מאוד לא מומלץ
למורה יש חשיבות עצומה בתהליך הלימוד של אמנות לחימה, ואני בספק רב אם ניתן להסתדר בלעדיו בפרט כשמתחילים ללמוד ללא רקע קודם. בניגוד למה שנדמה לרוב האנשים שאינם בקיאים בתחום, אמנות לחימה עוסקת לא רק בצורת התנועה שלך (בזה מתמקד החומר שהבאת), אלא לפחות באותה המידה באופן התגובה שלך לאדם אחר ותגובותיו. למורה תפקיד חיוני בשני האלמנטים הללו:
פידבק לתנועה - המורה מתקן את תנועותיך ומפנה את תשומת ליבך לפרטים שאינך מודע אליהם (רק שלשום מורי תיקן לי טעות מסוימת בעמידה בקאטה, שלא חשתי בה בעצמי ונזקקתי למספר הסברים כדי להבחין בה, ואני כבר לומד את הקאטה הזו מספר שנים).
הגדרת מצבים להגיב עליהם - אחד מתפקידיו של המורה הוא להגדיר את המצבים שעליהם אתה נדרש להגיב, ולהתאים את סוג המצבים לרמתך כתלמיד. זה חסר טעם לתת לתלמיד מתחיל לנסות ולהתמודד מול מצב שכשלונו בו מובטח, הוא רק יתייאש מכך. לעומת זאת, תלמיד מתקדם יותר זקוק גם לתרגל צבים יותר בעייתיים כחלק מהתקדמותו.
פידבק על התגובה - גם כשאתה מגיב למצב, המורה יכול לתקן את תנועותיך, תזמונך וכו'.
הבהרת עקרונות - אי אפשר לכסות את כל מצבי-התקיפה האפשריים. אחד מתפקידיו של המורה הוא לסייע לך ללמוד את העקרונות של אמנות הלחימה דרך תרגול המצבים השונים, כך שגם אם תתקל במצב שלא הכרת לפני כן, תדע להגיב אליו מתוך שימוש באותם העקרונות.
ותפקיד נוסף וחשוב עוד יותר של המורה הוא - בטיחות. המורה כמשגיח מהצד יכול לעצור תרגיל גם כשהמתרגלים נסחפים ולמנוע תאונות. בהתחשב באופי של התרגילים באמנות לחימה, תפקיד זה חשוב ביותר. לכן, אני בהחלט ממליץ לחפש פתרון אחר שכן יאפשר לך ללמוד עם מורה (אם תרשום כאן בהן השעות בהן אתה יכול ללמוד, אולי נכיר מועדון בו תוכל ללמוד). אמיר