לימוד עצמי

ficfic

New member
לימוד עצמי

אני בן 30 ללא ניסיון קודם באומנויות לחימה. מה היא הדרך הטובה ביותר ללימוד עצמי (קלטות, ספרים) ? (בשל עבודתי אין באפשרותי ללכת ללמוד בקורס)

eladי

New member
של אמנויות לחימה ?

לא רוצה לרפות את ידיך, אבל זה לא רעיון טוב. מה המטרה באימונים אלו שאתה מחפש ?

ficfic

New member
לימוד עצמי

אכן, לימוד של אומנות לחימה. אני מודע לכך שלימוד עצמי הוא לא הדרך הטובה ביותר, אך זוהי האפשרות היחידה העומדת בפניי כרגע (לצערי). המטרה: כושר גופני, ריכוז, כוח ומהירות, רוגע ובטחון עצמי

אם יש לך בסיס מוצק ורב שנים של ידע

זה סיפור אחר. אם אין לך ידע כלל, אתה עשוי לגרום לעצמך נזק חמור. הבקשה שלך לא ריאלית! על פי המטרות שהצבת אתה יכול ללמוד דברים אחרים עם רמת סיכון נמוכה יותר. דרך אגב, לא ציינת גמישות כחלק מהמטרות ונראה לי שזה חשוב לא פחות מכוח מהירות וכו'.

ficfic

New member
לימוד עצמי

לגבי גמישות, אני נמצא ברמה גבוהה. לגבי הלימוד העצמי, לצערי זאת האופציה היחידה שעומדת כרגע בפניי. שאלתי לגבי המלצות לחומר המיועד למטרת לימוד עצמי במיוחד, כגון: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1880336596/qid=1114673589/sr=2-1/ref=pd_bbs_b_2_1/104-2535905-4307937

ענו לך - עדיף שלא

שוב, אם הברירה היא בין לימוד עצמי, לבין לא ללמוד כלל - עדיף לא ללמוד כלל מצד אחד, מה שתלמד יהיה חסר ערך במונחי אמנויות לחימה במקרה הטוב, מצד שני אתה עלול לגרום לעצמך נזק במקרה הרע. האם בדקת את כל האפשרויות? למשל הגעה למורה פעם בחודש, ואימונים מספר או קלטת תחת הנחייתו, גם אם זו האחרונה רק פעם בחודש?

מסכים ומוסיף עוד אפשרויות לאימון

יש קבוצות שמתאמנות מוקדם בבוקר, יש כאלה שמאוחר בלילה. יש קבוצות שמתאמנות בסופי שבוע (בשישי ובשבת). ניתן לקחת שיעורים פרטיים, ולהתאמן בבית בין לבין על מה שלמדת באימון. יש לך המון אפשרויות להתאמן עם הדרכה שזה הדבר הכי טוב שניתן. על זה תוכל להוסיף ספרים וקלטות בהתאם לאומנות אותה תלמד. רן.

amir_aikido

New member
מאוד לא מומלץ

למורה יש חשיבות עצומה בתהליך הלימוד של אמנות לחימה, ואני בספק רב אם ניתן להסתדר בלעדיו בפרט כשמתחילים ללמוד ללא רקע קודם. בניגוד למה שנדמה לרוב האנשים שאינם בקיאים בתחום, אמנות לחימה עוסקת לא רק בצורת התנועה שלך (בזה מתמקד החומר שהבאת), אלא לפחות באותה המידה באופן התגובה שלך לאדם אחר ותגובותיו. למורה תפקיד חיוני בשני האלמנטים הללו:
פידבק לתנועה - המורה מתקן את תנועותיך ומפנה את תשומת ליבך לפרטים שאינך מודע אליהם (רק שלשום מורי תיקן לי טעות מסוימת בעמידה בקאטה, שלא חשתי בה בעצמי ונזקקתי למספר הסברים כדי להבחין בה, ואני כבר לומד את הקאטה הזו מספר שנים).
הגדרת מצבים להגיב עליהם - אחד מתפקידיו של המורה הוא להגדיר את המצבים שעליהם אתה נדרש להגיב, ולהתאים את סוג המצבים לרמתך כתלמיד. זה חסר טעם לתת לתלמיד מתחיל לנסות ולהתמודד מול מצב שכשלונו בו מובטח, הוא רק יתייאש מכך. לעומת זאת, תלמיד מתקדם יותר זקוק גם לתרגל צבים יותר בעייתיים כחלק מהתקדמותו.
פידבק על התגובה - גם כשאתה מגיב למצב, המורה יכול לתקן את תנועותיך, תזמונך וכו'.
הבהרת עקרונות - אי אפשר לכסות את כל מצבי-התקיפה האפשריים. אחד מתפקידיו של המורה הוא לסייע לך ללמוד את העקרונות של אמנות הלחימה דרך תרגול המצבים השונים, כך שגם אם תתקל במצב שלא הכרת לפני כן, תדע להגיב אליו מתוך שימוש באותם העקרונות.
ותפקיד נוסף וחשוב עוד יותר של המורה הוא - בטיחות. המורה כמשגיח מהצד יכול לעצור תרגיל גם כשהמתרגלים נסחפים ולמנוע תאונות. בהתחשב באופי של התרגילים באמנות לחימה, תפקיד זה חשוב ביותר. לכן, אני בהחלט ממליץ לחפש פתרון אחר שכן יאפשר לך ללמוד עם מורה (אם תרשום כאן בהן השעות בהן אתה יכול ללמוד, אולי נכיר מועדון בו תוכל ללמוד). אמיר

ועוד נקודה שאולי מוחבאת בין השורות

ולא נאמרה במפורש: אימון א"ל דורש בן זוג (לפחות בחלק מהזמן. בא"ל אחת יותר באחרת פחות, אבל עדיין צריך). להתאמן לבד ממש בלי בן זוג ובלי מאמן זה ממש לא ייתן לך יותר מדי, ועלול להיות גם לא בריא ומסוכן.

chinabird

New member
אחי הצעיר מאמן עכשיו קבוצת רופאים

מבתי-חולים בירושלים - אנשים עסוקים מאוד, מטבע הדברים, שהתארגנו יחד כדי שיוכלו להיפגש לאימונים בשעות הבלתי סבירות שרופאים יחסית פנויים בהן (כלומר, השעות שבהן אתה צמוד רק לביפר). אם אתה ירושלמי ודאי תוכל להצטרף (השעות באמת בלתי סבירות), ואם לא אולי כדאי למצוא אחרים עם לוח זמנים צפוף כשלך ולהתארגן יחד באופן דומה? כמו כל יתר המגיבים בשרשור, אני חייב להסכים שלימוד עצמי לחלוטין הוא רעיון גרוע מאוד.

eladי

New member
למה האפשרות היחידה ?

תראה... אם יש לך זמן להתאמן לבד, אז יהיה לך זמן להתאמן עם קבוצה (ככה אני חושב לפחות). זו חוויה אחרת, רמה אחרת וגם קצת שבירת שגרה נחמדה שכל אדם (ובמיוחד עסוק) צריך. עדיף לנטוש את רעיון לימודי אמנות הלחימה לבד - מכאלה לא תקבל בטחון, ולא רוגע... גם לא בטוח שריכוז. עצתי לך, חפש קבוצות שמתאמנות בסביבה הקרובה. הן לא תמיד נראות לעין (ולכן צריך לברר) והכי חשוב לבוא, לבדוק, ולהתרשם. זו לא חתונה...

tongi israel

New member
מנסיוני כאדם וכתלמיד!

המורה שלי תמיד גמר את האימון בבקשה מהתלמידים לחזור על קאטה או איזו טכניקה מסוימת, הייתי חוזר הביתה ומיד מנסה לחזור על מה שביקשו ממני אבל מהר מאוד גם מפסיק. זה משעמם לבד,קשה לעודד את עצמך לעשות עוד ועוד, והכי גרוע אתה מחליט מתי להפסיק את האימון.איני מכיר אותך אבל בני האדם באופן כללי די עצלנים,וצריך מישהו שידחף אותם להשגים. יש יוצאים מין הכלל ורק אתה יודעה אם אתה כזה. באופן כללי אני מציעה לך לשמוע לעצת חברי הפורום שענו לך.תמצא את הזמן להיות עם מורה מומלץ מאוד. ובהצלחה בכל דרך שתבחר

ליצןקטן

New member
אף פעם אל תגיד אף פעם

אם את ה בכושר גופני מעולה ומודע לגופך ואתה מתעקש על דרך אינדיווידואלית כרגע למה שלא תמשיך עם זה כלומר לך לחנות ספרים וחפש ספר להדרכה עצמית היות וישנם ספרים להדרכה עצמית מן הסתם יש המאמינים בלימוד בדרך זו ברור שבעתיד הקרוב או הרחוק תרצה מורה אבל בשביל האעימה הראשונה ספר או קלטת יכולים לעשות את העבודה יש כמה וכמה ספרים להדרכה עצמית וגם קלטות עליך להתחיל לחפש להתרשם ולרכוש את מה שייראה לך

Tonjin

New member
אומר לך בפשטות, בלי להכיר אותך..

ולא את הלו"ז שלך, לא ריאלי משום בחינה: מבחינת מציאותית גרידא: גם האדם העסוק ביותר יוכל לפנות לעצמו זמן ללימוד לחימה (בין אם זה מורה פרטי, או נכונות וגמישות), מאותה בחינה גם לא ניתן ללמוד לבד, לחימה (כמו עוד כמה דברים אחרים) אי אפשר לעשות לבד, חייבים אם לא מורה אז לפחות פרטנר... מבחינת עלות/תועלת (של זמן, אני מניח שזה המשאב שאתה קצר בו) זה גם בלתי-הגיוני לחלוטין... ההתקדמות המזערית שתעשה לבד (אם תעשה בכלל התקדמות ולא חס-וחלילה ההיפך) במשך שנה של 3 אימונים בשבוע תהיה פחות או יותר שווה לזו של שלוש פגישות אם מורה (ואני לארג' איתך..) שווה לך לשקול שיטה בה תוכל לתרגל בסיס לבדך ולהפגש פעם בשבוע בערך עם המורה, שווה לך לבדוק אם יש לך חברים או מכרים שמתקדמים בשיטה שלהם ולנסות לארגן איתם מפגשים (לא תמיד מומלץ, אבל בטח ובטח שיותר טוב מספר או מוידאו). שווה לשאול כאן ולהתעניין מסביב, ישראל היא "מעצמת-לחימה" לא קטנה ואם תשמור על עיניים פקוחות אתה עשוי להתקל בלא-מעט קבוצות מתאמנים במקומות ושעות משונים למדי... ללמוד מספר? גם צניחה-חופשית היית רוצה ללמוד מספר? או טנגו? טיסה במבנה...?

ohadk

New member
לימוד עצמי

כעקרון זה לא הפתרון המומלץ בטח שלא לאדם שאין לו רקע בתחום . אבל בכל אופן עדיף אפילו לקחת שיעורים פרטיים למרות שזה עסק קצת יותר יקר אבל משתלם... ואם כבר לבד אז רק מקלטות אבל תנסה לפחות שיהיה לך פרטנר שתוכל לעבוד איתו ולתרגל כמובן בצורה בטיחותית ומאורגנת .

דשא נוי

New member
לימוד של א"ל קשה, לימוד על א"ל אפשר

אם אתה מתעניין בתחום אך כרגע לא פנוי ללימוד אצל מורה, הייתי ממליץ להשקיע זמן בלימוד רוחב תיאורטי- כלומר: קריאת כל ספר שזז, הורדת סרטוני לימוד מהאינטרנט, ביקורים חד פעמיים אצל מורים. לא שמעתי על מישהו שלמד לעומק ללא מורה, אבל היכרות רוחב טובה עם התחום ניתן להשיג ללא מורה. המדובר בהיכרות תיאורטית ללא אימון. בכל אופן, הסכנות באימון ללא מורה גדולות אלא אם כן יש לך ידע טוב באימון גופני, ועל כן המלצתי - לא להתאמן ללא מורה. יש מורים שמעבירים סדנא חד פעמית שאחריה למתרגל אמורים להיות כלים לאימון עצמאי. אני לא יודע להעריך את יעילותן כי אף פעם לא הייתי בסדנא כזו. בהצלחה ד.נ.

רק בסרטים...

ככה לפחות זה נראה לי... אין ספר\ קלטת שום דבר שתלמד ממנו מדויק כמו שתלמד בקבוצה שהמאמן יכול לתקן והכל. ובבוצה אתה גם לומד מהאחרים, וכל זה... לדעתי תמצא זמן ותתאמן במכון.

למעלה