לי רק שאלה

לי רק שאלה

He snaps the elastic strap under his chin. (עושה הפעולה הוא נער מעלית חטטני והיפראקטיבי והגומיה שייכת לכובע שלו) איך הייתם מתארים את הפעולה "SNAPS"? גם באנגלית זה לא הכי מדוייק, אבל זה לפחות מובן...

תודה, ויש עוד!

Seek and ye shall find, work and ye shall prosper -- these were the watch words of my education, the ethics of my tender years אני מדברת על החלק הראשון. הפתגם המקביל בעברית הוא "יגעת ומצאת תאמין", הלא כן? אבל הוא משלב את שני הפתגמים מהמקור (גם יגעת, וגם מצאת?), יש עוד משפט מוטיבציה נפוץ כזה? ("העבודה משחררת" נשמע לי ציני מדי)

יפתח ב

New member
הברית החדשה, מתי פרק 7 פסוק 7:

Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you​
ב"תרגום החדש" של הברית החדשה: "בקשו וינתן לכם. חפשו ותמצאו. דפקו וייפתח לכם". ובתרגום דליץ' (הישן): "שאלו ויינתן לכם דרשו ותמצאו דפקו וייפתח לכם". אם רוצים תחליף ניבי עברי, אולי "יש ברכה בעמל"?

וואו (ויש עוד-עוד-עוד!)

תודה רבה על החיפוש המעמיק. חשבתי על "החריצות משתלמת" אבל "יש ברכה בעמל זו אופציה לא רעה בכלל. עוד סוגיה לעת עתה: ...A Muncie girl! Talk about the cat's pyjama's! הגיבור מגלה שהנערה שפגש היא מעיירת הולדתו. התרגום: איזה צירוף מקרים!" נשמע לי פשוט מדי, חסר יחודיות... יש הצעות?

יפתח ב

New member
שום חיפוש מעמיק, יש לי קונקורדנציה

ממוחשבת שמוצאת כל צירוף בשנייה-שתיים. באשר לשאלתך החדשה, נזכרתי בשיר קצרצר של יהודה אטלס על מציאת פיסטוק בשקית של גרעינים. ישראלי מדי? (למען האמת אני לא בטוח שהבנתי את כוונת הביטוי האנגלי. לא נראה שהוא מתייחס באופן מיוחד למציאת דבר נדיר, אלא למשהו בלתי-אפשרי ומוזר).

ססילי

New member
אהה הקפיצה הגדולה?

כל הקטע מדגיש את האקסצנטריות שלו, ובכל הקטע הוא מתייחס לתרבות פנימית של אנשי עירו. הייתי מנחשת שמדובר בביטוי שאמור לרמוז גם הוא לאיזו בדיחה פנימית. הייתי מתרגמת מילולית (...מדברים על (ה)פיג'מה של (ה)חתול!). לי בכלל פיג'מה של חתול עושה אסוציאציה של חתול תעלול של ד"ר סוס.

staringblankly

New member
דווקא ממה שאני מכירה

זה לא איזה סלנג איזוטרי מומצא, אלא ביטוי שמשמעותו "מגניב", "מדליק", "גזעי" או "סוף הדרך" (בכל עשור הרי אמרו אחרת), בדומה למשל ל"the bee's knees". כל זה מוסבר מצויין גם בלינק המצורף

למעלה