קודם כל צריך להפריד בין הדברים
לימודי משחק הם נפרדים מלימודי תסריטאות ובימוי.
לימודי משחק לומדים בבתי ספר למשחק שעד כמה שידוע לי, לומדים בהם משחק בלבד.
יש בתי ספר מאוד טובים בארץ, אבל אני לא מבינה בהם מספיק כדי להגיד מה עדיף.
בית צבי, ניסן נתיב ויורם לוינשטיין זה רק כמה מהמשמות שקופצים לראש אבל יש עוד.
מה שאני הייתי עושה זה מחפשת אינפורמציה על כל בתי הספר, רואה מה תכנית הלימודים ובאה לבית הספר לראות מה הלך הרוח ואיך התלמידים ואם זה מקום שנראה לי יהיה נחמד בו. כי לימודי משחק זה משהו מאוד אינטנסיבי וזה הרבה עבודה ביחד אז כדי מאוד שזה יהיה מקום שיהיה לך נחמד לשהות בו.
לגבי לימודים תסריטאות או בימוי יש כמה אופציות.
אחד זה ללכת לבית ספר לקולנוע שתוכלי בו להתנסות בכל הדברים ושני זה ללכת לבית ספר לתסריטאות בלבד למשל.
בתי ספר לקולנוע זה אוניבריסטת ת"א, ספיר, סם שפיגל, בית ברל ועוד.
כל אחד שונה מבחינת תנאי הקבלה שלו ותוכנית הלימודים שלו.
וגם חלק נותנים תואר וחלק לא.
בחלק יש חלוקה של לימודי בימוי לחוד ולימודי תסריטאות לחוד וצריך לברר עם בית הספר מה האופציה שהם נותנים כדי להתנסות בהכל.
הכוונה היא שאם את לומדת תסריטאות האם תוכלי לקחת קורסים בבימוי או להפך.
אבל זה משהו שצריך לברר מול כל בית ספר בנפרד לפי מה שמעניין אותך.
במקום כמו אוניברסיטת ת"א למשל תתנסי בשנה הראשונה בהרבה דברים ומהשנה השניה יש מבחני קבלה למגמות השונות.
אני לא בטוחה איך זה עובד במקומות אחרים.
לגבי מגורים. האם את בא הלארץ לראשונה?
כי אם כן את יכולה לעשות עליה, יש כל מיני הטבות והקלות ועזרה במגורים וסביר להניח גם בלימודים.
אני לא מספיק מבינה בזה אבל אני כן יודעת שזה משהו שכדאי לעשות אם באים לפה לתקופה ארוכה. במידה ואת לא אזרחית עדיין כמובן.
לגבי מגורים בבתי ספר, לחלק מהקומות יש מעונות כמו אוניברסיטת ת"א שזה מגורים מוזלים יותר.
לבתי הספר למשחק קשה לי להאמין יש כזאת אופציה.
אפשר גם ללכת על בית ספר שלא נמצא במרכז הארץ ואז סביבת המגורים תהיה זולה יותר. בתל חי בצפון למשל אנשים גרים בקיבוצים בסביבה ומדובר בשכירות פי כמה זולה יותר מאשר בתל אביב. אני משערת אותו דבר נכון גם לספיר בדרום.
למרות שברור שלכל מקום יש את החסרונות שלו מבחינת המיקום.
מעבר לרמה הביטחונים צריך גם להתחשב בנסיעות ובמרחקים וקיצר, לעשות חושבים עם עצמך איפה את רוצה לבלות את הכמה שנים הבאות.
אין לי מושג מה האופציה של תלמידים שבאים מחו"ל וגם אם יש הקלות מסויימות ועזרה אני משערת שזה יגיע מכיוון האוניברסיטאות ולא מבתי הספר הקטנים יותר.
בכל מקרה לסיכום נראה לי שאתה צריכה להתפקס על מה את הכי רוצה ומה הכי מעניין אותך ולעשות בירורים רציניים מה האופציות ולברר מול כל בית ספר מה תכנית הלימודים ואם זה משהו שמדבר אליך.
ואולי תוכלי למצוא דרך למשל ללמוד קולנוע ולקחת קורס משחק מהצד בשלב מאוחר יותר או אולי איכשהו להפך.
לא יודעת אם עניתי לך פה על משהו או רק סיבכתי יותר