לילה שלם ?

babi12

New member
לילה שלם ?

יש אגדה כזו שמספרת שילדים בגיל מסוים ישנים לילה שלם. האם זה קורה גם במציאות ? אם כן , מתי ???? בנותיי כבר בנות 8 חודשים ( 6.5 מתוקן ) ועדיין מתעוררות בלילה לאכול. כל אחת פעמיים - ביחד זה ארבע פעמים . לפעמים הן גם "סתם " מתעוררות, כי בא להן . כל התעוררות כזו מעירה את כולנו ( לינה משפחתית ), ואנחנו פשוט כבר סחוטים מעייפות . יש אור בקצה המנהרה ? מתי מגיע קצה המנהרה הזה ? עידודים יתקבלו בשמחה :)

שוקו לד

New member
קודם כל, קבלי ../images/Emo24.gif

מנסה להעלות מספר שאלות שיעזרו לענות: 1. לגבי האוכל- בגיל כזה הן לא אמורות להיות רעבות בלילה ולהתעורר. מתי הן אוכלות ארוחת ערב (ארוחה אחרונה לפני השינה), מה הן אוכלות (דייסה? תמל?) וכמה? ניסית את "לילה טוב" של מטרנה? אצלינו בכל אופן הוא עזר 2. גם אצלינו נרשמה לאחרונה תופעה של התעוררות בלילה מתוך רצון לשחק. לא כל לילה, אבל זה קורה פעמיים- שלוש בשבוע. איך את מגיבה? כתבת לינה משפחתית- זה אומר שהן באות למיטה שלכן? אם כן, לדעתי זה הרגל שצריך למגר אותו (אם הוא על בסיס קבוע כמובן ולא אחת ל...), כי הוא רק מלמד אותן שזה בסדר להתעורר בלילה למשחקים והן אפילו מקבלות על זה פרס (המיטה של אבא אמא)

ifatpl

New member
הי לך

הבנות שלי הפסיקו לאכול בלילה מגיל 3 חודשים ובגיל שנה ושמונה הן מתעוררות פעם אחת או בכלל לא. זאת אומרת שיש אור בקצה המנהרה. זה גם מאד תלוי במה שעובר על הילדות. לגבי פתרונות: 1. נסי לתת להן יותר אוכל לפני השינה. 2. תנסי לשים קונפלור 3.אולי הגיע הזמן להעביר אותן למיטות שלהן בחדר נפרד 4. לא לשחק איתן שהן מתעוררות. 5. לתת להן מים ולא אוכל וכך לגמול אותן מאכילת לילה. בהצלחה ותחזיקי מעמד

אוזי2

New member
למה אגדה?../images/Emo12.gif

הילדים שלי אוהבים לישון. רותם ישן מגיל חודש וחצי לילה שלם ושחר ויובל ישנו מגיל חודשיים כל הלילה. והפטנט? מגיל חודש התחלתי להוסיף להם קורנפלור לחלב. לסדר להם הבדל בין יום ולילה, להשכיב אותם לישון בחדר חשוך עם אור קטן בלילה, בית רגוע ואוירה של שינה. תגידי, יכל להיות שאתם מפריעים להן לישון? אולי בעלך נוחר? אולי התזוזות שלכם במיטה? אני חושבת שילדים בגיל כזה צריכים לישון במיטה שלהם אחרי טקס שינה בחדר חשוך. תנסי את זה, אולי זה יצליח. עוד דבר, את יכולה להתחיל לדלל להם את החלב של הלילה, הוא מיותר לדעתי בגיל כזה ולאט לאט, כל פעם קצת עד שישארו רק מים. אותם את יכולה להניח במיטה במקום שהן יכולות להגיע אליהם לבד וככה לא להפריע לכם לישון.

אוזי2

New member
אביביתוש, מה רצית שאני אשאל?

האים היא נוחרת?
יותר יפה להאשים את הבעל

osi28

New member
גם אני הייתי רוצה לדעת../images/Emo4.gif

כפיר ושני גם בני שמונה חודשים ועדיין קמים בלילה לאכול-מוצץ או מים לא עוזרים. אני אנסה הלילה את "מטרנה לילה טוב" ואתפלל לטוב

שלי שלי1

New member
התאומים שלי אומנם בני ארבעה חודשים

קטנים, אבל יש הידרדרות בשינה שלהם. הם מצוננים כרגע, אז אני מניחה כי זו הסיבה שגורמת להם להתעורר הרבה בלילה אחרי שהתחילו למשוך יותר שעות עם שינה רציפה. אני מוסיפה להם קורונפלור בארוחה האחרונה לפני השינה, וזה לא עוזר. הם אוכלים סימלאק, האם אני יכולה לתת להם מטרנה לילה טוב לפני השינה? משמע: לערבב תחליפים שונים, במהלך היום סימילאק ובלילה מטרנה? מותר?? איזה עיפותתתתתתתתתתתתתתתת

אני לא יודעת לגבי ערבוב תחליפים

אבל מה שכן את יכולה לעשות זה להוסיף לסימילאק קורנפלור רגיל או דייסת קורנפלור - אפילו של מטרנה.

מיכלה1

New member
עוד שנה וארבע למניאק

היי - אצלנו זה קרה רק בסביבות גיל שנתיים. היו תקופות שאחד מהם היה ישן לילה שלם... אבל זה לא נחשב כי השני היה מתעורר!! אני יכולה להגיד בפה שלם שממש התחלתי לישון לילות שלמים בגיל שנתיים שלהם. כל זה למעט - מחלות, צינונים, פינוקים וחלומות... אבל - אני גם לוקחת את האחריות על עצמי... לא עשיתי את כל "סדנאות החינוך לשינה" למינהם... וזו הייתה טעות.יש פה אלמנט חזק של פינוק והרגל. אל דאגה - להבא, איישם את הטעויות... מיכל

babi12

New member
תודה לכל המגיבות + מידע נוסף

תשובות למגיבות: אולי זה יעזור לתת עצות טובות נוספות. אנחנו לא נוחרים בלילה , אלא ישנים כמו פגרים, ללא תזוזות. הלינה המשפחתית היא כזו שההורים ישנים על מזרן זוגי גדול, ומשני צידינו יש מזרונים קטנים , כשבכל מזרן ישנה ילדה אחת. יש חושך מוחלט בחדר, למעט , אור מהמסדרון שנכנס. יש טקס שינה די ברור - אמבטיה, ארוחה ולמיטה. סביב השעות 18:00- 20:00 ( אחת מעדיפה לישון מוקדם, ואחת יותר מאוחר ). כשיש התעוררות- אין צחוקים ומשחקים. יש פנים חתומות שמנסות להרדים , ולישון בעצמינו. בסה"כ נראה לי שאנחנו פועלים נכון, ולכן הקריאה לעזרה הזו . לא ניסיתי את מטרנה לילה טוב. מבטיחה לנסות את זה . ולגבי הקורנפלור- האם הוא מזין ? עוד עצות ? תודה

שוקו לד

New member
מטרנה לילה טוב הוא בעצם

תמ"ל עם קורנפלור, כך שהמטרנה לילה טוב או להוסיף קורנפלור זה בעצם אותו דבר בגיל שלהן את יכולה גם להוסיף לתמ"ל דייסה, אם את לא עושה את זה עדיין, זה גם נותן תחושת שובע מחזיקה לך אצבעות, בהצלחה

דווקא בגיל שלהן...

לא הייתי הולכת על תמ"ל עם קורנפלור בילד אין (כאמור, אני בכלל לא אוהבת משהו שמעורבב מראש ללא שליטתי). דווקא בשביל הערכים התזונתיים, הייתי מוסיפה סוגים שונים של דגנים: יש דגנים מעורבים, יש סולת, יש שיבולת שועל ועוד. הם עשירים יותר מקורנפלור בסיבים תזונתיים ולכן עדיפים.

להיות סנגורו של השטן?

משהו בדינמיקה שלכם לא עובד. אולי זו הלינה המשפחתית, אבל אני במילא לא בעד בדיוק בגלל זה. אולי זה משהו אחר. ילדים בגיל הזה לא אמורים להעיר זה את זה או את בן הזוג שלא מאכיל. אצלנו הם ישנו 3 בחדר, כל אחד במיטתו. לא נרשמו בעיות מיוחדות בלילה. תנסי כמו שאוזי אמרה להוריד האכלה לילית אחת על ידי דילול. מעבר לזה, צריך לשמור על חושך, על דיבור שקט ומועט. אפשר לשים מוזיקה קבועה כדי לעזור להם לחזור לישון. המטרה היא שתטפלו בבעיה (האכלה, מוצץ וכו') ותתנו להן להרדם לבד. בכל פעם שהן מתעוררות "סתם", מגיעים, אומרים "עכשיו לילה וחושך וכולם ישנים" נותנים ליטוף וחוזרים לישון. לא מרדימים עליכם ולא מושכים זמן. עם הזמן, אפשר רק לומר להם "אמאבא כאן, תחזרו לישון". משתדלים כמה שיותר לפתור לילד את הבעיה כשהוא במיטה, בלי להוציא או להרחיק לחדר אחר. לפי דעתי מיציתם את הלינה המשפחתית. היא עושה לכם יותר נזק מתועלת. כשהילדים ישנים בחדר אחר, רק זה שמתעורר והולך לשם אכן ער. בן הזוג השני יכול להמשיך לישון. לפעמים היינו קובעים משמרות: עד 4 ומ-4. תוך זמן קצר, שתיהן ילמדו לישון עם ההתעוררות של השניה. זה היה מגיע למצב מצחיק, שתמוז (שהיתה מתעוררת מכל אגזוז רועש ברחוב) היתה ישנה לחלוטין כשהיינו מחליפים מצעים ועושים ספונג'ה בחדר כששביט היה מקיא. גם אצלנו שיא הבעיות היו בגיל הזה, של 8 חודשים, ובגיל שנה הם כבר היו רצים/זוחלים למיטה שלהם בערב. היום הם מבקשים ללכת לישון כשהם עייפים, וברוב הלילות (אולי 5 מתוך 7) אנחנו פוגשים אותם בבוקר, כשאנחנו מעירים אותם. זה ככה כבר שנה, בערך.

מאיה תרשי לי לא להסכים איתך.

אני ממש לא חושבת שהלינה המשפחתית היא הבעייתית כאן. ישנה בעיה מעבר שבה צריך לטפל. ילד בגילאים הללו לא אמור להתעורר פעמים בלילה לאכול. אולי כבר יש פה בעיה של הרגלים לא נכונים, אבל לא הלינה המשפחתית היא הגורם לכל אלה. אצלנו דווקא הלינה המשפחתית הצילה אותנו בגיל הזה שהתחילו התעוררויות. פשוט עברנו לישון יחד כולנו והשקט חזר לביתינו. עד היום הבנות ישנות איתנו בחדר, אומנם במיטות לשהן, אבל אנחנו ישנים יחד. אני דווקא מוצאת בזה משהו מאוד חיובי- משרה ביטחון לילדים ומרגיע. אולי ללא הלינה המשפחתית המצב פה היה גרוע הרבה יותר...

אמרתי שאני לא בעד לינה משפחתית

אז זו נקודת המבט שלי. אבל זו לא הנקודה: כרגע, מה שהם עושים לא טוב בשבילם. אני נתתי פתרון של להפריד את הלינה המשפחתית, כי זה מה שאני יודעת. אם יש פתרון אחר להציע, הם בטח ישמחו לשמוע. מה שברור, זה שצריך לעשות חושבים ולשנות משהו מהשורש. לזה התכוונתי. אי אפשר להמשיך ככה בדיוק ולחשוב שמשהו משמעותי ישתנה "פתאום". גם בסיפור שלך, עשיתם שינוי דרסטי.

../images/Emo13.gifמאיה בזה את צודקת.

קיימת בעיה מעבר ללינה המשפחתית ובא צריך לטפל. כמו כן מסכימה איתך שבמצב של היום כולם סובלים וזה חבל. אישית אני לא מבינה למה כולם קמים שמישהו מתעורר- אצלנו עם הלינה המשפתחתית עשינו חלוקה של קימות וזה הלך נהדר. אני חושבת שצריך קודם לטפל בעניין ההאכלה הלילית- היא מיותרת בעיני. כדאי לדלל את הבקבוקים ולאט להיגמל מארוחות הלילה.

למעלה