ליקר רימונים

pinksilk

New member
ליקר רימונים

שלום לכולם הכנתי ליקר רימונים ביחש של קילו רימונים לקילו סוכר. הנחתי לזה לעמוד מספר שבועות עד שכל הסוכר נמס ואז הוספתי ליטר אלכוהול 95%. והשארתי את זה לעמוד עוד כמה שבועות, קבלתי צבע נפלא וריח טוב וגם טעים אבל מאוד מאוד כבד באלכוהול. איך מדללים? עם מה ? תודה על התשובה מראש.

kinks

New member
יש רק משהו אחד שמדלל אלכוהול

אפילו בוויסקי מוהלים במים. קח מים מינרלים, תרתיח אותם לשם הביטחון ולאחר שיתקררו תמהל. אפשרות שנייה כמובן היא לחכות לראש השנה הבאה לקלף כמה רימונים לסחוט אותם ולהוסיף את המיץ אך אני לא יודע כמה מתוק או חמוץ זה ייצא לך בצורה הזאת. המשקה שהכנת יכול לחכות בלי להתקלקל עוד כמה שנים ללא בעיה בשל אחוז האלכוהול הגבוה שבו, ככה שאם אופציית מיץ הרימונים מדברת אלייך שווה המתנה. בכל מקרה, תתחיל למהול בכמויות מזעריות על מנת למצוא את השילוב הנכון. צא מנקודת הנחה שמהילה גם תפגע בטעם של המתיקות הסוכרית, אז אתה גם יכול למהול עם סירופ סוכר. סוכר ומים בכמות שווה בתוך סיר עד שכל הסוכר משתלב במים, כאשר מחממים על הכריים.

naty10

New member
הכמות הנכונה

בכדי לדלל אתה מריך להגיע לסהכ, תחולת אלכוהול של 30 אחוז היות והיחס שלך שונה אין מנוס אלה לדלל במים כפי שקודמי כתב ואו לדלל במיץ רימון טיבעי שאפשר עדיין להשיג וכל זה בכדי ,"לשמר את האותנתיות ," וכנראה שזו הסיבה לשאלתך .בכל מקרה תגיע לכמות הרצויה ותהנה.

../images/Emo39.gifגם אני עשיתי ליקר ,אבל זה בהכנה.

שבת שלום. לפני שבועים חבר הביא לי כ 50 רימונים שזה אתה בתבשלו ,טעמם חמוץ ויותר מתוק,זה זן הבשל לקראת חג המולד ורוב הרימונים מיועדים ליצוא. אני הורדתי את הפיטמה עם התפרחת ,ניקיתי היטב רחצתי ויבשתי ורק אחר כך קלפתי אותם. את הכל הכנסתי לבקבוק גדול,הפעם שמתי 2 ק"ג פרי נטו וק"ג סוכר. הבקבוק נסגר בעזרת פקק גומי שיש בו חור ,לחור הכנסתי צינור פלסטי שקוף חדש ומשם הצינור מגיע לבקבוק שמחצתו עם מים . כעקרון המדידה שלי נעשת בעזרת בקבוק זהה אבל רק של כוהך 95 , אני בדרך כלל אוהב ריכוז של כ 33 אחוז ,כולמר שלוש בקבוקים מלאים של תרכיז רימון ובקבוק אחד של כוהל 95 ,הרי את הליקר שותים בנחיותא בכוסות עם קוביות קרח וככה הליקר מדולל וזה טעים להפליא. אבל אני חושב הפעם לתת לזמן לעשות את שלו ולשמור במשך חודש את הסוכר עם הרימונים ורק אחר כך למהול עם כוהל. עשיתי גם בקבוק של ליטר וחצי (מצאתי במרכול שמשהו החזיר) מלאתי אותו בגרעיני רימונים והפעם פשוט בעזרת מקל חדש דחסתי כמה שאפשר כאשר יש פשוט מיץ וגם את זה אשמור לחודש או יותר בבקבוק ורק אז אמהל אותו עם כוהל. מצפה לקורא לתגובה. אגב עשיתי גם ליקר של לואזיה והטעם נפלא. פפריקה

atp10

New member
נוסחה

כדי למהול אלכוהול לאחוז הרצוי תשתמש בנוסחה הבאה C1V1=C2V2 C1-ריכוז האלכוהול הנוכחי V1- נפח הנוזל בליטרים C2-ריכוז האלכוהול הרצוי V2-הנעלם שלך, כלומר כמות המים שאתה צריך להוסיף

למעלה