליתי את "אהובתי" באיזה ספר, (זה סיפור ממש ארוך ולא מעניין.) פתאום גיליתי ששמים את זה די הרבה ברדיו, ושיש להם עוד מלא שירים יפים.... ואז נכנסתי לפורום של משינה ושאלתי אותכם עם איזה דיסק כדאי להתחיל, אחרי שאיזה עשר פעמים הייתי בחנות דיסקים ולא ידעתי עם מה להתחיל... ואז קניתי את האוסף, ומאז אני מחשיבה את עצמי לדי מעריצה. לא ראיתי אף הופעה וסביר להניח שאני גם לא אראה שום הופעה של יובל... :( אחרי שקניתי את האוסף ממש נכנסתי לזה והבנתי שהלהקה הזאת היא ללא ספר הטובה ביותר בישראל. ומאוד בקרוב אני קונה את "להתראות נעורים שלום אהבה". זה הכול בערך.....

NesheM

New member
טוב!

אני מאז ומתמיד אהבתי מוסיקה ישראלית! זה בערך כל מה שאני שומעת אבל לא משנה... אחי הגדול תמיד שמע איזו קסטה מוקלטת של משינה... וכשהייתי קטנה.. ככה 10 11.. (עכשיו אני 17) אז תמיד שמעתי אותה גם. והכרתי את כללללללללל השירים בע"פ! האהבה למשינה גדלה וגדלה.. ולאט לאט כשגדלתי טיפה.. התחלתי לשמוע יותר ויותר! ולקנות דיסקים והכל.. וזהו.. אין כמו משינה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*-*SUNSHINE*-*

New member
מאז ומעולם....

שמעו אצלנו בבית מוסיקה ישראלית,לכל סוגיה.תמיד שמעתי משינה,אבל לא תמיד הייתי שומעת כל היום את הדיסקים.ההתמכרות הרצינית התחילה,כשחברה שלי טסה לניו יורק לפני שנה וחצי בערך והשאירה לי את כל הדיסקיה שלה,אחד מהם היה הדיסק הכפול של משינה מסיבוב ההופעות "להתראות נוערים-שלום אהבה".ומה אני אגיד לכם?אחד הדיסקים ללא ספק,הוא מהמערכת/דיסקמן שלי לא יוצא.כמעט
-שני-

מריושי

New member
הכל התחיל כש

נולדתי... אחרי מספר שנות חיים (5 אני חושב) הביאו ההורים הביתה קלטת של האלבום הראשון (להזכירכם שלא היו בימים ההם דיסקים) שבה הם זכו הקלטת אצלי עד היום.... במקרה גם ראיתי באותה תקופה חלק מההופעה שלהם בפארק הירקון (בגיל 5) הייתי בהופעה הזכורה בערד וכמובן בהופעה הסוגרת בפארק הירקון כיום אני שוקד על חינוך למשינה (קניתי למישההי מתנה את המארז של האוספים....)

feedback

New member
הסיפור שלי...

קודם כל שלום לכולם ומזל"ט על פתיחת הפורום. בנוגע אלי, אני לא יודע מאיפה להתחיל... בואו נגיד שאת משינה התחלתי לאהוב ממש בגיל 10, אבל בתור אחד בעל זכרון טוב במיוחד, אני יכול לספר ש"גיליתי" אותם עוד לפני זה. אני זוכר איך כשהייתי זאטוט בכיתה א´ או ב´, בדרך לביה"ס, שרתי (או ניסיתי לשיר): "אוהו אוו או או אווו גילה גילה בוצ´ה בודי"...ואני עוד זוכר את זה כאילו לא עברו 15 שנים מאז. ואני גם זוכר באותה תקופה כל מיני קליפים מצחיקים שעשו להם בערוץ 1: היה קליפ ל"רכבת לילה לקהיר" שראו שם את יובל בנאי (עם שפם) יושב בחדר ומולו יושבים שלומי ,איגי ומייקל לבושים בבגדי נשים עם פאות על הראש!!!!! וגם בתכנית "זהו זה " היה קליפ ל"אניגודין" ששם ראו אותם שטים בסירה, לבושים כמו שודדי ים ונלחמים אחד בשני... בכל אופן, עוד בגיל 10 התחלתי לשמוע אותם בקצב רצחני ומאז לא נפרדו דרכינו, וזה בזכות אחי הגדול שהקליט על קסטה את "גבירותי ורבותי- משינה". כבר אז הבטחתי לעצמי שיבוא יום ואני אלך להופעה של משינה, והיום הזה הגיע בסוף (קצת באיחור) כשבכיתה י"א זכיתי לראות אותם במופע הפרידה שלהם בגני יהושע בת"א וסגרתי מעגל...למרות שכמו שהם אמרו במשפט הסיום: "זה רק הסוף, זה לא נגמר". בעיני, "שיא הרגש" זה גם גם השיא בקריירה שלהם. הייתי משלם הון רק בשביל לשמוע שוב... כולם אומרים לי, תזהר אבל אני נמשך אליה כולם אומרים לי תתרחק אבל אני נצמד אליה אריאל

N@talie

New member
או קיי..

גם אני כותבת פה פעם ראשונה, אז שלום לכולם ומזל טוב. איך אצלי הכל התחיל.... אני חושבת שכמוך פידבק, גם אצלי משינה תמיד ליוו אותי לכל אורך הילדות שלי. וגם לי יש זיכרונות מדוייקים בכל מה שנוגע אליהם. כשהייתי קטנה ההורים שלי היו מקליטים לי כל מיני תכניות טלוויזיה וביניהן גם כל מיני תכניות ו"קליפים" שלהם. אותו קליפ שאתה מדבר עליו של "רכבת לילה לקהיר" לקוח מהתכנית "סיבה למסיבה" מערוץ 1, ואני זוכרת אפילו אותי רוקדת מול הטלוויזיה באותן תנועות כמוהם. וגם כל מיני קטעים מ"זהו זה" שהם הופיעו שם בין המערכונים: "בלדה לסוכן כפול" (שדרך אגב, אפילו למדנו את השיר הזה בשיעור ספרות בכיתה ז´, "עתיד מתוק" ועוד הרבה הרבה. ואת אותן קלטות יש לי עד היום. ואני זוכרת גם כשהייתי בכיתה א´ או ב´ הייתי עם ההורים שלי בסופרלנד בחופש פסח, ובדיוק שהיינו על הרכבל משינה הופיעו מתחתינו ושרו את "אחכה לך בשדות". אולי בגלל זה אני לא יכולה לחשוב על רגע ספציפי בו "גיליתי" את משינה, כי איכשהו בשבילי הם תמיד היו שם ברקע, מלווים אותי , גם כשהייתי ילדה קטנה בלי טעם מוסיקלי מגובש. אבל אני זוכרת את ההודעה שלהם לעיתונות ב"ערב חדש" על ההתפרקות, ושאח"כ הלכתי לחברה שלי הביתה, ואחיה הגדול ניגן לנו על הגיטרה שלו כל מיני קטעים משירים שלהם, והוא ממש התרגש. אז אני חושבת שממש התחלתי לקלוט כמה גדולים הם. אבל אז הייתי בכיתה ד´ או ה´, כך שאפילו למופע הפרידה לא יכולתי ללכת, אבל אני זוכרת שעל אסון פסטיבל ערד שמעתי בבית מלון באילת שהייתי בו עם המשפחה, וזה היה יומיים לפני היומולדת שלי. כך שבשבילי משינה תמיד היו שם, ותמיד יהיו. וכל כך חבל לי שרק בכמה שנים האחרונות אני מוצאת את עצמי ממש מתחברת אליהם, ושלא הייתי גדולה באיזה שלוש-ארבע שנים בזמן שהם התפרקו כדי להיות לפחות בהופעת הפרידה. וזה כאילו אני מתגעגעת לתקופה שלא ממש "חייתי בה" (כי בכ"ז הייתי רק ילדה ועדיין לא היה לי טעם מוסיקלי ממש מגובש), אבל הייתי שם מספיק בשביל להכיר, ולהתגעגע עד היום. אז זה בערך הסיפור שלי.

משינה משינה משינה...

טוב הסיפור שלי הוא קצת מוזר וקצת עצוב.. התחלתי לאהוב אותם בתחילת כיתה י"א.. יעני לפני שנתיים. תמיד הכרתי אותם בערך.. אבל זה התחיל כשאחותי הורידה כמה מהשירים שלהם למחשב (המוכרים יותר) וממש אהבתי אותם והצלחתי לנגן אותם בגיטרה וכל זה. חברים שלי עדיין צוחקים עליי שהצלחתי בזמן שיא של כמה חודשים ספורים להפוך מ"אחת ששמעה כמה שירים של משינה פעם" לגרופית אמיתית, שיודעת את כל המילים בעפ"ה וכל השירים וכו´... הלוואי שהייתי מכירה אותם מוקדם יותר... בכיתה יוד אפילו הייתי בעצרת עם הצופים שהופיעו בה לא אחרים מאשר יובל שלומי ואיגי במשך שעה.. אבל הייתי עסוקה בדברים אחרים
.. בכל מקרה, מאז הספקתי ללכת לעוד הופעה של יובל שלומי ואיגי, ולשלוש הופעות של יובל. תם ולא נשלם! :))

-אלה-

New member
היי לכולם

טוב דבר ראשון אני שמחה שהפורום לא ניסגר. אני התחלתי לאהוב את משינה שהייתי די קטנה אני לא זוכרת בדיוק את הגיל. אח שלי היה שומע משינה וגם אני התאהבתי בשירים שלהם יש לנו את כל הדיסקים שלהם. אבל לצערי לא הלכתי להופעות שלהם כי הייתי קטנה מדי.....

jeanrick

New member
זאת ההודעה הראשונה שלי פה

אבל אני רואה את ההודעות כל פעם אוקי האהבה שלי ללהקה אין לי מושג מתי היא התחילה כי אני זוכר את עצמי בתור ילד מאוד קטן שומע משינה תמיד שמעתי אותם, קצת זמן אחרי שהם יתפרקו איך שהוא הפסקתי לשמוע אותם כי נכנסתי חזק להיפ-הופ שגם הוא היה מאז ומעולם שיובל בנאי התחיל להיות עוד פעם בטלויזיה נזכרתי איך פעם אהבתי את משינה אז חיפשתי את הקלטות הדיסקים וכל מה שהיה לי בבית ולצערי הרב מצאתי רק את הדיסק הראשון שלהם ואת הספר (באסה!! היה לי את כל השירים שלהם על קלטות...) גם אחרי שיובל התחיל בקריירת הסולו רק נזכרתי אבל לא חזרתי לשמוע ולפני שנה שמעתי שוב הרבה שירים ישנים שגרמו לי להתאהב מחדש אבל עדיין אני שומע כמעט הכל היפ-הופ פה שם מזרחית (ויש באמת דברים יפים במזרחית, לא צריך ישר לשלול את זה, יש כאלה שעושים מוזיקה שעולה על כל דבר בארץ, ממליץ לכם על אמיר בניון אני אישית מחבב מאוד ת´מוזיקה שהוא עושה ,יש נשמה!) טוב סבבה אלו היו דברי Peace Don Jean-Rick, Afro Style AKA M.C Rasya,ראם

MasterD_iL

New member
טוב...

אז ככה, אני התחלתי בגיל 12 לאהוב מוזיקה ישראלית, (כמו שאמרתי לך בתפוז מסרים) ובמיוחד אהבתי את משינה, עשיתי עליהם עבודה בכיתה ז´, הייתי שמח לפרסם אותה פה אבל אצתרך לסרוק אותה קודם.. מדובר בעבודה על ההתפרקות, התהליכים, המקרה שקרה בהופעה האחרונה, לאן כל אחד הלך אחרי זה, ואיפה הם היום. קיבלתי עליה 89 סתם לידע... דן

למעלה