לימודי קולנוע בחו"ל...שאלה לגבי מסלול מועדף

עדן 97

New member
לימודי קולנוע בחו"ל...שאלה לגבי מסלול מועדף

שלום, שמי עדן ואני מתעניין בלימודי קולנוע בחו"ל... רציתי לבדוק עם מי שמכיר מה המסלול החכם ביותר ללימודים. מבתי ספר רבים בקולנוע יש אופציה לשנה או שנתיים אינטנסיביות שבסופן מקבלים תעודה מקצועית ולא תואר, שאלתי היא האם אלה מסלולים טובים על מנת לקבל את הכלים לעסוק מקצועית בתחום לאחר מכן, או שהכי טוב ללכת על מסגרת של תואר ראשון במתכונת אוניברסיטאית?? תודה

vanishing point

New member
אף על פי

שאין שום קשר בין תואר ראשון להצלחה בתחום מומלץ לסיים את הלימודים עם תואר למקרה של אי הצלחה בתחום. תואר אקדמי יגדיל לך את אפשרויות התעסוקה גם בתחומים אחרים.

סתם מסקרנות ומחוסר ידע -

אני נרשם ללימויד קולנוע בשנה הבאה (בארץ). יש יתרון בללמוד את התואר/לימודים בחו"ל ? מהו ? ואם כן - האם בכל המקומות או רק בארה"ב ? פשוט לא שקלתי אפילו את האפשרות הזו של ללמוד בחו"ל... הסתקרנתי

vanishing point

New member
השיקול היחיד שאותו צריך

לקחת בחשבון בלימודי קולנוע בחו"ל הוא האם אתה רואה את עצמך ממשיך ועובד שם.(אם יש לך אזרחות, זה בר ביצוע. אם לא- זה עשוי להיות מעט קשה, לא בלתי אפשרי) אני מעריך שבאירופה ובארה"ב וגם במקומות אחרים יש בתי ספר מצויינים. הזדמנות טובה להתרשם מבתי הספר בעולם היא דרך פסטיבל סרטי סטודנטים הבינלאומי שמתקיים בחסות אוניברסיטת ת"א בכל שנתיים. באופן כללי, התוצרת הישראלית די מרשימה ביחס לעולם.

אבל אם אתה רוצה לחזור ולעבוד בארץ -

אז יש טעם ללמוד קולנוע בחו"ל ? דווקא יש לי אזרחות זרה (תודה אמא על שנים של עברית עילגת
) אבל אם הלימודים מחו"ל לא נחשבים יותר פה אז מה עשיתי בעצם ... ? מה גם שזה בטח מבטל כמה קשרים פוטנציאלים בתעשייה... אוקי. עזבו. הבנתי. לא רלוונטי בשבילי בכלל...

vanishing point

New member
זה לא שהלימודים בחו"ל

לא נחשבים כאן. זה עניין הרעיון של קשרים וגדילה לתוך התעשיה. רומי אבולפיה היא דוגמה לא טובה כי היא מקושרת מאוד אבל היא למדה קולנוע בלונדון ואת סרט הגמר צילמה כאן. זו גם אפשרות.

למעלה