לכבוד יום העצמאות - המבורגר צמחוני?

מ א י.

New member
לכבוד יום העצמאות - המבורגר צמחוני?

לא , אין לי מתכון.. אני שואלת:) איך עושים המבורגר צמחוני ????? שרשרו איזה מתכונים שאתם מכירים מכול הגוונים ואם אפשר גם תוספותתתתת יאמיייייייי

E l y s s a

New member
שאלה טובה...

אין מתכון במאמרים, אבל אולי אפשר להכין משהו עם שבבי סויה (שמתנהגים כמו בשר טחון, פחות או יותר), או לאלתר איזה קציצת ירקות עם מבחר הירקות האהובים עלייך ותחליף ביצה.

barakbl

New member
אני מוכן כמעט להשבע שזכור לי

מתכון כלשהו בספר של פיליס גלזר, שלמיטב זכרוני לא כולל שימוש בביצים (בספר הזה יש יותר מדי התבססות על בייצים
), אבל הספר כרגע לא לידי.... אם מישהו יכול לבדוק ולסייע... אולי זה יעזור. מצד שני לא בטוח שזה היה המבורגר, אולי זה היה קבאב, אבל אני מניח שבשני המקרים זה לא זהה למקור, ככה שזה בטח לא קריטי...

menl

New member
המבורגר צמחוני

כדאי להפוך אותו לטבעוני ע"י שימוש בתחליפי ביצה. אני מניח שחברי הפורום ידעו לומר איזה תחליף מומלץ במתכון ה. בברכה, מנשה.

mr antigonizem

New member
------

בננה , חמאת בוטנים, סילאן כל דבר דביק וסמיך שנראה לכם ילך טוב אם החוש טעם שלכם (כל עוד זה לא אפרוחי חופש כמובן)

Neta558

New member
המתוקים לא ממש מתאימים להמבורגר..

אבל תערובות של קורנפלור\קמח תפו"א או שימוש בזרעי פשתן יכולים להתאים.

push

New member
אם את אוכלת ביצים

אז יש בשר צמחוני של טבעול שאפשר לתבל אותו ולשים אותו על האש.

mr antigonizem

New member
חשבתי שאת טבעונית?!

ואם כבר לקנות מוכן אז למה לא טבעוני יש את הבר-בורגר שהוא טבעוני לגמרי (בחנויות טבע)

מ א י.

New member
ובנתיים אני "רק" צמחונית וזה מספיק

לי אחרי הכל אני צמחונית כבר .... 3 שבועות :)

push

New member
אני טבעונית

אבל מאי צמחונית,לכן היא אוכלת ביצים ולכן היא יכולה לאכול טבעול.. מה הבעייה?

mr antigonizem

New member
הבעיה היא

ואני לא מאמין שאני צריך להסביר לך את זה, שאת כטבעונית, אומרת ומעודדת אכילה של אפרוחי "חופש"?! זה מספיק בעיה?

push

New member
ממש לא.

גם לא היה פה נושא לדיון בכלל לגבי הביצים. היא אמרה שהיא צמחונית ומבקשת מתכון לצמחונים. אין לי שום כוונה,להכניס לכל חור את האידיולוגיה שלי-זה רק הופך אותה למשהו מגובב וחסר עמוד שידרה.יש לי טעונים,אפילו טעונים מוחצים-אבל צריך להשמיע אותם ברגע הנכון-ככה באמת משנים. לצרוח כל שניה "אפרוחי חופש" ו"רוצחים" זה סתם יוצר רתיעה.זה משבץ אותו כקבוצה קיצונית ומנותקת מהחיים. אז תדע לך-שאני לא נגעתי במוצרי טבעול כבר כמה שנים טובות.ואם יש דיון על זה-אני ממליצה למי שיש לו נגיעה בנושא הצמחוטבעונות לעבור לטופו טבע.אבל בנאדם בא לפורום,טוען שהוא צמחוני פרק זמן מאוד קצר ומבקש מתכון-ואני מכירה הרבה אנשים שדווקא ארועים כמו עצמאות קשים להם,והם חושבים"נו אני אוכל רק הפעם גם ככה זה מת"
אז יפה מאוד שהיא הולכת על מנגל צמחוני,יפה מאוד שהיא מחפשת תחליפים לגוויות נוטפות דם אני לא חושבת שזה נכון לדחוף לפה את האידאליזם שלי.סליחה אבל אני לא מוכרתא ת תפיסת העולם שלי בשקל תשעים.

mr antigonizem

New member
---------

ואיך את יודעת שהוא בכלל יודע מה הנזק באכילה של ביצים או חלב? לא שווה לפכות להציע לו מזון טבעוני, הרי אין באמת הבדל בין טבעול או כל שניצל טבעוני אחר. זה לא שצריך ישר ולהתעקש , בגלל שהוא ביקש צימחוני, להמליץ לו לאכול מזונות שפוגעים באחרים, ממתי זה פרנציפט לעזור לאנשים לרצוח חיות. מה אם מישהו פה יבקש עזרה באונס שהוא מתכנן בערב, האם גם אז את תתנדבי לסייע לו בכך. ואתה מנשה תפסיק לדחוף את היד שלך בפנים שלי כל פעם, זה לא חוכמה גדולה לתקוף אחרים

push

New member
אתה סתם פאנט.

וחבל-עד עכשיו הערכתי אותך אבל אתה יורה לכל הכיוונים בלי להבין בכלל מה אתה עושה. אני לא תמיד מתעקשת דווקא על טבעול(אני בכלל לא חסידה שלהם ד"א)פשוט נראה לי הפעם מתאים.אני לא תורמת לשום תעשיית רצח טבעול לא נכנס למקרר שלי,אני לא ממליצה לאנשים הקרובים אלייך לקנות אותו וד"א אגב גם טופוטבע של המשחטות המגואלות בדם של זוגלובק כמעט ולא עובר את מפתן ביתי. אז מה אתה רוצה בכלל?אני לא אכנס לויכוחי סרק האלו שלך,אין להם שום מטרה וטעם זה רק מוציא אותך מגוחך-כמו ילד בגיל ההתבגרות שמורד-וזה מלהיט אותו לצעוק ססמאות קיצוניות שכולם ינעצו בו מבט. אין לי שום פרנציפים-לגמרי במקרה המלצתי לה על טבעול-כי זה פשוט נראה לי מתאים ואני יודעת שהרבה אנשים צמחוניים נוהגים לאכול את זה בעצמאות.אז מכאן ועד להאשים אותי בשיתוף פעולה עם רצח חיות?אתה בכלל מכיר אותי?אתה יודע מי אנה ומה אני?עשיתי ואני עושה,יותר ממך למען בעליי חיים אז בבקשה את דברי ההבל שנוטפים ממך-תפנה למישהו אחר לא אליי. אתה עושה כאן שירות דלוח מאוד לקהילה הצמחונית טבעונית אתה מציג אותנו כאנשים קיצונים נטו.שכל מה שיש להם בחיים זה לצרוח "רצח".אפילו אם מגיע לפה בנאדם צמחוני הוא חצי רוצח-אז מה אם הוא רק שלושה שבועות?אז מה אם הוא חושב על אלטרנטיבות אחרות למנגל?הוא חצי רוצח,הוא משתף פעולה עם רצח חיות. אין לך תקנה

mr antigonizem

New member
תודה רבה

על כל המחמאות שלך, וגם תודה שענית על הטיעונים הפאנטיים וילדותיים שלי... חבל שאת לא יכולה לקבל ביקורת, כמו שהיא ולתקוף במקום לחשוב מעט, אולי בשבילך הדברים שאני כותב נשמעים כמו סיסמאות וקיצוניות, אבל לפכות אני יכול לומר שאני לא מרכין את הראש בפני אנשים אנטיפטיים, שמשתמשים בתרוצים חסרי בסיס והיגיון וביניהם גם הדחף שלהם, ללמד איך צריך ומה להגיד, אז אני מצתער אני לא קונה את זה, לא מעניין אותי התרוצים שלהם, מבחינתי זה הכל זבל, אני מסתכל מאיפה ולמה דברים נאמרים, ותוקף בנוקודות החלשות שלהם. ברגע שאת ממליצה לאנשים לאכול מוצר שיש בו פגיעה בבעלי חיים, אני מצתער לומר לך, אבל את כן פוגעת בחיות וכן פוגעת במאבק.

push

New member
יש לי שאלה-

היית ממליץ לך על המוצרים של זוגלובק?

mr antigonizem

New member
ממש לא

בשביל מה, לא קראת את ההתכתבות שהיתה לפני כמה ימים בנושא? יש עכשיו איזה שניצלי טופו בדיוק באותם סוגים שיש לזוגלובק, לחברת סופרקלאס אשר מוצריה נמכרים ברשת הסופרים של שופרסל ושאר משפחת הסופרים הזאת

push

New member
או.קי.

תראה-אני חושבת שברגע שבנאדם בא לבקש מתכון הוא לא בא לנהל דיון.הוא לא בא לקבל על הראש ולשמוע שהוא "רוצח".יש הרבה אנשים שהם צמחוניים והם חיים עם כך בשלום-הם צורכים ביצים,חלב,ומוצרי טבעול.אני לא מחזירה איש "בתשובה" שהוא אינו רוצה בכך.היא לא הביעה בקשה לשמוע מדוע טבעונות עדיפה,היא לא ביקשה טיפים לעבור לאורח חיים טבעוני.היא סך הכל ביקשה מתכון צמחוני ליום העצמאות.לא תרמתי לשום תעשיית רצח,זה לא הוגן להגיד דבר כזה-למי שרוב חייה וזמנה מקדישה עבור בעלי חיים.כמו שאמרתי זה חסר תקנה.סתם לבוא,להקציף ואז להתמם בשם האידאלים שכולם מסכימים איתם.

למעלה