האם למישהו יש באמתחת מתכונים לליקרים ביתיים? טעמתי שניים שבאופן מיוחד הפילו אותי. האחד - ליקר פירות יבשים (מ"זלמן"), השני - ליקר פירות יער או משהו דומה (מ "אפרה סקי"). והיכן רוכשים אלכוהול? איזה סוג? וכו´ כל מידע יסייע.
יש אפשרות מקוצרת ויש ארוכה. במקוצרת: מכניסים לבלנדר את הפירות שרוצים להכין מהם ליקר (נניח פירות יער) מוסיפים את המחית (כולל הקליפות, ונא להשתדל לא לשטוף לפני) לאלכוהול 95%אותו קונים בכל סופר באזור הכהילים (יש של כרמל ויש אחרים) מעבירים לכלי אטום במקום מוצל בבית (ארון מתחת לכיור הוא "קלאסי") אחרי 5 ימים - מוציאים, מסננים ומערבבים עם תערובת של חצי קילו סוכר על ליטר מים מינרלים (מבשלים יחד ומצננים) לשמור במקום אפל אחרי שבועיים מקבל טעם מיוחד, אבל טוב לשתיה כבר בו ביום נשמר כשנה במקום אפל בארוה: מכניסים לכלי זכוכית גדול עם מכסה את הפירות השלמים מכסים אותם בסוכר ממתינים בערך 3 חודשים עד סוף התסיסה וההמסה מסננים טועמים ומוסיפים אלכוהול או סוכר לפי הטעם נשמר במקום אפל כשנה עשיר הרבה יותר כל טוב, רונן
ואז אפשר לערבב בלי בעיה. בפירות יבשים העסק קצת יותר מסובך. בד"כ משרים אותם אחרי שרוצצים אותם במעט ברנדי (כדי כיסוי) למשך כמה ימים, ורק אח"כ מתחיל התהליך הנ"ל. יש המוסיפים לזה גם תמציות מלאכותיות טובות (למק´קורמיק יש של שקדים ושל אגוזים ושל תאנים, ששלושתן מצויינות ומרוכזות מאד) כל טוב, רונן
רוצצים? הכוונה לגלעון או שזה מונח שאיני מבינה? אני מעוניינת להתחיל עם ליקר פירות יבשים. אם יש לך טיפים נוספים לפני היציאה לדרך, אוכל להעזר מאוד. האם תוכל להרכיב מתכון שממנו אוכל להבין כמויות, תהליך וזמנים של ליקר פירות יבשים. סליחה על הקטנוניות, אך אין לי טיפת נסיון בתחום.
2 דפים שיכולים לעניין אותך על הכנת שנאפס והכנת אייריש קרים ביתיים: http://olliver.family.gen.nz/schnapps.htm http://olliver.family.gen.nz/irish_cream.htm לא ניסיתי, אבל זה נראה שווה נסיון...