צוות Manteka
New member
לכבוד פורים: אוזני המן בשלוש מליות
אוזני המן בשלוש מליות שונות - טאטי לחם חומרים לבצק 350 גרם אבקת סוכר. 600 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות. 950 גרם קמח לבן. 200 סמ"ק שמנת מתוקה. 2 גרם אבקת אפיה. כף תמצית וניל. 1/4 כפית מלח. אופן הכנת הבצק 1. טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפרורים דקים. 2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי. 3. יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר למשך 4 שעות (במקרר). חומרים למילוי פרג 600 סמ"ק חלב. 100 גרם חמאה. 500 גרם סוכר. כף תמצית וניל. קורט מלח. כפית קינמון. 1 לימון. 100 גרם דבש. 500 גרם פרג טחון טרי. 200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים). אופן הכנת המילוי 1. מבשלים את כל החומרים (פרט לפרג) עד לרתיחה, בתום הרתיחה מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות. 2. מורידים את התערובת מן האש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידה מלימון אחד. 3. שומרים את המילוי בכלי אטום במקרר. חומרים למילוי אגוזים וקינמון 400 גרם אגוזי מלך קצוצים. 500 גרם סוכר לבן. 2 חלבונים. 100 גרם דבש. כפית קינמון. אופן הכנת המילוי 1. מערבבים את כל החומרים למעט החלבון. 2. לאחר מכן מוסיפים את החלבון, מערבבים ושומרים בכלי אטום במקרר, עד לשימוש. חומרים למילוי שוקולד: 200 גרם ממרח שוקולד 100 גרם ממרח תמרים 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו כהה מנופה 10 מ"ל (1 כף) ברנדי 50 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס אופן הכנת המילוי 1. מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס 2. את השוקולד צ'יפס שמים לאחר ששמים את המילוי באמצע האוזן המן. אופן הכנת אוזן ההמן 1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. 2. יש ליצור עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי. 3. לוקחים כפית מילוי פרג או קינמון ואגוזים ושמים באמצע אוזן ההמן, מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים. 4. אופים את הבצק בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב. 5. מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר על אוזני ההמן. (באדיבות טאטי לחם)
אוזני המן בשלוש מליות שונות - טאטי לחם חומרים לבצק 350 גרם אבקת סוכר. 600 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות. 950 גרם קמח לבן. 200 סמ"ק שמנת מתוקה. 2 גרם אבקת אפיה. כף תמצית וניל. 1/4 כפית מלח. אופן הכנת הבצק 1. טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפרורים דקים. 2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי. 3. יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר למשך 4 שעות (במקרר). חומרים למילוי פרג 600 סמ"ק חלב. 100 גרם חמאה. 500 גרם סוכר. כף תמצית וניל. קורט מלח. כפית קינמון. 1 לימון. 100 גרם דבש. 500 גרם פרג טחון טרי. 200 גרם פירורי עוגה (אפשר גם להשתמש בפירורי ביסקוויטים). אופן הכנת המילוי 1. מבשלים את כל החומרים (פרט לפרג) עד לרתיחה, בתום הרתיחה מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות. 2. מורידים את התערובת מן האש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידה מלימון אחד. 3. שומרים את המילוי בכלי אטום במקרר. חומרים למילוי אגוזים וקינמון 400 גרם אגוזי מלך קצוצים. 500 גרם סוכר לבן. 2 חלבונים. 100 גרם דבש. כפית קינמון. אופן הכנת המילוי 1. מערבבים את כל החומרים למעט החלבון. 2. לאחר מכן מוסיפים את החלבון, מערבבים ושומרים בכלי אטום במקרר, עד לשימוש. חומרים למילוי שוקולד: 200 גרם ממרח שוקולד 100 גרם ממרח תמרים 35 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו כהה מנופה 10 מ"ל (1 כף) ברנדי 50 גרם (1/4 כוס) שוקולד צ'יפס אופן הכנת המילוי 1. מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס 2. את השוקולד צ'יפס שמים לאחר ששמים את המילוי באמצע האוזן המן. אופן הכנת אוזן ההמן 1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. 2. יש ליצור עיגולים מן הבצק בגודל הרצוי. 3. לוקחים כפית מילוי פרג או קינמון ואגוזים ושמים באמצע אוזן ההמן, מקפלים את שלושת הפינות של הבצק לצורת אוזן ומהדקים בצדדים. 4. אופים את הבצק בחום של 160 מעלות למשך 14-15 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב. 5. מקררים בטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר על אוזני ההמן. (באדיבות טאטי לחם)