לכבוד המבצע של צומת ספרים

• פותח הנושא oggi2
  • פורסם בתאריך

oggi2

New member
לכבוד המבצע של צומת ספרים

וזה שקיבלנו מלא מתנות מ-3 ב-99, אשמח לפתוח עוד שרשור המלצות על ספרים, לבת שלוש ואולי את אלו שפספסנו כשהייתה קטנה, לאחיה (חודשיים) שיהיה בכיף

נאוה57

New member
ספרים אהובים אצלנו (כולל קלסיקות)

לגיל צעיר: חתול גדול חתול קטן פשפש מתלבש פילים בכל מיני צבעים מעשה בחמישה בלונים הזחל הרעב העכביש העסוק לגיל 3: מיץ פטל הביצה שהתחפשה דירה להשכיר ביגלה הכבשה הירוקה שאול הטרקטור (הבן שלי מאד אוהב טרקטורים) הבית של יעל תירס חם קבצי שירים (ביאליק לילדים, מרים ילן שטקליס וכו') איה פלוטו

לגיל 3+

(מוסיפה למה שכתבו למטה, שלא תהיה כפילות...) אריה הספריה הצלחת שמתחת לקוף יש בעיה להוריד את הירח והמשכיו (על חולד)

Mנטה

New member
אוי ההמשכים

חוץ מלהוריד את הירח, כל הסדרה כל כך מבאסת. הספר הראשון מדהים וכל האחרים על הפנים. אצלנו אגב, הספר הזה להיט מגיל שנה בערך.

כן... יש אחד שעוד סביר

לא טרחנו לקנות אף אחד מהם. הזה עם היהלום עוד איכשהו סביר. העניין הוא שזה מאוד תלוי טעם אישי. מהרשימה שנאוה למטה כתבה, רוב מה שמופיע בגיל 3 הילד שלי כבר משועמם ממנו מפני שהוא קורא אותו מגיל שנה, ומה שהיא הזכירה בגיל שנה, בן השנה שלי לא היה מוכן לשמוע...
לגבי חולד, כשהגור (הבכור) רק התחיל לדבר, כל לילה היינו שומעים אותו ממלמל מתוך שינה אוי אויי איי טך!

נאוה57

New member
גילאים זה גמיש...

חילקתי אותם לקבוצות אבל באמת זה מעורב ומאד אינדיבידואלי. הבן הגדול שלי בן שנתיים ושמונה חודשים ויש עוד ספרים שהוא אוהב מגיל שנה אבל יש כאלו שכבר משעממים אותו... הכי טוב לפתוח אותם בחנות ולהחליט לבד בהתאם להכרות עם הילד

../images/Emo45.gif לגמרי. זאת לא היתה ביקורת... ../images/Emo140.gif

מניסיוני יש גם איזשהו שינוי בסביבות גיל 3. פתאום ברגע אחד חצי מהספריה הופך לא רלוונטי.

עוד קצת לרשימה

לגילאי 3 - הטרקטור האדום של מאיר שליו, הקטר הכחול שיכול, כל ספרי דוקטור סוס, הענק הכי גנדרן

ingreen

New member
תיקון קטן...

אני חושבת שהספר של מאיר שלו נקרא הטרקטור בארגז החול ולא הטרקטור האדום.... אלא אם יש לו שני ספרי טרקטורים..

kramerkaren

New member
יש עכשיו ספרים משגעים לגיל הזה

אנחנו קראנו ספרי פרקים, ויצאו עכשיו מדהימים. כל סדרת "דוד אריה" - יש ארבעה. כל פרק מצחיק יותר מקודמו. בילבי, פו הדב (המקורי), הסיפור המושלם (2 ספרים בסדרה), האגדה על מרפי בטטה, קפטן קרואו, ספרי קופיקו (המקוריים קצת קשים ומעיקים מבחינת השפה והתיאורים, יש עיבודים חדשים נחמדים), הנרי האיום (2 ספרים). מאוד ממליצה על כולם, באמת נהדרים. ואילו גם ספרים שמצויינים אח"כ בשלב של קריאה עצמאית, אמצע סוף כיתה א', אז חוזרים אליהם שוב בהמשך.

want a baby

New member
לצערי פו הדב ובילבי לא במבצע ../images/Emo10.gif

ובמאה שקלים לספר נראה לי קצת יקר... פו הדב רציתי האמת את החלק השני, את הראשון כבר קניתי באחד המבצעים הקודמים. גם מומינים הצלחה, והוא לפי דעתי במבצע.

oggi2

New member
אחלה, תודה

את הרוב יש לנו..ובאמת הם מככבים פה מגיל שנה , אבל עדיין אהובים ומגלים בהם רבדים חדשים :). חולד והירח זה באמת אחד הטובים, המשכים אין לנו גם הטרקטור של מאיר שלו מצוין אני אכתוב גם המלצות בהמשך תודה!

zombi mom

New member
הלהיט אצלנו בבית

זה ספר שקוראים לו: חייזרים אוהבים תחתונים הגדולה מקריאה וכל השלושה מתפקעים מצחוק (לא לגמרי ברור לי , אבל אני זורמת ....) וסידרת צ'ארלי ולולה של לורן צ'איילד, גם מאוד מאוד אהובה עליהם כולל בת השנתיים ומאיר שלו- הספר הכי אהוב אצלנו זה רוני ונומי והדב יעקב. ספר ע נ ק !!!!! מאוד מתאים לגיל 3-6

למעלה