לימודי ערב לאקדמאים - ממליצים או לא?

incognito1980

New member
לימודי ערב לאקדמאים - ממליצים או לא?

שלום לכולם, אני בעלת תואר ראשון במדעי המדינה, מתעניינת בלימודי משפטים כדי לעבוד במקצוע. העניין הוא שאני עובדת במשרה מלאה, והייתי מעוניינת ללמוד בערבים. ידוע לי שתכניות כאלה קיימות במכללות, אך האם הן (גם התכניות וגם המכללות) שוות את ההשקעה הכספית הניכרת? בסופו של דבר, אני מתכננת לעשות שימוש בתואר, הלימודים אינם קצרים, ואני מניחה שהם תובעניים למדי. האם השילוב הזה של משרה מלאה ולימודים באמת יכול להוביל אותי אל תואר איכותי שיעזור לי להשתלב בשוק בצורה מוצלחת, או שהניסיון לאחוז במקל משני הקצוות (גם עבודה וגם לימודים) הוא מתכון לבעיות, לנשירה או לקבלת תואר שאין לו ערך. תודה לכל העונים!

B L I M P

New member
אלמלא היית

משתמשת במושג "איכותי" הייתי כנראה עונה לך כן בלי לסייג. אני מניחה שהתוכניות מתאימות לאנשים עובדים, ולכן מקילות לא רק מבחינת שעות אלא גם מבחינת עומס עבודה. אז אני כן חושבת שתוכלי לצאת משם עם תואר ביד וללכת להיות עו"ד. עם זאת, קשה לי להאמין שמידת ההעמקה וההבנה של מי שלמד את התואר ברבע מהזמן וההשקעה של מי שלומד אותו בתור הדבר היחיד (או העיקרי) בחייו היא זהה. אם את יודעת שאת רוצה להיות עו"ד, ובהנחה שאת לא מתכוונת לעזוב הכל ולחזור להיות סטודנטית במשרה מלאה, לא נראה לי שיש לך אפשרות אחרת מלבד להשקיע את הכסף (הרב) במכללה. כמו שאמרתי, אני חושבת שתצאי עם פחות מאשר תלמיד אוניברסיטה, או תלמיד מכללה נחשבת שבאמת משקיע את כל מרצו בלימודים, אבל מה שיכריע את הכף בסוף זה ההתמחות והמוטיבציה שלך להשקיע במקצוע עם תום הלימודים, ואין לי ספק שתוכלי בסופו של דבר להגיע לאותו מקום. אלו ה 50 סנט שלי.

incognito1980

New member
תודה, שאלת המשך

אני מבינה שלימודי ערב/לימודים לאקדמאים קיימים גם במכללות הנחשבות, כגון הבינתחומי והמכללה למנהל. האם את חושבת שזה עדיין אינו טוב מספיק? ז"א, אם אני מבינה אותך נכון, את אומרת שעצם הלימודים במסלול ערב ייחשבו כדבר מה נחות יותר, גם אם יהיו אלה לימודים במכללה טובה?

B L I M P

New member
אני חושבת שמבחינת מעסיק

אם תרשמי שלמדת בבינתחומי הוא יסתכל עליך בצורה טובה. אני לא מכירה את התוכניות, אבל מזכורני משנה א' (וגם משאר התואר) וכפי שאת בטח זוכרת מלימודי מדעי המדינה, כמעט בלתי אפשרי ללמוד לתואר תוך כדי עבודה במשרה מלאה (שאינה עבודה סטודנטיאלית שמאפשרת ללמוד תוך כדי עבודה, ולא עובדים בה בסופשים). תואר במשפטים בפרט הוא תואר עמוס שדורש השקעה. ולכן קשה לי לראות כיצד אפשר לעבוד כל יום עד שש בערב, וגם ללכת לשיעורים (בשנה א' למדנו 3-4 ימים די מלאים) וגם לחזור הביתה לקרוא פסקי דין ולכתוב עבודות. אני פשוט מניחה שרמת הלימודים נפגעת. בכל מקרה, כמו שכבר אמרתי, אם מעניין אותך לעבוד במקצוע, גם אם תזכי להשכלה פחות מעמיקה, אני בטוחה שבעבודה עצמה תוכלי בכיף לצמצם את הפער.

incognito1980

New member
אחלה, אז מהן המכללות הנחשבות, חוץ מבינתחומי?

אני יודעת שעל האקדמית אונו מסתכלים בעין עקומה, או כך לפחות זה היה לפני כמה שנים. האם זה עדיין כך? ומה עם שערי משפט? עוד דבר, ראיתי שיש במכללות כל מיני קליניקות משפטיות. האם זה משהו בעל ערך, למעסיקים אכפת מכך, זה תורם/לא תורם לניסיון מעשי ממשי? תודה על כל התשובות ויום טוב!

B L I M P

New member
התפיסה המקובלת היא

שהמכללות הנחשבות הן הבינתחומי והמכללה למנהל. קליניקות משפטיות נראה לי כן תורמות - גם מבחינת המעסיק וגם כדי לקבל מושג כלשהו מהי העבודה של עו"ד (מה שלא ניתן ללמוד מהלימודים בלבד). קחי בחשבון שהן לרוב דורשות לא מעט שעות ויש בהן עומס עבודה רב (הרבה) יותר מאשר בלימודים רגילים.

לדעתי שערי משפט בעלייה מתמדת

הבינתחומי זה הרבה רעש וצלצולים, לומדים שם בעיקר כל מיני בני עשירים מפונקים. שערי משפט משתפרים כל הזמן ברמת המרצים ובגיוון הלימודי (קליניקות וכד') ואם כבר הזכרתי את הקליניקות אז וודאי שיש לזה ערך מוסף, ראשית בעבורך כי תצברי יותר ניסיון מעשי וזה יבוא לידי ביטוי כשהמעסיק פוטנציאלי יצטרך לבחור מועמד

למעלה