לכבוד "יום המשפחה"

p a l o m a

New member
לכבוד "יום המשפחה" ../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

ואיך אצלכם?... (בהמשך לכתבה המצ"ב....
) יום משפחה שמח ל כ ו ל נ ו..

shkedud

New member
היי פלומה... לא ידעתי שהיום יום

המשפחה... אצלי המצב חצב... כרגיל - עבדה, מנוחה וחוזר חלילה ומה שלומך? ובכל זאת - למי שחוגD יום משפחה שמח... אני חוגגת מחר... שנה ל... אגלה מחר את מה...

שירז7

New member
שיר ערש למקרים מיוחדים

השיר והלחן: נעמי שמר נומי, נומי, בת, חלונות כבר האפילו ובמשפחה המצב בלתי רגיל הוא, הבה נתפלל בעת ההשכבה שאבא'לה יביא לך אם = חורגת טובה, נומי, בת, נומי, בת. נומי, נומי, בת, הסטטיסטיקה קובעת - את בסך הכל רק ילדונת ממוצעת אבל חיוכך כקשת בענן - כי אבא'לה שלם את המזונות בזמן נומי, בת, נומי, נומי, בת. מדוע את בוכה? = הרי אמרתי לך שזה קורה ודווקא לעתים קרובות, במשפחות הכי טובות. מדוע לא תביני ש - אביך עובד כל כך קשה שהוא צריך מקום מתאים אז עכשיו יהיו לך שני בתים! נומי, נומי, בת, במהרה אותך נשים בבן-שמן או בהדסים. שמה ילמדו אותך חשבון והנדסה ושאסור לעשות כמו שאבא'לה עשה - נומי, בת , נומי, נומי, בת. נומי, נומי, בת, צעצועיך עייפים: נרדמו מזמן על גבי המדפים, למה הם נראים כל-כך מאושרים? אולי בגלל שאין להם בכלל הורים! נומי, בת, נומי, נומי, בת, נומי, בת.

p a l o m a

New member
שירז.. המקרים פחות ופחות מיוחדים

משנה לשנה.. מסטטיסטיקה לסטטיסטיקה...

שירז7

New member
ועוד אחד, שיר ערש לאבא

השיר: עמוס אטינגר הלחן: משה וילנסקי (תשובה לנעמי שמר) שקט, שקט, אבא נח. אתה עובד קשה כל-כך: יום-יום לעבוד שוב תשכימה, כל ערב צרות שוב מאמא. אבא, אבא, עיניים עצום, סילקתי את אמא החוצה היום, כבר לא תשמע איך קוראת היא לאמור: יש לנו אבא מופרע וחמור! נומה, אבא, במנוחה, שמע מה שאומר בנך. אבא, עוד תבין מהר, עוד תגדל ותתבגר. כן, אבא, שן, אל תתרוצץ: אקח לבד את המוצץ, אחליף חיתולים ויהי מה, כי מה מבינה בזה אמא? אבא, אבא, ספר לי חלום, את מי שוב פגשת בדרך היום? ספר לי, האם הן טובות, נחמדות? כי, אבא'לה בין הגברים אין סודות נומה, אבא, במנוחה... שקט, שקט, לא לרעוש - שר בייבי-סיטר בן שלש, לא, עם החיים אל תשלימה, אני אספר זאת לאמא. אבא, אבא, הנה בא האור, אתה עוד תגדל ותהיה לגיבור, לי אז עם ערב, עם ערב בהיר, פתע תשיר לי אתה את השיר, נומה, אבא, במנוחה...

שירז7

New member
סיפור שנודע לי זה עתה

צלצלה אלי בת דודתי מצד אבא שעלתה ארצה לאחר השואה, שוחחנו על המצב, וכנראה שבהקשר לכך, היא סיפרה לי סיפור שלא ידעתי ואבא לא סיפר לי. ובכן, כתבתי כבר שאבא שרת במלחמת העולם הראשונה בצבא האוסטרו-הונגרי של הקייזר פראנץ-יוזף, ולאחר שהם הפסידו במלחמה, ואזור טראנסילבניה עבר לידי הרומנים, גייסו את אבא עוד פעם כחייל בצבא הרומני. הרומנים היו מאד אנטישמים והתנכלו לחיילים היהודים, יום אחד הם ציוו על אבא לזחול מתחת למיטה כבדה ולהרים אותה בגבו, ביודעם שאבא אדם גבוה ומה שקוראים "ג'לוב", ואין די מקום עבורו מתחת למיטה הזו. אבא התרגז עליהם, תפס את הרובה שלו והשליך אותו בכוח על הרצפה ושבר אותו לשניים. עשו לו שיפוט מהיר ופסק דינו היה לעזוב מיד את המדינה, אביו הציע לרומנים כסף וביקש מהם להרשות לבנו להישאר במקום ולא לגרשו, אבל זה לא הועיל, ואבא מכיוון שבין כה וכה היו לו תכניות לנסוע לארץ ישראל, לאחר שיחרורו מהצבא, לא היה איכפת לו בכלל שהוצע נגדו צו גרוש. הוא הסתתר בקרבת העיירה שבו התגוררה אחותו הנשואה עם משפחתה, מצא עבודה ביקב היכן שמייצרים יין, כדי שיהיה בידו סכום כסף לנסיעה לארץ ישראל (שאחר-כך נגנב ע"י המלחים הרומנים בהיותו באניה). מידי פעם קפץ בחשאי לביקור אצל אחותו, אבל זה היה מסוכן מאד, ואז כאשר הזדמנה לו אניה שהוליכה בקר לארץ ישראל, הוא הציע להם לקבלו לעבודה בטיפול בפרות במקום תשלום, הם הסכימו, וכך עלה לארץ ישראל בשנת 1921.

שירז, טנא הסיפורים שלך אינו מדלדל

ואנחנו אלו המרוויחים מכך. תודה על כל הסיפורים, שכבר מצאו את מקומם.... באסופה.

shkedud

New member
זוכרים את השיר המצחיק על הסקנדל

במשפחה מטרינידד... שהבן רצה לשאת את אחותו... ואימו לא ידעה שהיא אחותו... היה שם בלגן שלם, ובסוף האמא שלו אמרה לו שאביו אינו אביו, אך אינו יודע זאת...
(שיר בקצב הרגאיי...) הנה מה קורה בסוףהשיר: those girls are your sisters ... but your Mama don't know." Who is me? shame in scandal in the family. Who is me? shame in scandal in the family. He went to his Mama and cover his head he told his Mama what his Papa has said His Mma she laughed and said "Go man go your Daddy ain't your Daddy but your Daddy don't know." Who is me shame in scandal in the family. Who is me shame in scandal in the family.

p a l o m a

New member
ועוד אחת לאוהבי הפייות. (לא חשוב

ולנטיין או יום המשפחה הפרטי של עם ישראל במולדתו המתחדשת...)

אנפה2

New member
פ ל ו מ ה , ברוכה תהיי שפתחת

שירשור חדש, כבר לא היה לי כוח לרדת לעומק השירשור של הבוקר, אשלח לכם תמונת חיבוק יפה ליום המשפחה, תגנבו
ממני תמונות כמה שאתם רוצים, יש לי המון במלאי.

p a l o m a

New member
ובהזדמנות זו - רציתי מזמן לשאול

סבתא /סבא שחיים לבד מה ההגדרה שלהם? חד סבתאית/סבתאי??
מישהו יכול לענות על זה? לחיי משפחה מאושרים לכל עם ישראל!

למעלה