לימוד נהיגה

p_nurit

New member
לימוד נהיגה

1. אני סוף סוף החלטתי לברר אם אני יכולה לנהוג, ויש לי הרגשה שהראייה שלי גם השתפרה, מה בדיוק התהליעים לבדיקה בביטוח לאומי? האם בודקים שם גם ראייה?

Avy Slomaa

New member
לנורית

הרשי לברכך בברכת דרך צלחה. בדיקות ראיה וכשירות לנהיגה עוברים במכון לבטיחות בדרכים, רח' הארבעה 12/14 תל אביב קומה א'. לאחר קבלה אישור הכשירות תבוא ועדה לגודל הרכב ומיכלליו/איבזור. ולאחר מכן תעברי ועדה של המל"ל לבדיקת זכאותך לגימלת ניידות. גם ועדה זאת בבניין האפור הנ"ל. [חדר 105] סבלנות אורך רוח זה כל הסיפור.. שלך, הקהילה - אני חלק ממנה וכאן מקומי. אבי סלומה

zvit

New member
לא לרתום את העגלה לפני הסוסים...

שלבים לקראת לימוד נהיגה (לחלוטין לא קשור לביטוח-לאומי) 1) לגשת לבית ספר לנהיגה כלשהו ולקחת את הטפסים שמשמשים להצהרת בריאות ותיאוריה למבקשי רישיון נהיגה. 2) לגשת לאופטומטריסט עם הטופס ולבצע בדיקת ראיה 3) לגשת לרופא המשפחה ולמלא את הצהרת הבריאות על כל סעיפיה. סביר להניח שהתשובות באחד או יותר מהסעיפים יהיו שליליות, ואז תזומני לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ברח' הארבעה. הבדיקות כוללות מבחן פדיכוטכני מייגע, ובדיקה רפואית. הבדיקה הרפואית תקבע האם תוכלי להוציא רישיון נהיגה, ואם כן באילו מגבלות. (עזרי נהיגה למיניהם) 4) איך הטפסים מגיעים למכון הרפואי לבטיחות בדרכים ? יש למסור אותם לאחות שיושבת באשנב הקבלה במשרד הרישוי והיא זו שדואגת שהטופס יעבור הלאה. יתכן שבשנים האחרונות התהליך השתנה קצת, וכדאי לפנות למחלקת הניידות בביטוח לאומי לפני שתתחילי בתהליך ( אולי יש קיצורי דרך שלא החו בזמן שאני הוצאתי רישיון) בכל מקרה מדובר בתהליך ארוך ומייגע המצריך הרבה סבלנות.

לימוד נהיגה

בשעה טובה על ההחלטה להתחיל לנהוג. מאחר ויש לך מגבלה מוכרת ע"י המל"ל את יכולה לבקש טופס צהוב במשרד הבריאות רח' הארבעה 12 תל-אביב או שלחי פקס למחלקה לניידות רכב במל"ל ובקשי שישלחו לך את הטופס הצהוב. צייני מס ת"ז. כתובת טלפון ופקס. את הטופס ימלא רופא שמטפל בך רצוי במרכז רפואי כדי שיהיה משנה תוקף לאור כל מה שקורה היום. יחד עם מסמכים רפואיים מצולמים עדכניים שמצויין בהם יכולת מוגבלת בהליכה, או אם יש לך מגבלה אחרת בניידות ותוכרי לפחות 60 אחוז בניידות, אזי תוכלי לקבל גם סיוע ברכישת רכב. ייתכן שגם שעורי נהיגה כמי שעובדת וזקוקה לרכב כדי להגיע לעבודה. לאור הקיצוצים, לא בטוח שתקבלי אישור. תוזמני לוועדה כפי שרשם צבי, יום טרטור במשרד הבריאות שם יבצעו בדיקות רפואיות, עיניים, מילוי שאלונים שונים. ראיון אישי ועוד. לא לפחד
זה לוקח זמן אבל חיוני. בסופו של דבר תקבלי אישור לנהיגה. בהצלחה.

ב ה צ ל ח ה ,ובקשר

למידע - למרות שקבלת מידע בנוגע לתהליך ולגורמים שונים [ביטוח לאומי,ועדת ניידות של משרד הבריאות,וועדה לכשירות לנהיגה ברח' הארבעה בת"א,וכן ועדה לגודל רכב ואביזרים] נסי לשאוב מידע נוסף כאן. אולי באתר של משרד הבריאות תמצאי פרטים נוספים. ההמתנה לוועדות ולתשובותיהן קצת ארוכה. האזרי בסובלנות. ב ה צ ל ח ה...

אוהבת האחת

המידע באתר המל"ל בחלקו הגדול איננו מעודכן נכון להיום. רובו, מעודכן לסוף 2003 ומאז חלו שינויים רבים מבלי לפגוע בזכויות.

למעלה